neděle 20. července 2014

Kráska týdne: Yvonne Strahovski - Zakoukal se do ní joudovitý špión Chuck i sériový vrah Dexter

Australská herečka si získala množství fanoušků díky akčně-komediálnímu seriálu Chuck, kde ztvárnila sexy špiónku. Pak se stala objektem zájmu Dextera. A cizí není ani milovníkům videoher, její hlas a vzhled byl použit pro vytvoření postavy Mirandy Lawson v Mass Effectu.


Yvonne přišla na svět v roce 1982 v australském Novém Jižní Walesu, ale její rodiče původně pocházejí z Polska. Ani jeden z nich nemá velké zkušenosti se showbyznysem, otec je elektroinženýr a matka pracuje jako laboratorní technik. Jejich dcera si ale zvolila jinou cestu, na univerzitě v Sydney vystudovala obor divadlo a v roce 2003 se stala spoluzakladatelskou malé divadelní společnosti.

Její kariéra začala standardně. Nejdříve se objevovala v menších rolích v australských seriálech a pořadech (Double the Fist), ale pokoukávala spíše po USA. V roce 2007 se zúčastnila konkurzu na roli v seriálu stanice NBC Bionic Woman. A když čekala, jak to dopadne, poslala jen tak náhodou své ukázkové video také tvůrcům Chucka. Den poté se jí ozvali producenti, aby zkusila přečíst pár řádek ze scénáře se Zacharym Levi. O týden později se dozvěděla, že byla vybrána do hlavní ženské role v seriálu. Za půl roku se tak stěhovala do USA a na radu producenta Joshe Schwartze si změnila příjmení z Strzechowski na Strahovski, které se lépe vyslovuje.

Díky roli Sarah Walker se rychle stala miláčkem publika (obdržela Teen Choice Award) a oblíbenkyní mnoha nerdů a geeků. A tak není divu, že byla vybrána, aby ztvárnila postavu Mirandy Lawson v oblíbené herní sérii Mass Effect. Postavu nejen namluvila, ale také si nechala naskenovat tvář a Miranda tak měla i její rysy.

Herečka se objevila i v několika filmech, například v Elitní zabijáci nebo Výlet s mámou, nedávno také ztvárnila hlavní ženskou roli v Já, Frankenstein.

Pokud jde o televizní práci, tak po konci Chucka získala další zajímavou šanci a to zahrát si v Dexterovi, kde ztvárnila vražedkyni Hannah McKay. Určitě si jí všimnuli také fanoušci seriálu 24, zahrála si v minisérii 24: Live Another Day.

V roce 2012 si také vyzkoušela divadlo, měla roli ve hře Golden Boy na Broadwayi a šlo jí to, za svůj výkon získala Theatre World Award. Ve stejném roce obdržela společně s Liamem Hemsworthem také cenu Film Breakthrough Award, která se uděluje australským hercům.

SOUVISEJÍCÍ: RECENZE: DEXTER - NEJOBLÍBENĚJŠÍ SÉRIOVÝ VRAH SE ROZLOUČIL S DIVÁKY, FINÁLNÍ OSMÁ ŘADA SKONČILA

Yvonne je velká bojovnice za práva zvířat, je členkou organizace PETA a objevila se v jejich kampani "Don´t Buy, Adopt" .

A jak jste si asi všimli, Yvonne nemá jen dobré srdce, ale i příjemný vzhled. To zaznamenali i redaktoři pánského magazínu Maxim. V letech 2009 - 2013 figurovala v jejich žebříčku Maxim´s Hot 100.

Také jste se zakoukali do Yvonne díky seriálu Chuck?








8 komentářů:

  1. Tak jsem zvedavej jestli se tady objevi jedna herecka, ketry ze prezdiva femme fatale.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, ale ona je k tomu dobrá herečka, si myslim.

      Vymazat
    2. Nerad bych to říkal přímo, ale naposled hrála v zatim posledním filmu Darrena Aronofskyho.

      Vymazat
  2. Doufam,ze nemyslis toho anorektickyho kluka.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.