neděle 20. července 2014

Návštěvnost kin: Sex video Cameron Diaz nebo opičáci? Diváci mají jasno, to druhé

Tři novinky se pokusily ovládnout americká kina, ale neměly šanci.

Úsvitu planety opic klesly tržby o 50,4 % na 36 milionů dolarů, ale stále je to natolik slušný výsledek, že to stačilo na udržení si prvního místa. Celosvětově se zatím film probojoval k hranici 172 milionů dolarů.

Nejúspěšnější novinkou se paradoxně stala ta nejlevnější. Pokračování ultralaciného thrilleru Očista, který při rozpočtu 3 miliony dolarů vydělal více než 89 milionů, sice stálo 9 milionů, ale pořád je to zhruba tolik, kolik producenti utratí za hedvábný toaletní papír. Očista: Anarchie má navíc lepší recenze, než jednička a za první víkend v amerických kinech stačila vydělat 28,37 milionů dolarů.

Na trojce přistála Letadla 2: Hasiči a záchranáři s 18 miliony dolarů. Není to o moc horší, než s čím začínala jednička (něco málo přes 22 milionů dolarů). Oba filmy stály shodně 50 milionů dolarů.

Sexy video Cameron Diaz moc netáhne

Třetí novinka, komedie Sex Tape s Cameron Diaz proti konkurenci příliš neobstála. Startuje na čtvrtém místě s 15 miliony dolarů a od recenzentů dostala docela za uši. Ale film nebyl drahý, vyšel "jen" na 40 milionů, takže to není žádná katastrofa.

Transformující se roboti obsadili páté místo a od diváků získali 10 milionů dolarů. Pokud je přičteme ke zbývajícím tržbám, Transformers: Zánik jsou na 886,26 milionech dolarů z celého světa.

O tři příčky a 39,4 % na tržbách klesla komedie Tammy. Konkrétně to znamená, že si odnáší 7,61 milionů dolarů.

V přestrojení na vejšce je sranda

Povedená komedie 22 Jump Street utržila 4,7 milionů dolarů, celkem má 262,21 milionů dolarů. To znamená, že výrazně překonala zisky jedničky, které se zastavily na 201,59 milionech dolarů.

Naopak, Jak vycvičit draka 2 se zatím na výdělky předchozího dílu nechytá. I když přidáme 3,8 milionů dolarů z tohoto víkendu, jsme někde na 358,14 milionech dolarů. Jednička má na kontě téměř 495 milionů dolarů. Přitom dvojka je hodnocena ještě o ždibet lépe.

3,3 milionů si odnáší fantasy věnovaná hlavní záporačce ze Šípkové Růženky Zloba - Královna černé magie. O něco méně, konkrétně 3,26 patří rodinné sci-fi Earth to Echo.

Ty máš svaly a já mám Scarlett Johansson

Po zmrveném (ano, jinak se to říct nedá) Herkules: Zrození legendy, se pokusí reputaci antickému silákovi napravit Dwayne Johnson v Hercules.

Luc Besson se rozhodl stvořit další akční hrdinku, tentokrát jí tvář a křivky propůjčila Scarlett Johansson. Nový Bessonův film se jmenuje Lucy.

A američtí diváci, kteří nechtějí sledovat Rocka nebo Scarlett, jak někoho mlátí hlava nehlava, mohou zamířit na komediální drama And So It Goes s Michaelem Douglasem a Diane Keaton. Režie Rob Reiner.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.