středa 2. července 2014

Expendables 3: A je to oficiální, film bude mít přístupnost pro "děti", tedy PG-13

Není to žádné překvapení, naznačováno už to bylo nějakou dobou. Ale stejně nás to štve.

Filmová pocta akčním filmům osmdesátých a devadesátých let minulého století, série nazvaná Expendables zatím čítá dva filmy s tím, že oba mají přístupnost "R". To znamená, že se tu nemusí koukat na nějaké to vulgární slovo a tvůrci mají docela velké možnosti, pokud jde o znázorňování násilí.

Bohužel, třetí díl, ve snaze přitáhnout do kin více lidí (což je samozřejmě z komerčního hlediska pochopitelné, ale z fanouškovského už tolik ne), sníží přístupnost na PG-13. Jinak řečeno, nepůjde o tak drsnou podívanou, jako v případě předchozích dílů.

SOUVISEJÍCÍ: TOP 15: NEJOČEKÁVANĚJŠÍ BIJÁKY TOHOTO LÉTA - TYHLE FILMY SI NESMÍTE NECHAT UJÍT 

Je možné trošku zatlačit na pilu a testovat hranice toho, co daná přístupnost unese (ostatně, to tvůrci filmu slibují), ale co nebudeme si nic nalhávat, prostě už to nebude taková drsňárna. Samozřejmě, filmaře chápeme, ústředním cílem je vydělat, ovšem zrovna Expendables byli i takový pěkný dárek pro milovníky akce a ti jistě budou rozhodnutím vtlačit film do kolonky PG-13 zklamaní.

Navíc, bez ohledu na to, že jednička i dvojka měly přístupnost "R", tak rozhodně finančně nepropadly. První díl při rozpočtu 100 milionů vydělal 305,43 milionů dolarů a druhý díl stál 80 milionů a utržil 274,47 milionů dolarů. A při použití pravidla "titul vydělává ve chvíli, kdy překročí na tržbách 2x - 2,5x svého rozpočtu", je jasné, že oba projekty skončily v černých číslech.

Nedá se nic dělat, bylo to oficiálně potvrzeno, Expendables 3 budou PG-13. Můžeme jen doufat, že i tak půjde o slušnou řežbu. Dozvíme se to 14.8.2014.

Myslíte, že to bude mít na kvalitu fatální následky nebo se film obejde i bez přístupnost "R"?

9 komentářů:

  1. Keď si vezmeme v potaz že je rok 2014 a PG 13 nás dostáva do roku 2001, odkedy už pomaly našich legien nič dobré nevyšlo +- a výnimky. Týmto prckom malým a mladým to nič nehovorí nie sú to pre nich legendy, idoly či modly ak to tak smiem povedať. Osobne som ročník 1983 a vyrastal som na nich a to je čo povedať. Z mojeho pohľadu sú tiež staré filmy ako westerny, či staršie hitovky dobré ale keď ich vidím, žili mi to netrhá. Bude to pre mladých, nezrelých detí "Bieber Potter Montana Súmraku Generácie" len omakávačka a strieľačka. Osobne si myslím, že týmto to bude stáť na mieste a nevystrelíto film do výšin, ani do hĺbok. A nás skalných to len ochudobní. Ale nezúfam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také nezúfam, ale mám trošku obavy :)). Jinak jsem ročník 81, takže chápu, o čem mluvíte :D.

      Vymazat
    2. všetko čo je pôvodne "R" alebo podobné označenie sa spraví prístupné mladším stratí to to svoje čaro. Podobne to bolo aj u AvP 1, odhliadnuc od svojich múch ( že prežije, predátor neschopný ničoho, pritom nápad dobrý! ). Ale aj tak ma najsamviac mrzí keĎ už je to ono to krvavé, tak uľahčovanie si veci CGI, PC, a digitálne efekty. Proste sáčky s krvou prehnané to bolo ono :D

      Vymazat
  2. Nechcete hlasku: "titul vydělává ve chvíli, kdy překročí na tržbách 2x - 2,5x svého rozpočtu" dat do zahlavi stranky treba vedle loga? Zhruba kazde 3 clanky se tam ta hlaska v nejake obmene objevi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jelikož jsem ji párkrát vynechal a někteří čtenáři se divili, že film stál např. 100 milionů, vydělal 150 milionů a my ho označujeme za finančně neúspěšný, tak na to raději pravidelně upozorňuji.

      Vymazat
  3. Jinak nechapu jak muzou tvurci verit tomu ze Expendables 3 prilaka do kin s PG13 vic lidi. Z logickeho hlediska vetsinu stejne odlaka to, ze nevideli prvni dva dily. Navic se ve filmu vyskytuji herci a odkazy na akcni filmy jejichz generace je uz docela stara. PG13 v tomto pripade rozhodne nepritahne nove divaky prinejlepsim pokud se fanousci snizenim pristupnosti nenastvou bude bilance stejna.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak týmto to riadne dojebali.

    OdpovědětVymazat
  5. Asi plánují uvést buď na DVD nebo třeba i omezeně do kin i tu "tvrďáckou" verzi a vydělat tak vlastně 2x. Když to mohl udělat Cameron s Avatare, kdy šla do kin verze jen s pár minutami neviděného materiálu, tak co by to nezkusil Sly a spol.

    OdpovědětVymazat
  6. to je jasne ze to nikoho neprilaka me uz tuplem ne nejake PG13 at si strcija nekam

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.