čtvrtek 26. června 2014

Predátor: Co prozradil režisér Shane Black o dalším filmovém dobrodružství nejlepšího vesmírného lovce?

Naposledy jsme je viděli v roce 2010 ve filmu Predátoři. Ti určitě nebyli špatní, přestože to nebylo úplně ono. A tak asi mnohé potěšilo, že byl před pár hodinami oznámen vznik rebootu v režii Shanea Blacka (scénář k Smrtonosné zbrani, režie a scénář u Iron Mana 3).

Ovšem trvalo to jen chvíli a informace byly trochu upraveny. Nepůjde přímo o reboot, ale nový Predátor bude navazovat na předchozí díly. Sám Shane (který si v prvním filmu sám zahrál a to postavu Hawkinse) by nerad, aby se začalo znovu:

"Proč začínat znovu, kdy je k dispozici tak bohatá mytologie, ze které se dá tolik vytěžit?"

A my s ním souhlasíme. Predátoří universum je poctivě budováno už od roku 1987, kdy se objevil originální film s Arnoldem Schwarzeneggerem, pokračování, urbanistická (a podle nás trošku podceňovaná) dvojka měla premiéru o tři roky později. V roce 2004 vznikl crossover Vetřelec vs. Predátor a na něj navázalo pokračování s názvem Vetřelci vs. Predátor 2 (2007). Naposledy jsme pak predátory viděli ve zmíněném filmu z roku 2010.

O novém Predátorovi toho není známo moc, jen to, že se o něj postará Shane Black (což je samo o sobě potěšující) a že tedy nepůjde o reboot (i to nám udělalo radost). Datum premiéry a další detaily v současnosti prozrazeny nebyly.

Myslíte, že by bylo lepší, kdyby nový Predátor byl rebootem nebo vám také vyhovuje, že naváže na předchozí projekty?

7 komentářů:

  1. Reboot by byl zbytečný. Predátor s Arnoldem je už troufnu si říct kult.

    OdpovědětVymazat
  2. Rozhodně jsem rád za pokračování původních filmů. Přeci jenom série vs. byla hodně slabá. Taky bych byl pro aby se do jeho filmu vrátil i Arnold jako Dutch byť jenom cameo. Co se týče samotného Shane, mělo by zde být zmíněno, že to je představitel šprýmaře Hawkinse, tudíž jsem nadšený, že se vrací pachatel na místo činu.

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě včera jsem se smiřoval s tím že to bude reboot-což je lepší než nic ale ted vím že to tak nebude a jsem spokojený mnohem víc.A S Arnoldem souhlasím.Celou dobu jsem si říkal proč proboha nezmínil touhu vrátit se i k Predátorovi když návrat do dalších vlastních ikonických sérií oznámil jinak tak rychle.

    OdpovědětVymazat
  4. Co udela Shane Black to zboznuju, a jestli ma tocit neco v serii kterou zboznuju, bude to zboznovatost na druhou! Super!

    OdpovědětVymazat
  5. dyť Hawkins umřel, jak může natočit další díl??????

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Film natočí Shane Black, který si zahrál Hawkinse v původním filmu :D. Ale to neznamená, že se Hawkins objeví v dalším dílu.

      Vymazat
  6. tak pomalu dva roky a po clanku a predator nikde to je velice prijemne asi jestee nejaky ten rok budem muset cekat

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.