pátek 23. května 2014

TOP 10: Nejsledovanější pořady televizní sezóny 2013/2014

Během televizní sezóny 2013/2014 se objevilo několik zajímavých novinek. Kterým se podařilo procpat do desítky nejsledovanějších pořadů?

Jen upozorňujeme, že v žebříčku původně figuroval americký fotbal. Na první místě NFL Sunday Night Football s ratingem (průměr diváků z cílové skupiny, kteří sledovali daný pořad, udává se v procentech) 8.0, na třetím místě NFL Sunday Pre-kick (rating 5,6), na čtvrtém OT (rating 5,3) a Football Night America s ratingem 4,2. Kromě OT, který běží na FOXu, vysílala ostatní zmíněné pořady NBC. Z našeho žebříčku jsme ale sportovní pořady vyřadili a ponechali jsme jen seriály a reality show. V přehledu také nejsou projekty kabelových stanic, ale pouze televizí, které mohou američtí diváci sledovat zdarma.

10. 2 Socky (rating 3,1/stanice CBS), Survivor (rating 3,1/stanice CBS), The Bachelor (rating 3,1/stanice ABC), Agents of S.H.I.E.L.D. (rating 3,1/stanice ABC) a Griffinovi (rating 3,1/stanice FOX)

Na desáté místě je docela přecpáno. Máme tu sitcom 2 Socky, dvě reality show a to Survivora, jehož aktuální řada je velmi zábavná a seznamovací show The Bachelor, novinku Agents of S.H.I.E.L.D. a Griffinovi, kteří jsou nejsledovanějším animovaným seriálem sezóny 2013/2014 (Simpsonovi mají rating 2,6).

9. American Idol, čtvrteční přenosy (rating 3,2/stanice FOX)

Kde jsou ty časy, kdy pěveckou show American Idol sledovalo více než 38 milionů diváků a šlo o nejúspěšnější pořad v USA. Ale je jasné, že když projekt běží tak dlouho (zatím poslední byla třináctá řada), zájem už nebude tak velký. Pořád se ale jedná o projekt, který se FOXu vyplatí držet na obrazovce.


8. Myšlenky zločince (rating 3,3/stanice CBS), Námořní vyšetřovací služba (rating 3,3/stanice CBS), Once Upon a Time (rating 3,3/stanice ABC), American Idol, středeční přenosy (rating 3,3/stanice FOX) a Sleepy Hollow (rating 3,3/stanice FOX)

O osmé místo se dělí slušné množství pořadů a to dva kriminální projekty - Myšlenky zločince a Námořní vyšetřovací služba, pohádkové Once Upon a Time, kterému sice neustále klesá sledovanost, ale i tak dosahuje slušných výsledků, kdysi nejsledovanější pořad v USA American Idol a povedená mysteriózní novinka Sleepy Hollow.

7. Resurrection (rating 3,8/stanice ABC)

Jedna z novinek, která se probojovala mezi deset nejsledovanějších, je seriálová adaptace knihy The Returned od Jasona Motta. Mysteriózní drama se věnuje lidem, u kterých se věřilo, že jsou mrtví, ale oni se zničehonic vrátili, což způsobí docela slušný zmatek a samozřejmě vyvolá hromadu různých otázek. Seriál spoluprodukuje Brad Pitt.

6. Skandál (rating 4,2/stanice ABC) a The Voice, úterní přenos (rating 4,2/stanice NBC)

Politické drama Skandál je v USA velmi populární, což je ostatně zřejmé i z toho, že se probojovalo do žebříčku nejsledovanějších pořadů, ale o šestou příčku se dělí s pěveckou show The Voice, respektive její americkou mutací. The Voice je mimochodem nejúspěšnější reality show sezóny.

5. The Blacklist (rating 4,3/stanice NBC) a Jak jsem poznal vaši matku (rating 4,3/stanice CBS)

Nejúspěšnější novinkou sezóny se stal thriller stanice The Blacklist, ve kterém září James Spader. O páté místo se dělí s finální řadou sitcomové podívané Jak jsem poznal vaši matku, která se měla dočkat spin-offu How I Met Your Dad, ale z toho nakonec sešlo.

4. Chirurgové (rating 4,5/stanice ABC)

Chirurgové patří mezi "držáky" stanice ABC a přestože sledovanost slétla od první řady skoro o polovinu, pořád dosahuje slušných čísel, takže stanice obnovila seriál a dočkáme se tak už jedenácté řady. Fanoušci romantických eskapád z nemocničního prostředí si tak dál mohou užívat svého oblíbeného seriálu.

3. Taková moderní rodinka (rating 4,5/stanice ABC)

Hitový sitcom Taková moderní rodinka je dalším úspěchem, kterým se chlubí stanice ABC. Sledovanost se stále drží na velmi slušných číslech a diváků výrazně neubývá. Nejsledovanější sice byla třetí řada, ale ani ta čtvrtá a pátá na tom nejsou špatně. Přestože průměrný rating je stejný jako u Chirurgů, Taková moderní rodinka je na tom s počtem diváků o něco lépe než Chirurgové.

2. The Voice, pondělní přenos (rating 4,6/stanice NBC)

Úterní přenosy obsadily šesté místo, pondělí jsou na tom ještě lépe, patří jim druhá příčka mezi nejsledovanějšími pořady. Není tak divu, že se pořad vrátí a to na podzim s tím, že opět uvidíme Adama Levina a Blakea Sheltona, k nim se přidají nováčci Pharell Williams a Gwen Stefani.


1. Teorie velkého třesku (rating 6,2/CBS)

Přestože se objevují diváci, kteří peskují, že už to není ono, že Teorie velkého třesku už není vtipná, tak faktem je, že se sitcomu daří skvěle. Geekové prskají, že se Teorie velkého třesku odklonila od "nerdovské" stylizace a stávají se z ní druzí Přátelé, ale to se očividně většinovému publiku líbí, protože seriál je řadu od řady sledovanější. Seriál se tak stal nejen nejúspěšnějším sitcomem sezóny 2013/2014, ale také nejsledovanějším nesportovním pořadem vůbec.

Překvapilo vás, že se některý pořad procpal do elitní desítky nejsledovanějších pořadů?

7 komentářů:

  1. walking dead?????? kdyžtak tam napiš že je to jenom sledovanost velké pětky, že tam nejsou kabelovky

    OdpovědětVymazat
  2. Co tak si precitat cely clanok?
    V přehledu také nejsou projekty kabelových stanic, ale pouze televizí, které mohou američtí diváci sledovat zdarma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím se přiznat, že jsem to tam dopsal až po onom prvním komentáři :)). Má chyba, že jsem počítal s tím, že většina čtenářů ví, že se jedná o přehled pořadů z volně šířených kanálů :)).

      Vymazat
  3. Jak tak koukám, tak to jsou skoro všechno seriály co u nás běží na Primě (resp. Coolu). Tak doufám, že nám naservírujou i ty novinky, který zatím nemají :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.