sobota 10. května 2014

Seriálový podzim 2014: Constantine bude! A velká smršť novinek o rušení, obnovení a objednávání!


Už se valí jedna novinka za druhou.
AKTUALIZOVÁNO



Do Upfronts zbývá už jen jediný den a jak už bývá zvykem, americké televize chrlí novinky jako na běžícím páse pár dní dopředu. Už tedy máme poměrně jasnou představu o tom, jaké seriály se vrátí, které skončí a jaké novinky se budou ucházet o naši vrtkavou přízeň. Tady je přehled všech informací, které se jako uragán prohnaly internetem. První přehledový článek, který vyšel před pár dny, najdete zde.

ABC

Zrušení se na ABC dočkají tyto projekty: překvapivě zábavné a snad ve finále uspokojivě zakončené Mixology, mimozemské The Neighbors a Trophy Wife. Zároveň končí Suburgatory a Super Fun Night

Obnovení seriálového veterána Grey's Anatomy není překvapivé, jelikož hlavní hvězdy už podepsaly dokonce dvouleté nové kontrakty. Další řady se dočká i druhý seriál Shondy Rhimes Scandal. Čtvrté řady se dočkají jak Once Upon A Time, tak i Revenge. Druhou řadu získal nováček Ressurection a starý dobrý Castle se vrátí v sedmém roce. Neumřel ani komediální debutant The Goldbergs. No a obnovení Modern Family, Last Man Standing a The Middle bylo pouhou formalitou. Další šanci dostane i loňský favorit a rychlý propadák Agents of S.H.I.E.L.D. (díky nahrávání přes DVR ale seriál týden co týden vytahuje slušná čísla).

My si troufáme tvrdit, že obnovení Agentů má na svědomí zejména objednávka nového marvelovského seriálu ze stejného universa Agent Carter. Seriál naváže na osudy agentky Peggy Carterové po událostech filmu Kapitán Amerika: První Avenger. V seriálu by se měl navíc pravidelně objevovat i Howard Stark, takže o zábavu bude postaráno.

Dalšími novinkami se ve startovním roštu ABC staly tyto seriály: právnické drama How To Get Away With Murder, American Crime pojednávající o rasisticky motivované vraždě, mimozemské drama The Whispers (dřívější název The Visitors) a nadpřirozená procedurálka Forever. Z komedií se můžeme těšit na černošskou řachandu Black-ish, muzikálovou pohádku Galavant a mladickou komedii Selfie. K tomu si můžete přidat i komedii Cristella o životě mladé latinoamerické stand-up komičky.

AKTUALIZACE (11:59)

Na třetí sérii byl po dlouhém jednání a finančním propočítávání obnoven i Nashville.

CBS

Jasným favoritem byla komedie How I Met Your Dad, která dokonce pro hlas matky z budoucnosti získala Meg Ryan. A tak není divu, že byl seriál objednán.

AKTUALIZACE (11:44)

Tak nakonec to vypadá, že HIMYD ve skutečnosti objednáno není. Včera byla vypuštěna tzv. novinářská kachna a my tomu naletěli.

Jako kompenzaci ale můžeme uvést projekty, které CBS už skutečně objednala. Jedná se o kriminálku Battle Creek, v níž dojde ke spojení dvou neslučitelných policistů. Objednávku získal také seriál Madame Secretary o osobním i profesním životě jedné ministryně. Ze spin-offů to zvládly oba dva letošní seriály - NCIS: New Orleans i CSI: Cyber. Určitou náhradou za zrušené Intelligence bude Scorpion o týmu géniů a nerdů, kteří chrání svět před kyber hrozbami. Z dramat dostal objednávku i Stalker o detektivech, kteří řeší případy omezování osobní svobody.

Komedie jsou následující - The McCarthys je příběhem o irském rodinném klanu a homosexuálním synovi, který s rodinou netráví moc času. A druhou objednanou komedií je remake filmu The Odd Couple s Matthewem Perrym v hlavní roli.

NBC

NBC se jen tak nechce vzdát přiměřeně sledovaného Hannibala. Obnovila ho na třetí řadu. A obnovení získala i povedená komedie About a Boy. Naopak po pěti letech se loučí Community a po dvou Revolution.  

Po celkem nezajímavých novinkách se NBC konečně rozhoupala i k nějaké té komiksovce. Constantine bude příběhem Johna Constantina, podvodníčka a následně i soukromého detektiva, který nás má chránit proti probouzejícímu se zlu. A aby televize vyvážila temnou komiksárnu, objednala odlehčenou detektivku Mysteries of Laura o policistce, jež zvládá drsné kriminálníky, ale ne své dva uličnické syny. Z komediálního žánru to na celou sérii dotáhl projekt A To Z, který bude sledovat online seznamovací společnost, která se zaměřuje na každičký detail vztahů utvořených díky ní.

AKTUALIZACE (11:53)

NBC dala zelenou i této trojici komedií - One Big Happy (komplikovaný vztah lesbičky, heterosexuálního kamaráda a jeho přítelkyně, kteří společně založí rodinu), Bad Judge (komedie o tvrďácké soudkyni, která musí pomoct osmiletému chlapci, jehož rodiče poslala do chládku) a Mission Control (příběh o inženýrce, která vede tým NASA vědců v projektu vesmírného raketoplánu. Průšvih je, že se jedná o šedesátá léta a ona je žena na významné pozici.). 

The CW

Nejprve začneme těmi pro fanoušky smutnými zprávami. Stanice pro mladé nebyla spokojena s výkony tří seriálů, a tak se je rozhodla odpojit od finančních zdrojů. Ve svých prvních sezónách končí ufounské Star-Crossed a superhrdinské Tomorrow People. Už dlouho měl na mále i prequel Sexu ve městě, který se zkrátka novou Gossip Girl nestal. The Carrie Diaries se loučí svou druhou řadou.

Zato jásat mohou fanoušci letošní novinky The 100, tříletého doktorského dramedy Hart of Dixie a překvapivě i mutantské kriminálky Beauty and the Beast. Právě obnova posledního jmenovaného na třetí sérii vyvolala nesouhlasnou bouři, ale důvod k tomuto kroku je jednoduchý - peníze. BATB je vlastněno stanicí CBS, která je majitelkou The CW. A na zahraničních trzích se prý dobře prodává, takže to seriálu zachránilo kůži.

A teď už k novinkám! Asi nikdo nebude pozvedávat obočí překvapením nad objednáním seriálu Flash. Tohle je totiž po úspěchu Arrowa jasně logický krok k posílení superhrdinských DC projektů na televizních obrazovkách. iZombie je po Flashovi jasně nejsilnějším letošním pilotem, takže není co řešit. Navíc jsou zombie stále ještě v kurzu.

Novým teenagerským dramatem se pro The CW stane remake venezuelské telenovely Jane the Virgin o dívce-panně, která je nešťastnou náhodou v nemocnici uměle oplodněna. Největším otazníkem je objednávka mimozemského The Messengers. Tento projekt totiž bude pojednávat o záhadném objektu spadlém na Zemi, jehož uvolněný pulz zabije několik lidí. Pak je oživí a z nich se stanou bojovníci proti blížící se apokalypse.

Kompletní synopse i s trailery vydáme hned po Upfronts.

Která televize vás ve druhém kole novinek nejvíce potěšila? Na který nový seriál se těšíte?

8 komentářů:

  1. Trophy Wife, The Mixology a Community mě tedy mrzí. Na obrazovkách, aby člověk něco vážně vtipného pohledal a teď to bude ještě horší.

    OdpovědětVymazat
  2. himyd nakonec objednáno nebylo :)

    OdpovědětVymazat
  3. How I met your dad neobjednali

    OdpovědětVymazat
  4. Ach jo.
    Jak jsem říkal nejhorší rok.

    OdpovědětVymazat
  5. mě docela štve že zrušili celkem povedený almost human

    OdpovědětVymazat
  6. ten himyd teda jako tutove nebude? me to mrzet nebude, ti herci me nezaujali. byl by to jen pokus o recyklaci :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Hollywood Reporter tvrdí (podle jejich zdrojů), že HIMYD je objednáno ale CBS a FOX zase říkají, že se ještě nerozhodli. Pravdu se nejspíš dozvíme brzo.

    OdpovědětVymazat
  8. Herci pro HIMYD jsou mi od pohledu sympatičtí (naopak v HIMYM mi nebyl sympatický jediný člověk a nikdy jsem tomu proto nepřišel na chuť), takže škoda. Co mě mrzí je zrušení Carrie Diaries, protože to bylo celkem zábavné guilty pleasure. Ještě by mě zajímalo, jestli bude šestá řada Parenthood. Jinak mě v podstatě nic moc nezajímá. Sleduju už skoro jenom kabelovkové seriály. Těším se až Netflix vypustí druhou řadu Orange is the New Black a za rok se těším na novou řadu Shameless (pro mě jednoznačně nejlepší seriál v TV spolu s GoT).

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.