neděle 18. května 2014

Návštěvnost kin: Godzilla rozdupala konkurenci, američtí diváci se na ni hnali ve velkém

Nová Godzilla se od recenzentů dočkala chvály a tentokrát na to diváci slyšeli a o víkendu vyrazili poslechnout si, jak vyřvává japonské monstrum ve svém nejnovějším filmovém dobrodružství. Projekt si tak odnesl velice působivou částku.

My jsme z nové Godzilly (recenze) až tak nadšení nebyli, ale americké publikum zřejmě náš názor nezajímá a tak se o víkendu rozhodlo nechat v kasách kin velmi slušné peníze. Konkrétně tu mluvíme o 93,21 milionech dolarů. Jen pro zajímavost, Emmerichova Godzilla začínala s necelými 44,5 miliony dolarů.

O jednu příčku klesla chválená komedie Sousedi, tržby spadly o 47 % na 25,99 milionů dolarů. Ale pořád je to parádní částka, pokud si uvědomíme, že rozpočet je 18 milionů. Celkové tržby filmu už přeskočily hranice 146 milionů dolarů.

Druhý díl Amazing Spider-Mana se má také čím chlubit, zdolal hranici 633 milionů dolarů. O tomto víkendu získal od amerických diváků 16,8 milionů dolarů a patří mu tak třetí místo.

Na ostatní zbyly jen "drobné"

Druhá novinka, kterou mohli diváci v USA zhlédnout, je životopisný snímek Million Dollar Arm. Recenzenty film úplně nepřesvědčil, ale diváci film nezavrhnuli. Finální výsledky za první víkend jsou 10,51 milionů dolarů při rozpočtu 25 milionů dolarů.

Velmi přísně hodnocená komedie Jedna za všechny skončila na pětce s 6,3 miliony dolarů. Od minulého víkendu film spadl o dvě příčky a tržby se snížily o 34,4 %. Film je v žebříčku už 4 týdny. Vnady Kate Upton stále diváky zajímají.

Průměrně hodnocené drama, která se točí kolem náboženství. Heaven is for Real tentokrát stačilo na 4,4 miliony dolarů a šesté místo.

Kapitán Amerika se nevzdává

Animáč Rio 2 také není, alespoň podle novinářů, žádná pecka, ale už si na sebe stačil vydělat a filmovému studiu přineslo do rozpočtu pár desítek milionů dolarů. Pokud započteme 3,8 milionů dolarů z tohoto víkendu, tak jsou celosvětové tržby 427,55 milionů při rozpočtu 103 milionů.

3,76 milionů a osmé místo. To jsou výsledky Captain America: Návrat prvního Avengera. Film diváky stále zajímá, v elitní desítce nejvýdělečnějších filmů se drží už sedm týdnů a celkové výsledky jsou 703,43 milionů dolarů.

To animáč Legends of Oz: Dorothy's Return zrovna nezabodoval, odstartoval na osmém místě, ve druhém týdnu klesnul na deváté a vydělal 1,95 milionů dolarů. S 1,9 miliony dolarů desítku uzavírá komedie Moms' Night Out.

X-Meny recenzenti zbožňují, co na to diváci?

X-Men: Budoucí minulost si od recenzentů vysloužili hlavně pochvalné recenze, které hlásají, že jde o nejlepší díl od výtečných X-Men 2. Tak uvidíme, zda diváci tako ocení kvalitu.

Druhou novinkou je komedie Blended, ve které se potřetí sejdou Adam Sandler a Drew Barrymore
. Uvidíme, zda to bude stejně zábavné jako 50x a stále poprvé.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.