čtvrtek 8. května 2014

Deset nejhorších finále seriálů. Tak takhle jsme si konec našich oblíbených projektů nepředstavovali


Když pár let sledujete každý týden nějaký seriál, tak je jasné, že si k němu vytvoříte silné pouto a doufáte, že tvůrci s ním budou nakládat s úctou a láskou. A čím je daný projekt zbožňovanější, tím větší očekávaní jsou, pokud jde o jeho ukončení. Fanoušci prostě chtějí, aby rozloučení bylo naprosto bezchybné. Jen málokdy je finále takové, aby nikdo nepeskoval, ale občas se stane, že je ještě mnohem horší, než se publikum obávalo.


Gilmorova děvčata
Sice bylo cílovou skupinou seriálu ženské publikum, ale my se přiznáme, že jsme kouzlu tohoto extrémně ukecaného projektu propadli také a to máme mužské přirození (alespoň myslíme). Prostě nás příběh Lorelai a Rory bavil, ale nutno poznamenat, že jeho ukončení nás tedy neoslnilo. Nic proti otevřeným koncům, ale pokud se sedm řad řeší, zda Lorelai skončí s Lukem a pak se člověk nedozví, co s nimi bude, tak má důvod k naštvání. A ani to, že Rory "odpálkovala" Logana nás tedy nepotěšilo.

Sex ve městě
A je tu další přiznání, občas jsem se jukli i na Sex ve městě (kruci, úplně cítíme, jak nám výrazně klesá hladina testosteronu). Holt, když televize kultovní projekt HBO reprízují 20x do roka, člověk se tomu nevyhne a faktem je, že jsme se i docela bavili. Tedy, dokud jsme neviděli závěrečnou epizodu. Ne, že bychom nepřáli holkám šťastný konec, ale pro nás bylo zbytečně pohádkové, když Carrie "zachránil" ze spárů Rusa pan Božský a to samozřejmě v Paříži, aby to bylo řádně sladké. Celou dobu sledujeme seriál, který řeší vztahy poměrně neortodoxně a rázně a pak je finále jako vystřižené z laciné romantické komedie. Tohle nám k ambiciózní sebevědomé novinářce prostě nesedí.

Roseanne
Legendární sitcom nás uměl pobavit. Rozverný humor a příjemné obsazení, to prostě zabere. Rádi jsme sledovali osudy vtipné rodinky, která vše brala s nadhledem. Tvůrci se ale nakonec rozhodli, že seriál ukončí docela drsně a nechali zemřít postavu Dana a navíc jsme zjistili, že to, co se odehrálo v závěrečné sezóně byly jen příběhy, které si vymyslela Roseanne. Odvážné? Ano. Uspokojivé? Podle nás v žádném případě.

Ztracení
Asi nikoho nepřekvapí, že se v našem seznamu figurují i Ztracení. Ono se také v poslední letech neobjevilo příliš závěrečných epizod, které by naštvaly diváky tak, jako právě finále Ztracených. Na jedné straně měl poslední díl docela silný emocionální náboj, na té druhé ovšem nějak pozapomněl poskytnout odpovědi na hromadu otázek, které diváky trápily.

Jak jsem poznal vaši matku
Některé možná finále "novodobých Přátel" uspokojilo, ale nás tedy rozhodně ne. Nechat zemřít Matku, rozvod Robin a Barneyho? Ne a ne, to se nám prostě nelíbilo a rozhodně jsme si nepředstavovali, že tvůrci ukončí seriál tímhle stylem. Není úplně nutné, aby byla finální epizoda sitcomu extrémně optimistická, ale tohle na nás byla silná káva. A zklamalo nás i to, že nevíme, co bylo s ananasem nebo, kdo je matkou Barneyho dítěte.

SOUVÍSEJÍCÍ: JAK JSEM POZNAL VAŠI MATKU: CO VŠE BYLO VYSTŘIŽENO Z FINÁLNÍ EPIZODY

Dexter
Ano, ano, jasně, že nezapomeneme na našeho oblíbeného sériového vraha. Málokdo byl asi nadšený z toho, jak tvůrci seriál ukončili. Většina z nás asi očekávala, že Dexter se dočká nějakého efektního odchodu ze světa. Ale prdlačku, on se nám přestěhuje, jukne se do kamery a je vystaráno. Pěkná zadní vrátka pro případné pokračování seriálu, ale rozhodně ne finále, které by nadchnulo.

Útěk z vězení
Původně skvělý seriál začal mít hodně kolísavou kvalitu už nějakou dobu před svým ukončením, ale někteří diváci s ním prostě vydrželi až do konce. Ovšem, jen málokoho asi potěšilo překombinované finále plné zběsilých zvratů. A hořkou "třešinkou" na dortu bylo zabití oblíbené postavy Michaela. Jestli autoři chtěli publikum naštvat, tak jim to vyšlo, jestli chtěli nabídnout propracovanou závěrečnou epizodu, tak moc ne.

Hrdinové
I u Hrdinů došlo k silnému poklesu kvality, především vlivem stávky scenáristů. Není tak divu, že sledovanost slétla dolů a NBC tak seriál zrušila. Tvůrci neměli dostatek času připravit uspokojivé finále, takže nakonec se celý svět dozvěděl, že jsou mezi námi lidé s unikátními schopnostmi a co bylo dál, to už jsme mohli jen hádat. Naštěstí se chystají další díly, které snad dovysvětlí, co je třeba.

Akta X
Jeden z nejoblíbenějších sci-fi seriálů nevěděl, co se sebou už několik řad před svým koncem. Odchod Davida Duchovnyho projektu rozhodně neprospěl a dobrou službu seriálu neudělal ani závěr, který byl nejen docela zmatený, ale také se rozhodl neodpovědět na hromadu otázek, aby zůstal prostor pro filmové rozšíření (těch jsme se dočkali, ale že by byla zrovna extra kvalitní, to se říct nedá).

Rodina Sopránů
Špičkové mafiánské drama oslovilo diváky mnoha aspekty, například vysoce kvalitními scénáři jednotlivých epizod, ovšem v případě té závěrečné bychom zrovna chválu nepěli. Opět se dostáváme k tématu otevřených konců, kdy je necháno čistě na fantasii diváků, aby si domyslel, jak to dopadlo. Nakonec jsme se tak dohadovali, co se stalo s hlavními postavami a jelikož tvůrci nám nedali příliš nápověd, tak se objevila hromada různých domněnek a samozřejmě každý si myslel, že ta jeho je správná.

Která seriálová finále nejvíce zklamala vás?

35 komentářů:

  1. Lost byl seriál, který vyloženě sváděl k vymýšlení různých teorií a odpovědí na všemožné otázky, avšak tvůrci mnoho z nich záměrně neodhalili (neříkám že všechny, na některé dost možná nezbyl prostě prostor), protože tak mohl seriál dál žít i po skončení - lidi (fanoušci) tak měli/budou mít stále nad čím přemýšlet :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě je rozdíl nechávat věci otevřené, oproti vymýšlení nesmyslů, aby připoutali diváky. Já osobně jsem to zabalil někde u začátku poslední řady, takže nemůžu soudit celý seriál, ale přišlo mi to spíš než jako chytré zanechávání stop pro vnímavé diváky, jako spusta nesmyslů jenom aby se budovala mysteriozní atmosféra.

      Vymazat
  2. Pro mě bylo rozhodně zklamání závěr Chucka. Smazat Sarah paměť a donutit pár v podstatě začít od nuly, kde se to najednou utlo. Tam si to rozhodně zasloužilo nějaké parádnější a šťastnější zakončení.
    Ještě bych mohl zlehka zmínit Stargate:Atlantis. Tam mi taky ten konec přišel tak nějak otevřený, dokonce byl přislíben film, který to měl zakončit, jenže roky utekly a film nikde.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě na HIMYM nejvíc štve to, že jsme se nedozvěděli, jak to bylo s tou kozou. A to nám to Ted sliboval!

    OdpovědětVymazat
  4. Stagrate: Atlantis také, ale i Stargate: Universe nebylo zrovna uspokojivě uzavřeno.

    OdpovědětVymazat
  5. Bohuzial, SG:A aj SG:U boli ukoncene tak ako boli. Z jednej strany bol dej uzatvoreny, z druhej strany si nechali miesto pre pripadne pokracovanie.
    Ja osobne dufam, ze jedneho krasneho dna sa dozijem, ked bude SG pokracovat.

    OdpovědětVymazat
  6. Zabudli ste na: My name is Earl (Jmenuju se Earl)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je prostě běžný aspekt žebříčků, nikdy se do nich nevejdou všechny projekty, tak, aby byli všichni spokojeni. Je to samozřejmě silně ovlivněno subjektivnímu preferencemi. Někomu může to, že tam ten či ten projekt chybí vadit, jiného člověka to zase tolik netrápí.

      Vymazat
  7. K dalším bych určitě přidal Battlestar Galactica...druhá půlka závěrečné epizody totálně znehodnotila celej seriál

    OdpovědětVymazat
  8. Autor zřejmě miluje Happy Endy :) Můžu tedy soudit dle Himym, Dextera a Prison Breaku. Já tedy naopak mám rád bitter sweet závěry. Happy end je sice hezká věc a každý si ho v koutku duše přeje, ale pak by to člověka tak nezasáhla, což by dle mého názoru konec seriálu měl způsobit.

    Himym sice bylo zvláštní a možná by to bylo lepší jiným způsobem, ale na druhou stranu do sebe zaklaplo dění z posledních dvou až tří sérií.

    PB: Kdyby Michael přežil, skončilo by vše šťastně, všichni by byli nadšení a spokojení a bylo by to strašné klišé. Michalelův stav byl několikrát naznačen krvácením z nosu a nakonec se rozhodl obětovat svůj život pro blaho ostatních a je teda opět na co vzpomínat a konec to byl silný a emotivní. Happy End by byla předvídatelná nuda.

    Dexter: Rozhodně jeden z nejlepších závěrů seriálů. Příjde mi, že autor článku konec vůbec nepochopil. Kdyby Dexter přežil a zůstali s Hannah šťastní byla by to naprostá urážka seriálu. Kdyby Dexter umřel, byl by to velmi předvídatelný konec, navíc by se to k Dexterově postavě vůbec nehodilo. Určitě by nespáchal zbabělou sebevraždu.
    Poslední dvě až tři série Dexter začal sklouzávat k jakémusi "zlu". Sám jsem začínal být na pochybách, jestli je ještě vůbec morální Dexterovi "fandit", jelikož začal zabíjet "nevinné" lidi, což bylo proti jeho kodexu. On sám to v sobě pociťoval a zároveň pochopil, že tímto stylem života bude svým bližním vždy jen ubližovat. Spáchat sebevraždu by bylo jednoduché, ale opravdu srabácké, to umí každý. Kdyby se přiznal, zničil by tím život celému svému okolí, především Deb a Harrisonovi. Vybral si tu nejhorší cestu pro sebe a rozhodl se tak pykat za své činy tím nejdrsnějším způsobem - daleko od svých milovaných, osamotě a v temnotě.
    Chápu, že pro náctileté slečny to je trochu drsný šálek kávy a radši by viděli Dextera po boku Hannah forever after. Já tedy nejsem žádný drsný člověk, naopak bych řekl, že jsem citlivý, ale mám rád, když ve mně závěr seriálu něco zanechá....silné emoce...a když je závěr promyšlený a ne takový, který si každý může domyslet sám....To bychom se pak na to nemuseli dívat, kdyby byly závěry tak jednoduché, jako si zřejmě autor článku přeje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A mně přijde, že autor tohoto komentáře úplně nepochopil, co vadí autorovi článku. Není nutný happy end, ale třeba to, že se celou závěrečnou řadu HIMYM řeší svatba Robin a Barneyho a pak se stejně rozvedou, to mi nepřišlo jako úplně nejlepší řešení. V případě Prison Breaku jsem nejuchal při smrti Michaela, ale přežil bych to, ovšem ono zběsilé servírování jednoho twistu za druhým, to nebylo úplně nejlepší a Dexter? Zaprvé, jeden z nejlepších závěrů seriálů? No s ohledem na to, jakou vlnu nevole finále vyvolalo, to tak nevypadá a kromě toho "Kdyby Dexter prežil a zůstali s Hannah šťastní...", to někdo žádal? V článku je jasně napsáno: "Většina z nás asi očekávala, že Dexter se dočká nějakého efektního odchodu ze světa." A z toho jste snad vyčetl, že tu někdo volá po tom, aby s Hannah společně odešli do západu slunce? A ani to neznamená, že bych volal po jeho sebevraždě, ale původně se mluvilo o konci, kdy bude například chycen svými kolegy a následně popraven. Což mně osobně přijde jako přijatelnější konec. A víte, co si autor článku ne zřejmě, ale určitě přeje? Aby jiní tvrdili, že vědí, co si přeje, i když to tak není :D.

      Vymazat
    2. Ještě bych jen rád doplnil, že prezentovat zrovna závěr Dextera jako TOP10 nejhorších konců...To mi příjde opravdu k smíchu :) Jasně, každý má svůj názor, ale prezentovat svůj názor tak, že takto to cítí většina fanoušků mi nepříjde hodno tohoto webu. Chápu, že Himym a PB nemusí vyhovovat všem, ale propracovaný a promyšlený závěr Dextera? Překvapuje mě, že autor sám říká, že konec měl být raději takový, jaký všichni očekávali. Takže všichni by viděli poslední díl, řekli by si super, přesně takhle jsem čekl, že to skončí, dobrý, konec! Žádná emoce, nic. Nuda. Po měsíci po tom nikdo ani neštěkne. Takhle to nutí člověka občas přemýšlet ještě téměř rok po závěru. A přesně to by měl dle mého názoru konec seriálu vyvolat. A ne zapadnout mezi nudnými happy end konci....

      Vymazat
    3. Ono by bylo popravení Dextera happy endem? Nuž dobrá a jinak, opět a znovu budu muset zopakovat, že žebříčky jsou subjektivními záležitostmi, které jsou sestaveny na základě našich osobních preferencí, ale zrovna u Dextera jsme velmi pečlivě studovali názory diváků a fanoušků v různých diskusích a konec byl silně kritizován (a proto jsme se také na to odvolávali). A pardon, ale jestli si vy představujete jako promyšlený konec předstírání smrti a klasický Dexterův pohled do kamery a následují titulky, tak pro nás to tedy rozhodně není něco, co by se nám zapsalo do paměti v dobrém slova smyslu. Tedy ještě jednou a polopaticky, nechtěli jsme happy end, ale tohle nám přišlo jako slušné klišé. Jestli vám ne, v pořádku, opakujeme, že tohle je náš subjektivní žebříček (byť zrovna u Dextera si dovolíme tvrdit, že finále namíchlo hodně lidí).

      Vymazat
    4. podle mě ale co se Dextera týká, tak jeho dpadení by seriál zničilo, 8 řad se vyhýbal svému odhalení tak bravůrně že jen málo lidí napadlo že by snad mohl být vrah,ale nikdy se jim nepovedlo ho dostat ač je musel zabít, jeho kodex byl tak dokonalý, že ho chytit nešlo a pak by měl jako udělat tak velkou chybu že by ho chytli??? to by asi fanoušky nepotěšilo já spíš čekala že ho Deb nakonec sama zabije (já teda čekala že zemře proto aby tím divákům a fanouškům dali najevo, že nelze vraždit a fřív nebo později nebýt potrestán jakkoli)

      Vymazat
  9. Myslím, že LOST neměl až tak špatný konec. Sami tvůrci (teda pokud to nebyla jen jejich výmluva) řekli, že seriál byl hodně o vztazích a propojení mezi lidmi. Prostě jak na sebe reagují různé charaktery osob atd. Samozřejmě, že záhady byla nemalá část seriálu a nezodpovězení hodně z nich přineslo některým zklamání, ale mě se konec seriálu nakonec líbil. Je pravda, že tlačili hodně na emocionální stránku v posledním díle, ale při takto dlouholetém seriálu je to právě asi dobře.

    OdpovědětVymazat
  10. Lost mě nasraly hodně stejně jako Prison Break (u obou seriálů šla kvalita s počtem epizod rapidně dolů). Dále mě zamrzel možná až moc uzavřený konec Zoufalých manželek...

    OdpovědětVymazat
  11. Nejhorší ukončení je, když série končí cliffhangerem a televize seriál zruší. To je vážně k vzteku. To potkalo už zmíněného Earla, nebo Uprchlíka z roku 2000. Tímhle je zajímavý JAG, kdy první série končila cliffhangerem, ale jelikož NBC už dříve seriál zrušila, tak ten závěrečný díl vůbec neodvysílali. Pak JAG převzalo CBS a tuhle dějovou linii uzavřeli až později ve 3. řadě (o 34 dílů později), ale už trochu jinak, než bylo původně naznačováno a zamýšleno.

    OdpovědětVymazat
  12. Pro mě bylo zklamáním finále Smallville.Trailery naznačovaly zrod Supermana a namísto toho jsem viděl zrod jakési digitální červenomodré šmouhy v závěru.
    Nebýt Lexe a poslední scény s hudebním podkresem z filmového Supermana, nebylo by nač vzpomínat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si teď nejsem jistý, ale jeden velký fanda Smallville mi myslím tvrdil, že Supermana ukázat v plné kráse nemohli, protože na kostým neměli tvůrci seriálu práva.

      Vymazat
    2. V tom případě jsem tvůrcům malinko křivdil a doufám že nečtou gorillu :D

      Vymazat
  13. Mě tedy nejvíce naštval konec Spider-mana ( http://www.csfd.cz/film/72377-spiderman/ ) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vzhledem k tomu, že se tam tak nějak dodržovala linie z komiksů...

      Vymazat
  14. Mě velmi zklamal konec seriálu Útěk z vězení,kde nechali zemřít hlavní postavu Michaela a také jsem čekal daleko víc od konce seriálu Temný případ :D .

    OdpovědětVymazat
  15. Chuck byl taky dost velká katastrofa, nevadí mi smutný konec, ale to nejhorší co se může u seriálu/filmu stát je to, že na konci máte pocit, že všechno co se v seriálu stalo vlastně nemělo skoro žádný dopad.

    OdpovědětVymazat
  16. náhodou, konec Gilmorek bych rozhodně neviděla tak černě a alespoň u Rory to do sebe vlastně všechno nějak zapadlo.
    a se zbytkem souhlasím bez výhrady :)

    OdpovědětVymazat
  17. Zase super článek, s chutí jsem si jej přečetla. Já teda moc ty dlouhé seriály nesleduju, hlavně taky proto, že u nás se tak nevysílají a já bych na to musela koukat v originále, což nemám moc ráda. Ale zas vím o všech, co se tu píše, o čem je řeč. Takže pro mě tento článek vlastně prozradil, co a jak dopadlo:-)
    Co já sledovala, tak Sex ve městě jsem zvládla do konce a je jeden z mých nejoblíbenějších. Konec mi přišel romantický právě proto, že celý ten seriál byl mírně cynický. Ale nejvíc se mi líbilo to ukončení u Mirandy, Charloty a Samanthy, tam mi to sedělo jako prdel na hrnec. Mluvím o seriálu ne o filmech.
    Pak jsem zvládla dokoukat Zoufalé manželky a tam se mi opravdu velmi líbilo, že když to byl poslední díl, tak tam zvládli dát všechno - svatbu, smrt, narození dítěte :-) Ne teď vážně - u každé z hlavních hrdinek řekli, co s ní dál potom bylo a tím pádem byl fanoušek naprosto v klidu, jak to dopadlo.Žádné otazníky nezbyly. Jen to by nebyli Amici, aby tam neudělali takovou scénu, která nechává prostor pro navázání další řady, kdyby náhodou někdy někdo chtěl. Ale to už by bylo o jiných lidech.
    Dr. House jsem milovala, ale zvládla jsem jen 7. řad, tu osmou poslední jsem nedokázala koukat, byla naprosto nezáživná, takže nevím jak to dopadlo.
    Prostě obecně mě taky jako divákovi vadí, že když na něco koukám dlouho a dnes se to dá počítat na roky, když to má víc jak dvě řady, tak že ten konec nedotáhnou a neodpoví na spoustu otázek a dívák si může domýšlet. To obecně nenávidím a to i u filmů, otevřené konce plné různých variant. Když na to koukám a tvůrci mi předložili určitý scénář, tak mi mají předložit i konec a ne že si to mám vymyslet, pak to vypadá, že vlastně sám autor nevěděl, co s tím má udělat.

    Katynka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně vysloveně otevřené konce nevadí, ale když je alespoň naznačeno, co by se mohlo dít a ne, že se pak stane to, že se vyrojí 1 000 000 spekulací a každý řve, že jeho je ta správná a přitom to není jak dokázat :D :D.

      Vymazat
  18. Moc pekny clanek, musim rict ze nova podoba gorilly, ktera bohate zasobuje ctenare vselijakymi zebricky se mi velice zamlouva. S vetsinou zebricku souhlasim. Ne vse jsem tedy sledoval, ale napriklad tragiscnost posledni rady PB (s kterym jsem ja osobne skoncil po druhe serii) vcetne finale se ke mne dostala i tak :) Kazdopadne me trochu zklamalo, ze je v zebricku finale sopranu, ktere ja jakozto fanousek serialu povazuji za skvele. Chapu tu kritiku s otevrenosti, ale jak tu nekdo psal, je pekne, kdyz si pak serial i po konci muze zit dal svym zivtem, takze jsem spekulace kolem toho "jak to vlastne dopadlo" ocenil (osobne verim konci, ktery neni moc stastny pro tonyho :)). Navic tvurci podle me samy prohlasili, ze do posledniho dilu dali tolik naznaku, ze kterych se da opravdu skutecny konec vycist, proto to povazuju za korektni :) Ne vzdy ovsem tenhle postoj zastavam, viz. Lost, kde mi to proste prislo jen jako takova "vymluva" za to, ze vsechny ty zahady, ktere v serialu byly (a ze jich nebylo malo) proste logicky vysvetlit nedokazali. Ikdyz jsem tedy cetl, ze takovyto konec byl planovan od zacatku, takze na to pak asi vedome nabalovali jednu zajimavejsi otazku za druhou s vedmomim toho, ze si muzou vzhledem k podstate ostrova vymyslet uplne cokoliv :) Jinak jsem rad, ze v zebricku neni Chuck. Na jeho finale jsem koukal hned, jak vyslo s velkou nelibosti, ale zpetne si rikam, ze vlastne fungovalo velmi dobre a konec pred o nim "prvnim/poslednim" polibkem sarah s chuckem, ktery muze fungovat jako "rozpominadlo" mi vlastne zpetne prijde jako nejlepsi mozny konec. Jo a jeste k dextrovi, jsem rad ze tam je. Serial jsem mel hrozne rad posledni serie byla velmi slibna, ale ten konec to fakt zabil a uprimne jsem neslysel jedineho cloveka ze by s tim byl spokojen. Nerikam ze jsem chtel happy end s dexterem a hannah, ale uprimne i to by bylo lepsi, nez to co jsme dostali :) A ve svem okoli jsem na to taky neslysel dobreho slova :) Chystate i clanek s nejlepsimi konci? Nedavno jsem dokoukal Breaking Bad a jeho konec povazuji za nejlepsi mozne ukonceni serialu, co jsem kdy videl, takze doufam ze tam pripadne bude :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, předpokládám, že určitě dříve nebo později článek s nejlepšími finále vznikne :)). U Sopránů se ne každému finále líbilo, ale chápeme, že někomu ano. A pokud jde o Dextera, také si myslím, že se závěr dal zvládnout mnohem lépe:).

      Vymazat
  19. Mě osobně nejvíc zklamal PB- ona už celá čtvrtá série byla těžce o ničem, Michael dost ztloustl a už se na něj také tak pěkně nekoukalo a finále to byl omyl. Přitom kdyby celá čtvrtá série byla o tom, že Michael zjistí, že Sára žije a je ve vězení a on se ji snažil dostat ven, bylo by to zajímavější a akčnější než celá Scyla nebo co to tenkrát honili. A snad jako žena nemusím zmiňovat, že jsem Michaelovu smrt a celý ten zpackaný konec ořvala jak puberťačka.
    Lost- tenhle seriál jsem "žrala" jak bonbony Haribo, finále ve mě bohužel zanechalo pocity zklamání a rozhořčení. Velký potenciál se po osmi sezonách proměnil ve velký omyl.
    Dexter- láska na první pohled. Všechny série výborné, společně s poslední, která už mi nepřipadala sice tak krvavá a brutální, spíše nás pěkně pomalu připravovala na konec, který bych víceméně brala - KDYBY- to sakra neodnesla Deb. Tak tohle jsem nevzala já, zklamalo mě to. Deb byla má velmi, velmi oblíbená postava a nebyl důvod ji takhle zlikvidovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A možná právě smrt Deb vedla k tolik diskutovanému finále.Taky si těžko představuji,že by po její smrti Dexter někde dožíval s rodinkou na zaslouženém masovražedném důchodu. Na to jak byli s Deb na sebe fixovaní,mi tento konec přijde celkem vhodný. Ale co člověk,to názor,spokojeni nebudou nikdy všichni. A jen ještě z druhého konce,osobně za úplně nejlepší finále seriálu považuji Six feet under,dodnes si ho občas pustím a i po těch letech u něj slzím jak želva.

      Vymazat
  20. Konec Community taky nic moc :-/

    OdpovědětVymazat
  21. Pro mě je největším zklamáním, že nevznikla třetí série Riget (Království). Je škoda, že zůstal tenhle dokonalý seriál s otevřeným koncem. Stejně tak bych se vůbec nezlobil za plánovanou třetí řadu Twin Peaks a vysvětlení otevřených nejasností.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.