neděle 20. dubna 2014

Návštevnost kin: Ne, ne a ne, na Kapitána Ameriku ani tentokrát nikdo nestačil

Už třetí týden kraluje americkým kinům Captain America: Návrat prvního Avengera (recenze). Zatím se nenašel nikdo, kdo by byl dostatečně zajímavý, aby sesadil komiksovou pecku z trůnu.


S ohledem na pozitivní recenze se čekalo, že druhý Captain America bude pecka, ale film překonává všechna očekávání. Už třetí týden se drží v čele nejnavštěvovanějších filmů v USA, za tento víkend si připisuje 26,12 milionů dolarů, a celosvětově už je na téměř 587 milionech dolarů. Marvel se může radovat z další úspěšné značky.

Ani druhé místo neobsadila novinka, ale další pokračování a to animáč Rio 2. Od minulého týdne mu sice klesnuly tržby o 42,8 %, ale pořád to znamená 22,5 milionů dolarů. To bohatě stačilo na stříbrnou příčku.

Průměrně hodnocené drama o chlapci, který si prožije klinickou smrt, nazvané Heaven Is for Real je nejúspěšnější novinkou. Bronzová "medaile" a 21,5 milionů, tím se chlubí projekt za pár drobných, rozpočet byl na Hollywood úsměvných 12 milionů dolarů.

Sci-fi Johnny Depp nezaujal

A to ani kritiky, kteří film Transcendence strhali, ale ani diváky, kteří nechali v kasách kin jen 11,15 milionů dolarů. Sci-fi projekt s Johnny Deppem je sice druhou nejúspěšnější novinkou, ale konkrétní čísla nejsou zrovna veselá, hlavně, když si člověk uvědomí, že projekt stál sto milionů dolarů.

To poslední premiéra Pár nenormálních aktivit 2 byla o poznání levnější, vlastně 25x levnější (4 miliony dolarů) a vydělala jen o něco méně než Transcendence (9,1 milionů dolarů). Stačil jeden víkend a film se zaplatil. Ovšem jednička začala skoro dvakrát lépe (18,1 milionů dolarů). Přesto se dá hádat, že další díl je reálnou možností.

Sportovní drama s Kevinem Costnerem Draft Day nenabralo síly ani ve druhém týdnu a získalo jen 5,9 milionů dolarů. Nic moc.

Noe se nepotopí

O něco méně, 5,75 milionů dolarů, si odnáší další teenagerovská sci-fi záležitost Divergence. Už bylo oznámeno, že závěrečný díl bude, jak je dnes zvykem, rozťat na dvě poloviny.

Dle kritiků povedený horor Oculus se rozhodně nemá za co stydět, 5,2 milionů dolarů pro film za 5 milionů dolarů není vůbec špatné.

Závěrečné dvě příčky patří nábožensky orientovaným projektům a to velkolepému filmu Noe, který získal 5 milionů (celosvětově má zatím téměř 291 milionů dolarů) a dramatu God´s Not Dead. To vydělalo 4,8 milionů dolarů. Poslední nasazená novinka dokument Bears pak skončila na jedenáctce 4,77 miliony dolarů.

Paul Walker v remaku francouzského hitu

Příští týden se do kin dostanou tři filmy a to Doupě, remake francouzského Okrsku 13. V hlavní roli se objeví Paul Walker.

Pro fandy romantických komedií je připraven projekt Jedna za všechny, který se zatím nedočkal příliš oslavných recenzí.

A nakonec se představí horor The Quiet Ones, ve kterém budou vědci koketovat s vyvoláváním poltergeistů.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.