neděle 5. ledna 2014

TOP 5: Nejlepší horory roku 2013

V posledních dnech jste si na Gorille mohli užít několik žebříčků mapující minulý rok, případně ten nový, ale ten, který vám nabídneme nyní, je o něco specifičtější, zaměříme se na nejlepší hororové filmy minulého roku. A přiznejme si to, většina z nás se v kině či u televize ráda, alespoň trošku, bojí.

5. Contracted

Mrazivá podívaná, kdy jedna divoká noc změní hlavní hrdince život, je atmosférickou záležitostí, která dokáže u člověka vyvolat příjemně nepříjemný pocit. Hlavní zbraní projektu je to, že dovede silně znepokojit a také znechutit. Pro někoho v dobrém slova smyslu, pro někoho ne.

Hodnocení ČSFD: 54 %

Hodnocení IMDb: 5,4/10

4. Lesní duch

Málokdo byl asi tak naivní, aby věřil, že nová verze legendárního hororu Sama Raimiho z roku 1981 překoná originál. Ale přesto se z Lesního ducha vyklubala docela slušná (minimálně po řemeslné stránce) podívaná, která sázela hlavně na brutalitu, která byla vizuálně sugestivní a slabší povahy asi zavíraly oči.

Hodnocení ČSFD: 59 %

Hodnocení IMDb: 6,5/10

3. You´re Next

Slashery (jinak řečeno filmy, ve kterých obvykle omladinu masakruje psychopat v masce) jsou častým zástupcem hororového žánru a obvykle spíše zaskočí svou nechutností nebo řemeslnou nepovedeností, než tím, že by člověka skutečně pobavily. You´re Next je čestnou výjimkou. Jde o dynamickou podívanou, u které se rozhodně nebudete nudit a dokonce se i několikrát pořádně leknete.

Hodnocení ČSFD: 71 %

Hodnocení IMDb: 6,8/10

2. V zajetí démonů

Hororový expert James Wan nabídl v minulém roce dva filmy a to Insidious 2, které se od recenzentů příliš chvály nedočkal a V zajetí démonů, které se naopak nejen dle novinářů, ale i diváků velmi povedlo. Wan opět pracuje se starými dobrými osvědčenými principy žánru a fungují. Publikum se tak dočkalo hromady infarktových situací.

Hodnocení ČSFD: 81 %

Hodnocení IMDb: 7,6 %

1. Stoker

Stoker režiséra Chan-wook Parka asi není pro každého, respektive diváky rozdělil do dvou táborů. Někteří nechápou, co je na něm tak úžasného, druhá skupina ho vynáší do nebeských výšin. Jisté je to, že je film skvěle obsazený (Mia Wasikowka, Nicole Kidman nebo Matthew Goode) a také to, že nejde o standardní pásový produkt. Jestli je to výhoda či ne, to necháme na vás.

Hodnocení ČSFD: 66 %

Hodnocení IMDb: 6,9/10

Který hororový film se nejvíce líbil vám? Některý z žebříčku nebo úplně nějaký jiný?

2 komentářů:

  1. Proč máte You are next mezi filmy minulého roku, když je to film z roku 2011???

    OdpovědětVymazat
  2. You are next je "projekt" z roku 2011 no premiéru mal v roku 2013 ;-D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.