sobota 4. ledna 2014

Trailer: True Detective/Temný případ - nejočekávanější krimi seriál roku 2014?

I když HBO už dávno není jediným kanálem, který uvádí seriály, jejichž kvalita strčí kdejaký film do kapsy, pořád patří v tomto směru k leaderům. A zatímco loni se Netflixu podařil mimořádný kousek, když do House of Cards získal Kevina Spaceyho, letos je zatím největším ,,headhunterem" právě HBO.

Pro špinavou, drsnou psychologickou krimi True Detective/Temný případ se mu totiž podařilo získat dvě velké hvězdy. Matthew McConaughey a Woody Harrelson si zahrají detektivy z Lousiany a jejich 17-leté vyšetřování jednoho zločinu. Od roku 1995, kdy začnou pátrat po pachateli bizarní vraždy až do roku 2012, kdy dojde k znovuotevření případu projdou životy obou detektivů mnoha změnami, což dává hercům prostor k bohaté psychologické kresbě. V True Detective by si měla zahrát i Michelle Monaghan jako manželka jednoho z nich, která se snaží udržet rodinu pohromadě.

Související článek: Velký přehled: Kdy se vrátí vaše oblíbené seriály a reality show?

Temný případ, jak by se měl v Česku seriál jmenovat, bude mít 8 dílů. Všechny napsal Nic Pizzolatto a režíroval je Cary Fukunaga. Oba zároveň dělají seriálu executive producery a Pizzolatto i showrunnera. A pokud bude True Detective/Temný případ úspěšný, měla by další série vyprávět úplně jiný kriminální příběh s jinými postavami - a nejspíš i dalšími filmovými hvězdami.

Na výsledek si ještě týden počkáme (první díl se vysílá už 12. ledna), ale trailery včetně toho posledního zatím slibují jednu z hlavních událostí letošní televizní sezóny.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.