sobota 18. ledna 2014

Na obrazovky zřejmě míří Flash, Gordon, Hourman i Constantine

Po úspěchu seriálu Smallville bylo jasné, že televizní stanice budou čím dál více pokukovat po postavách od jednoho z největších hráčů v komiksové branži DC Comics. Nakonec se nám tak na obrazovku pravděpodobně chystá docela slušná řádka zástupců vydavatelství DC.


Není třeba připomínat, že nám tam aktuálně řádí Green Arrow v seriálu Arrow a stejně tak není nutno připomínat, že druhá řada zatím boduje, je skvělá. Hutná atmosféra, nové zajímavé postavy (Black Canary pro příklad), strhující flashbacky a hromada dalších lákadel nabízí televizní podoba nejznámějších lukostřelce z universa DC.

Kromě toho jsme také měli šanci zahlédnout v seriálu další ikonickou postavu a to Flashe/Barryho Allena (Grant Gustin), superychlíka a člena Justice League (kam patří i Green Arrow a Black Canary). Jeho představení v seriálu Arrow mělo být jen začátkem, protože The CW uvažuje o vlastním spin-offu.

Zatím ale ještě potvrzen nebyl, ředitel The CW Mark Pedowitz ovšem slibuje, že pokud seriál vznikne, tak se můžeme těšit na příchod Flashe ve velkém stylu, stejně jako v případě projektu Arrow. A jelikož Barry Allen byl přijat pozitivně, bylo by velkým překvapením, kdyby The CW nezkusilo štěstí a nedalo zelenou alespoň pilotní epizodě.

Ovšem Flash není jedinou zvažovanou postavou od DC, která by se měla na The CW objevit. Dalším je Hourman, což je poměrně zvláštní hrdina (respektive hrdinové, na stránkách komiksů přezdívku Hourman přijali tři lidé). Nemá žádné superschopnosti, ale když si vezme pilulku nazývanou Miraclo na hodinu se stane rychlejším, odolnějším, má lepší výdrž a je silnější. Mimochodem, v seriálu Arrow jsme se s odkazem na Hourmana už setkali, konkrétně v zápletce o zázračné látce vyvinuté Japonci během 2.světové války, kterou nazvali Mirakuru, anglicky Miracle, tato substance pak tomu, kdo ji užil (pokud ho nezabila) dala stejné schopnosti, kterými disponuje i Hourman. Bylo také stanoveno, že pokud Hourman vznikne, pak bude součástí stejného universa jako Green Arrow.

Hourman je poměrně překvapivá volba, není to až tak proslulý hrdina, DC disponuje zajímavějšími postavami, těžko tak říct, proč The CW zvažuje zrovna jeho a smetlo ze stolu například seriál Amazon, který měl mapovat osudy Wonder Woman. Ta to má opravdu těžké, ne a ne se znovu vráti na obrazovky. V roce 2011, poté, co většina ostatních stanic odmítla seriál s Wonder Woman v hlavní roli, dalo NBC šanci pilotní epizodě s Adrianne Palicki, ovšem zástupce společnosti neoslnil a tak zůstalo jen u neodvysílaného prvního dílu.

Wonder Woman má zase smůlu

The CW začalo pracovat na vlastním projektu s Wonder Woman zhruba před rokem, seriál měl nést název Amazon. První scénář k pilotní epizodě ale zástupce stanice nezaujal, byl tak napsán druhý, ale zřejmě ani ten nezabodoval. Pedowitz oznámil, že se v přípravách nebude pokračovat, ale současně poznamenal, že pokud se objeví dobrý materiál, budou oživení Amazon zvažovat. Neopomněl ale dodat, že stanice byla velmi pečlivá v případě Arrowa, stejně tak je s Flashem a chce být také s ikonickou postavou jakou Wonder Woman bezesporu je.

 Televizní společnost ale pracuje na ještě jednom seriálu inspirovaným látkou od DC, respektive od její odnože Vertigo. Konkrétně se jedná o iZombie a jak je u komiksů od Vertiga zvykem, není to úplně běžná záležitost. V centru dění je oživlá mrtvola Gwendolyn, duch z šedesátých let Ellie a Scott, který je vlkodlakoterriér či jak ho nazvat. Dovolíme si tvrdit, že iZombie by se více hodil na kabelové televize, které si mohou dovolit být odvážnější, jak ve vizuálním zpracování, tak v různých ožehavých tématech, jsme ale zvědaví, jak se s tím The CW popere.

Šanci dostane mladý Gordon

The CW ale není jednou stanicí, která pokukuje po postavách od DC, svůj kus dortu si chce ukrojit i FOX. Společnost chystá seriál Gotham, která se zaměří na mladého detektiva Gordona. Za projektem stojí Bruno Heller (Mentalista) a s ohledem na to, že se seriál bude odehrávat v době, kdy byl Bruce Wayne v prepubertálním věku, temného rytíře sice neuvidíme, ale mladého Bruce ano. I když to není úplně přesné, je plánováno, že v závěrečném dílu budeme svědky toho, jak se z Waynea stal Batman. Taktéž se můžeme těšit na takzvané "origin story" (přeložme to jako příběh o zrození) legendárních zloduchů jako je Penguin, Riddler, Joker nebo svůdná Catwoman.

A se svou trošku do mlýna chce přispět i NBC, která dala zelenou pilotní epizodě Constantine, o Johnu Constantineovi, hlavním hrdinovu komiksu Hellblazer. John není zrovna typický hrdina, je to poněkud náladový specialista na okultní vědy a lov démonů a další havěti, který se s ničím a nikým nepáře. Seriál připravuje David S. Goyer, scenárista Muže z oceli. Tak doufejme, že úvodní díl zvládne a NBC odklepne celou řadu. Hellblazer je vynikající předloha, tak by se měl Goyer hodně snažit. Navíc už jsme Constantinea v hrané podobě viděli, ve filmu z roku 2005 s Keanu Reevesem v hlavní roli a ten ukázal, že hraná podoba předlohy může dopadnout dobře, tak snad to potvrdí i David S. Goyer. Ten sice spolupracoval například na scénáři k Batman začíná, ale také k Ghost Rider 2, což není moc uklidňující.

Na který seriál se těšíte nejvíce?

P. S.: A nakonec špatná zpráva pro fandy filmů s hrdiny od DC, právě bylo oznámeno, že premiéra pokračování Muže z oceli Batman vs. Superman se přesune téměř o rok, z 17. července 2015 na 6. května 2016. Důvodem je to, že studio chce tvůrcům poskytnout dostatek prostoru, aby mohli realizovat svou vizi a také fakt, že produkce začala o něco později než bylo plánováno.


2 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.