neděle 12. září 2010

Trosečník: Umění boje 5.

Modří sice putovali na kmenovou radu, hodně jsme se ale dověděli o červených.


I když si netroufám tvrdit, že modré známe jako vlastní boty, už nás asi těžko něčím překvapí. Je jasné, že pokud se ještě jednou ocitnou na kmenové radě, vypadne na 90% Otto. Umí sice dobře stahovat žáby, ale nezdá se, že by to bylo důležitější než vztah, který mezi sebou mají Ingrid, Iveta a Lukáš. A fyzicky za nimi přece jen ve svém věku zastává.  I když...

Ingrid ve svém blogu na trosecnik.centrum.cz píše ,,bylo hodně vidět na Lukim, jak je nešťastný těma prohrama, sám mi kecl, kdyby Rony (Norbert) nechtěl tak moc jít domů, dal bych Ivetu, dneska nám to projela.“ Přiznává to ve svém blogu i sám Lukáš, což je docela škoda, bylo by hezké, kdyby nám zůstala iluze alespoň jedné aliance. Ve výsledku se ale nic nemění, Lukáš, Ingrid a Iveta hlasují, jako by táhli za jeden provaz.

Pátá kmenová rada nepřinesla žádné překvapení, Norbert už byl zkrátka ,,ready to go“ a stal se maskovaným prvním quitterem..

Iveta: Norbert. Možná máš více fyzické síly než, já, ale já jsem víc odolná . Tohle není o tom, jestli budu mít čisté zuby, tričko vyprané ve sladké vodě. Tohle je o přežití.
Lukáš: Norbert. Je to z toho důvodu, že sám se přiznal, že toho má plný zuby a chce jet domů. Za normálních okolností bych ho nevolil, ale mám strach, že jeho výkon by neodpovídal výkonům, který potřebujeme.
Otto: Norbert. Je to bojovník ale tady strádá vyloženě.
Ingrid: Dnes dávám Norberta. Je to bezvadný chlap, ale po psychické stránce to vzdává sám.
Norbert: Ingrid. Její přínos týmu je neoddiskutovatelný, přesto mi ve srovnání s ostatními členy týmu připadá jako nejslabší.

Mezi námi Ještěrkami

Rabování přineslo kýžený efekt a mnozí odhodili masky. Pokud zapomeneme na to, že takřka v každým díle se někdo nabízí, aby ho ostatní vyhodili (což mi psaní Umění boje moc neulehčuje), ledasco jsme se o Ještěrkách dozvěděli.

Nejvíc o Martinovi. Nejen, že se pohádal s modrými kvůli kšiltovce a kloboučku, ale hádky popsal červeným s bravurou profesionálního lháře. Dobře nevyšel ani ze střetu s Frankem kvůli pláštěnce. Ten objasňuje Vlaďka ve svém blogu: ,,Jediný Frank neuposlechl Martinova rozkazu, vzít si něco z oblečení Krabů. Měl na sobě flaušovku, myslím že byla Lukáše. Hedvika, já, Hanka a Ráca jsme měli oblečení svoje. Doplatil sám na  ten svůj trapný rozkaz ,,nic nebrat". Než, aby přiznal vlastní chybu, začal si hrát na ochránce chudých, vdov a sirotků. Já mu to nebaštim.“

To je velmi přesná definice Martinova chování (které trochu připomíná chování Tonyho z VV2). Je vidět, že červení Martina zřejmě prokoukli a to mu do dalších kol ztěžuje pozici.

Vlaďka se projevila jako psychicky labilní, i když možná spíš krátkodobě. Její pozice u červených je trochu nejasná. Vyhrála červeným dvě soutěže a jednu prohrála. Pokud by ji červení brali jako mámu, asi by měla dobrou šanci udržet se, berou ji tak ale? Nevím.

Frank má sice mezi červenými autoritu, čisté svědomí mít ale nemůže. Fakt, že měl pláštěnku a nedal ji Hance, prostě neokecá. Jde trochu proti proudu, ale pořád má asi dost respektu.

Hedvika mi čím dál víc připomíná Ivetu u modrých. Snaží se zachovávat chladnou hlavu a zdá se, že ostatní ji berou. Sice jim zmastila jeden boj o imunitu, ale to jí prošlo. Mohla by vydržet dlouho.

Hanka. Její pozice je dost nejasná. Je zřejmé, že má blízko k Martinovi a to by ji mohlo dostat do nezáviděníhodné pozice, pokud by šel zbytek kmenu proti Martinovi. Škoda, že režie tento motiv nesleduje pečlivě a pravidelně. Kolikrát jsme Hanku viděli mluvit o vztahu k Martinovi? Jednou? Hanka by každopádně nebyla první člověk postavený v Survivorovi před volbu ,,jít proti proudu nebo vrazit kudlu do zad příteli“.

Bert je Pan mimóza. Zdá se ale, že pochopil aspoň trochu, kde dělá chybu, a kromě Ráci a Franka je s ostatními v neutrálním vztahu.

A nakonec Ráca. Ráca původně působil jako takový neškodný knedlík – a možná, že jím i zčásti je, vyjadřuje se ale velmi inteligentně. V kmenu by mohl hrát roli analytika, který buď vytvoří s dominantním ,,samcem“ alianci - a nebo se s ním střetne.

Jasný kandidát mezi červenými na odchod není, troufal bych si jen říct, že by to mohl být trochu překvapivě někdo z mužů – Bert, Martin nebo Ráca. Berta nikdo nemusí, Ráca se mi zdá trochu jinde a Martin by mohl být do budoucna hrozbou. Sloučení kmenů je přitom za dveřmi a tak už není třeba ho mít ve své blízkosti – zvlášť když předvádí to, co předvádí a soutěžící hodně hlasují podle pocitů a osobních vazeb, nikoli strategicky.

U modrých je kandidátem na odchod Otto. Pokud by vypadl a došlo by ke sloučení kmenů, bylo by docela zajímavé sledovat, jestli se Frank a možná i Ráca nebo Bert přidají k Modrým. Získali by tím většinu a mohli by se zbavit Martina. Zatím to ale na nějaké velké aliance nevypadá. Doufejme, že sloučení kmenů to změní, mnohé napoví šestý díl.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.