neděle 12. září 2010

Trosečník: Jaký byl 4. díl?

Vyřazení Andrey Krabům rozhodně náladu nezvedlo a jak jsme se zpětně dověděli, chybělo málo a místo Andrey šel domů Norbert, který už má pobytu na ostrově dost. Norbert ale nakonec zabojoval, aby zůstal, a tak domů putovala Andrea.Všechno jsme se bohužel dověděli zprostředkovaně a navíc v okamžiku, kdy to už bylo naprosto šumák. Proč to nebylo v minulém dílu?


Stejně jako minule, i tentokrát modří veškeré své úsilí namířili k tomu, aby se najedli. A znovu se přitom projevovali jako zkušení predátoři, kteří ví, kam trefit ropuchu, aby to měla rychle za sebou.

Zatímco rubrika Trosečník vařečka se nám úspěšně plnila, ze vztahů jsme se znovu dověděli naprosté minimum. Je vidět, že štáb vůbec nevnímá Trosečníka jako seriál, kde některé motivy procházejí několika díly. Ztrácí ze zřetele celek a vrhá se vždy po té nejlacinější senzaci, aby bylo co nacpat do upoutávek. Všechno, co se odehrává mezi souboji je vlastně jen vata zařazovaná mozkem fungujícím na nepravděpodobnostní pohon.

Souboj o odměnu

V souboji o odměnu šlo tentokrát podle Markova dopisu opravdu o hodně (což nebyl vzhledem k předcházejícím soubojům zas takový problém). V souboji, v němž šlo o udržení rovnováhy, se střetly dvě ženy. Modří vybrali Ingrid, červení Vlaďku. Obě musely stát jednou nohou na úzkém dřevením špalíku, přitom se opírat o sloup a každé dvě minuty se posunout na vedlejší špalík. Markův dopis přitom nelhal, vítěz souboje totiž mohl navštívit tábor soupeře a odnést si od tam, co unese. Nakonec vyhrála Vlaďka, která vypadala, že kdyby šlo tak jako v podobné zkoušce v americkém Survivorovi o finální imunitu, porazila by všechny.

Vladčina návštěva v táboře modrých byla pro Kraby pohromou. Vlaďka byla nekompromisní, vzala jim mouku, rýži, čerstvě ulovené žáby nachystané k jídlu, Ottův nůž a dokonce i slivovici, kterou si přivezla Iveta jako osobní věc. Modří se tak sice ocitli na dně se zásobami, psychicky se ale snažili vydržet a Otto dokonce hned v noci ulovil další ropuchy.

U červených se naopak po Vladčině návratu oslavovalo. ,,Oni snad vůbec nevaří,“ radovali se všichni, když se jim do ruky dostaly zásoby, které si modří schovávali na horší časy. Zdálo se, že všechno vychází podle plánu, to se ale opravdu jen zdálo.

Souboj o imunitu

Až dosud byly všechny souboje o imunitu v Trosečníkovi silové. To se konečně změnilo a vůbec poprvé jsme se dočkali typického ,,Survivor souboje“, který se dělí do několika menších úseků kombinujících šikovnost s fyzičkou. Jeden soutěžící z každého kmene musel napřed rozdělat oheň a zapálit louč, pak s ní doplavat k plošině v moři a přepálením dvou provázků osvobodit další dva soutěžící. Ti byli k sobě vzájemně připoutaní a i s klíčem museli doplavat zpátky na pláž, kde odemkli cestu poslednímu. Ten pak musel znovu rozdělat oheň, zapálit louč a s její pomocí i finální oheň. Červení po celou dobu vedli, v poslední fázi ale selhala Hedvika, které se nepodařilo oheň rozdělat, zatímco Iveta z Modrých ho naopak měla během chvilky. Krabi tak poprvé vyhráli imunitu a slavili velké vítězství.

Na kmenové radě červených se pak rozhodovalo mezi Bárou, které se stýskalo po domově a trošku se ostatních stranila, a Bertem, který se sice v posledních dnech snažil, přesto ale některým lidem z kmene nesedl svými názory. Bára nakonec získala 5 hlasů (od všech  žen a Martina), Bert dostal hlasy od Báry a Franka s Rácou, kteří měli k Báře blízko. Období vlády Ještěrek tak alespoň na čas skončilo. Kdo vyhraje imunitu příště a kdo opustí hru jako pátý? Na to si musíme zase týden počkat.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.