neděle 12. září 2010

Trosečník 3: Vzpoura Krabů

Co přinesl třetí díl? Modří bojovali jako lvi, nakonec ale znovu skončili na kmenové radě.


Zatímco kmen Ještěrek si užíval relativní pohody, u Modrých kručely žaludky a nálada byla pod psa. I když si všichni dokázali vyřazení Reného obhájit sami před sebou, každá ztráta nakonec kmen oslabí a to jak fyzicky,  tak psychicky. Nastal nejvyšší čas najít něco k jídlu a sebrat síly do dalších bojů.

Lukáš, Norbert a Andrea vyrazili na cestu do hloubi pralesa, aby se tam porozhlídli po něčem k snědku. Že tam našli termitiště jsme nakonec neviděli, o ulovení ropuchy v ruinách vily, která údajně patřila šéfovi narkomafie, jsme ale nepřišli. Napřed to vypadalo, že zůstane jen u siláckých řečí, když ale Norbert připíchnul špičatým klackem ropuchu k zemi, muselo být i nebohému obojživelníkovi jasné, že modří to myslí vážně. Následovala poprava mačetou a o chvilku později už Otto zručně stahoval ropuchu jako králíka. ,,Je to divočina,“ shodli se Norbert s Lukášem. Kdo někdy zažil skutečný hlad ale pochopí, koneckonců, žabí stehýnka jsou nóbl jídlo.

Vztahy u modrých prošly po Reného odchodu malou změnou. Andrea si přece jen začala víc rozumět s holkama, všem se naopak vzdálil Otto, který byl s Reném za dobře a po jeho vyřazení se z něj stal vlk samotář. Zkušenosti přitom praví, že vlci samotáři v téhle show málokdy přežijí.

Norbert to má zase špatné u holek. Napřed ho přistihly, jak se umývá pitnou vodou a pak se ukázalo, že whiska, která se mu údajně vylila do batohu, se zase částečně vrátila do lahve. Není divu, že Iveta prohlásila, že Norbertovi už nemůže věřit.

Souboj o odměnu
Na souboj o odměnu se tentokrát vypravil jen jeden soutěžící z každého kmene a s sebou měl přinést misku rýže. U modrých se o ,,dobrovolníkovi“ losovalo a nejdelší klacík si vytáhnul Lukáš. U červených se přihlásil coby odvážlivec Bert, který jako by tušil, že jeho vztahy s některými lidmi z kmene (Vlaďka) nejsou ideální a výhra by mu mohla pomoct.

Pod dohledem Marka Vašuta si pak spolu Lukáš a Bert zahráli panamský poker, jehož principem je, že si soupeři nalepí každý jednu kartu na čelo a znají tak hodnotu karty soupeře, nikoli svoji. Podle toho pak přihazují. Ze souboje, který byl znovu špatně a nepřehledně sestříhaný, vyšel nakonec jako vítěz Lukáš. Výhrou pro něj byla Bertova miska rýže. Do tábora si ji ale neodnesl, protože Marek Vašut mu udělal nabídku, která se neodmítá. Pokud si s ním Lukáš zahraje a vsadí jednu misku rýže, může vyhrát 10 vychlazených piv a pytlík ořechů. Pokud vsadí obě misky, může vyhrát slepici a 3 vajíčka. Lukáš se dlouho nerozmýšlel, ve hře ,,prší“ mu ale štěstí nepřálo a odešel s prázdnou. ,,Máš ostatním co vysvětlovat,“ upozornil ho Marek, Lukáš byl ale v klidu. ,,Oni to pochopí.“

A měl pravdu.  I když nic nedonesl, zpráva o tom, že červené porazil, jim vlila novou krev do žil. Zbývalo jediné. Využít ji v souboji o imunitu a konečně Ještěrky porazit.

Boj o imunitu
Modří byli před soubojem o imunitu vyhecovaní a na start došli dokonce s válečným malováním a ozdobami z žabích kostiček. Oba kmeny stejně jako minule čekala zkouška zaměřená na fyzičku, účastnit se jí mohlo ale jen 5 lidí z každého kmene. Za červené si tedy šly sednout Vlaďka, Hanka a Bára, za modré Ingrid.

Úkolem bylo tentokrát dotlačit dělo na kolech po cestě vedoucí pralesem až na pláž do cíle. Jakmile Marek Vašut odmávnul start, oba týmy vyrazily dopředu, červení měli ale lepší start, u první terénní překážky byli dřív a vybrali si proto schůdnější a rychlejší cestu. Tím získali důležitý náskok. Modří se ale nevzdali. Makali z plných sil a snažili se náskok červených zkrátit. Dlouho vypadali bez šance, pak se ale oba týmy ocitly na pláži a modří začali s každým metrem červené dohánět. Nakonec to ale nestačilo a červení znovu vyhráli, zatímco modří na pokraji vyčerpání neunesli tíhu porážky. ,,To není fér,“ křičel Norbert a i ostatní poukazovali na to, že fyzicky se s červenými nemohou měřit.

Kmenová vzpoura
Prohra v souboji, do něhož dali své poslední síly, modré rozdrtila a v táboře začali řešit, jak dát štábu najevo, že s rozdělením kmenů a s povahou soubojů o imunitu nesouhlasí. Na kmenové radě pak dali své nespokojenosti znovu průchod a hlasovali tak, aby každý z nich měl jeden hlas. To samozřejmě neprošlo a Marek Vašut jim oznámil, že dostávají ještě jednu šanci. Pokud znovu budou hlasovat vyrovnaně, odejde člověk, který dostal minule nejvíc hlasů po Reném – tedy Andrea. Nové hlasování dopadlo jednoznačně, Andrea dostala tři hlasy od mužů a musela kmen opustit, aby si zatelefonovala domů.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.