neděle 12. září 2010

Trosečník 5: Stěhování

Vztahy se začínají přiostřovat, pravidelný déšť a další a další útoky  hmyzu začínají dělat své. Obzvlášť u červených je patrné, že nejsou kmenem, kde se táhne úplně za jeden provaz. Ukázalo se to hned ráno po kmenové radě, kdy si Ráca stěžoval, že vypadla Bára. Měl při tom dobrý postřeh, že Bára možná nebyla moc platná ve fyzicky zaměřených soubojích, ale až dojde na ty, u kterých se musí zapojit mozek (dojde na ně?), mohla by se jim hodit. ,,Nedostala šanci ukázat, co v ní je. A já si myslím, že se nám to vrátí,“ řekl nakonec. Ostatní to ovšem viděli jinak. Hedvika dokonce Báru přímo označila za individualistu, který měl speciální požadavky při vaření a stravování.  Tak jako tak, Bára v tu chvíli byla minulostí a na severní i jižní kmen čekal souboj o odměnu.


Boj o slepici
Zatímco červení neměli dobrou noc, modří se po výhře v boji o imunitu krásně vyspali a probudili se s mnohem lepší náladou. Jak říká Norbert, když se vyhrává, jídlo víc chutná, zima je menší a hádky ustupují do pozadí. ,,To, že jsme vyhráli byl opravdu úžasný pocit. Jsem rád, že jsem to zažil,“ pochvaloval si Norbert, který díky výhře dokonce přestal řešit i problém s pláštěnkou (z jeho blogu ale víme, že problém se vyřešil tím, že pláštěnky nakonec mezi Kraby rotovaly).

Samotný boj o odměnu byl jako už tradičně individuální, bohužel, jak jsem psal už v preview, byl to souboj naprosto nesmyslný. Za červené soutěžila Vlaďka, za modré Otto a jejich úkolem bylo během pěti minut co nejlépe oškubat slepici. Otto oškubal slepici méně, Vlaďka ale tu svoji v zápalu boje roztrhla a tak nakonec Marek rozhodl, že jde o remízu a došlo na rozstřel. V něm měly týmy odhadnout, kolik obě slepice váží a hodnotu udat v librách. Jako první svůj tip řekli  červení a zněl 2,75 libry, modří přihodili setinku a nakonec slepici vyhráli.

Štáb se totiž rozhodl kmenům prohodit ostrovy a tak Krabi putovali na pláž Ještěrek a naopak. Zatímco Krabi si tak výrazně polepšili, protože získali hezčí přístřešek a po červených jim zůstala hromada oblečení a pláštěnek (Norbert ukořistil Bertův svetr, Lukáš Hančinu kšiltovku), červení byli v šoku a Vlaďce dlouho trvalo, než se z toho dostala. Ještěrky sice našly v podstatě nachystaný oběd a vychutnávaly si ovoce, které na svém ostrově neměly, všechny tyhle pozitivní stránky ale rychle vybledly, když se setmělo a přišla deštivá a chladná noc.

Nekvalitní přístřešek a nedostatek pláštěnek a moskytiér udělal své. Ráno byli všichni zmoklí a promrzlí až na kost a začaly jim téct nervy. Nezvládal především Martin, který na sobě neměl ani jedno, noc strávil  v kraťasech a přestože je to kus chlapa, klepal kosu jako malý kluk. Nakonec mu nervy praskly úplně a navezl se do Franka za to, že má pláštěnku. Ne kvůli sobě, ale že ji nenabídnul třeba Bertovi. Hedvice pak nezbylo nic jiného, než Franka uklidňovat, ať si toho nevšímá a nenechá se rozhodit. Částečně se jí to podařilo, Frank pak ale stejně ještě dlouho řešil, že pláštěnku Martinovi nabízel a že Martin ho osočil neprávem.

Boj o  imunitu

Jedna noc stačila k tomu, aby Martin shodil svoji masku pohodáře a změnil se v agresivního frajírka. Nejvíc se to projevilo u následujícího boje o imunitu. Martin se okamžitě po příchodu na pláž vydal k relaxujícím modrým a dost nevybíravým způsobem si Lukášovi řekl o Hančinu kšiltovku a další oblečení. Kdyby měl Lukáš za sebou podobnou noc, dost možná došlo ke rvačce, nakonec ale zůstalo jen u slovní potyčky, kterou pak Martin prezentoval  ostatním červeným v trochu jiném světle. ,,My se k nim chováme přátelsky a oni takhle. Já jsem si slušně přišel pro naši čepici...“ Aby toho nebylo málo, ozval se v tu chvíli Frank, který poukázal na lakomost, která je u červených patrná a které si všimli i Krabi (,,Oni když se chtějí napít, tak mají každej svoji flašku.“). Vypadá to, že mezi Martinem a Frankem se to jen tak nezpraví a bude zajímavé sledovat, jak bude všechno probíhat dál.

Boj o imunitu, v němž jeden člen z každého kmene visel zavěšený ve vzduchu a ostatní s ním pomocí lan pohybovali tak, aby mohl vytahat lebky ze země a umístit je na nachystané kůly, ale vypadal, jako by to byli červení, kdo se dobře vyspal. Zatímco Ivetě se nedařilo a lebky jí padaly na zem (což jsme ovšem neviděli), červení fungovali v čele se zavěšenou Hankou jak dobře promazaný stroj a nakonec vyhráli. Modří tak znovu putovali na kmenovou radu.

Norbert se otrávil
Zatímco červení našli na ostrově Krabů ruinu, v níž modří chytali ropuchy, a rozpoutali tam žabí masakr, severní kmen měl jiné starosti. Norbert si chtěl před bojem o imunitu osvěžit dech a tak si utrhl a rozžvýkal list, který se brzy ukázal jako list jedné ze tří nejjedovatějších rostlin na ostrově. Netrvalo to dlouho a Norbert se tak ocitnul v péči lékařů na Isla Contadora a mohl mluvit o štěstí, že list nespolknul a neskončil na prkně. Pomyslné smrti, o kterou si dost pravděpodobně řekl a stal se tak maskovaným quiterem, ale neunikl. Na kmenové radě pro něj hlasovali všichni zbývající Krabi a Norbert se tak stal pátým vyřazeným soutěžícím v Trosečníkovi – a jedním z těch, kteří budou mít v kronice Trosečníka díky své rozporuplnosti pevné a výrazné místo.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.