neděle 12. září 2010

Trosečník 9: Dívčí válka

Běda mužům, kterým vládnou ženy. Vyřazení Franka přišlo v minulém dílu jako blesk z čistého nebe, který trefil Rácu přímo mezi oči – a otevřel mu je. Ráca byl jediný člověk, který podle všeho nevěděl o tom, co se chystá a tak nebylo divu, že si  v zákoutí před kamerou symbolicky strčil ukazovák do krku, aby vyjádřil, co si o ostatních myslí. To bylo ale jediné, na co se v tomto dílu zmohl.


Ze všech nejvíc Rácu překvapila Vlaďka, která se podle něj do špinavosti s vyhozením Franka nechala navézt. Kdyby jen tušil, že Vlaďka vůbec nehrála v celé zradě druhé housle, asi by se hodně divil! A možná se ještě divit bude. Vlaďka je velká hráčka a přesně Franka odhadla. I když to není takový primitiv jako Martin, i on byl hráč a dokázal lidi ovlivnit. Rácovou jedinou výhodou v tuhle chvíli bylo – i když si to asi neuvědomoval – že nebyl pro ženy dostatečně nebezpečný a důležitý cíl. Na rozdíl od Martina.

Aby se posilnily na boj o odměnu, vyrazily všechny ženy kmene objímat stromy, které jim měly předat svoji sílu. Jediná Iveta, která se občas chová trochu zvláštně a která přiznala, že za poslední tři dny ztratila spoustu fyzických i psychických sil, místo kmene namalovala do písku symbol své rodiny a práce a stoupla si na něj. Později pak společně s Ingrid přiznala, že i když mají alianci s ostatními třemi ženami, pořád si nemohou být ničím jisté.

Naštěstí pro ně se situace mezi červenými dál vyhrocovala. Všichni řešili především Bertovo pomatení během bouřky. Kulantně se sice při povalování na  pláži vyhýbali tomu, aby Berta označili přímo za blázna, ale jeho přehnané sbírání a ochraňování dřeva rozhodně nebrali jako normální.

Bert s Martinem pak zase ve chvilce klidu probrali Vlaďku, která jim podle všeho lezla krkem. Sympatie jsou v tomto směru vzájemné  a všichni víme už delší dobu, že Vlaďka Martina nemusí.

Boj o odměnu

Do boje o odměnu vyrazili všichni s nulovými zásobami energie. A na průběhu soutěže, v níž byla ve hře závěsná houpací plachta (hamaka),  se to projevilo. V písku cca 10 metrů od startovní čáry čekaly zabodnuté kolíky, bylo jich ale vždy o jeden méně než soutěžících a tak po každém rozběhu jeden soutěžící vypadl. Obzvlášť Bert, Iveta a Vlaďka už podle všeho neměli moc sil, i když u Vlaďky je možné, že to vzhledem k lákavosti odměny prostě vzdala.

Ve finále se proti sobě nakonec utkali Martin a Hanka a protože Martin nešťastným pohybem Hanku strčil a zpomalil, nakonec ji nechal vyhrát. Tady je třeba dodat jednu důležitou věc: celá síť byla tak jako řada jiných odměn soutěžícím zcela na... k ničemu. V takto pokročilém stádiu hry je totiž všechno kromě jídla nezajímavé, trumfnout to může jen duševní strava v podobě výjimečného výletu, velký luxus nebo auto s hromadou koní pod kapotou. Je ale čím dál víc pravděpodobné, že nic z toho se v Trosečníkovi neobjeví.

Ostrovu vládnou ženy

Po oboji o odměnu se znovu ukázalo, že ženská část to myslí se svojí aliancí vážně. A chlapům začalo zase docházet, že jsou asi v ohrožení. Na přímé otázky ale Martin dostával odpověď, že platí původní plán a všichni červení drží při sobě a vyhodí Ivetu, sám o tom ale pochyboval a když byl s Rácou  a Bertem o samotě trhat trávu pro ovci, shodli se, že nic není jisté a holky se chovají divně. Nic víc ale nepodnikli a k celé situaci přistoupili tak, že večer se uvidí. Shodou okolností zrovna v té stejné době ženy spekulovaly, koho vyhodit, a jak dál.

Ještě před bojem o imunitu jsme také byli svědky toho, jak štáb donutil Hanku a ostatní, aby využila vyhranou závěsnou síť – a to i přes to, že Hanka ji využít nechtěla, protože ani nebylo pořádně jak. Na pláži stromy nebyly a hlouběji na ostrově byli zase komáři. Nakonec musel kvůli štábu kmen do písku vyhloubit díry, zasadit kůly a Hanka se pro spokojenost dramaturgů pohoupala.

Boj o imunitu

Na boj o imunitu všichni dorazili s tím, že jde o hodně. Martin věděl, že jediná jistota, jak přežít, je zřejmě vyhrát imunitu. Ženy, které se ho chtěly zbavit, zase potřebovaly vyhrát, aby mu únik z chystané oprátky znemožnily. Soutěžilo se po dvou na opičí dráze, po které trosečníci přenášeli v nádobě s dírou vodu. Dva soutěžící s největším množstvím nanošené vody se pak střetli ve finále, kde lili pomocí šikmého koryta vodu do nádoby s plovákem. Jakmile bylo vody dost, plovák se zvedl, narazil do podložky a spustil dalším korytem kuličku. Čí kulička byla první v cíli v nádobě, ten vyhrál – a ze souboje Martin versus Ingrid to nakonec byla Ingrid. Martin se pak už jen mohl marně vymlouvat na to, že neměli rovné podmínky a že se jeho plovák zasekl. Černý šátek sice obdržela Hedvika, plán žen to ale nezměnilo.

Na kmenové radě se díky celá situace ještě vyhrotila a také málem prozradila. Ingrid dokonce jasně řekla, že nikdo z mužů s výjimkou Berta jí nebude chybět. Tou dobou už nejspíš Martin tušil, že Iveta hru neopustí a mohl jen doufat, že vyřazeným nebude on, ale Ráca. Ani to ale nevyšlo. Pro ženy byl do budoucna díky své fyzičky a vlivu na Berta hrozbou a dle osvědčeného Survivor pravidla ,,vyhoď ho, dokud můžeš“ tak ženy hlasovaly jednomyslně. Martin skončil. Podaří se Rácovi z takřka beznadějné situace vybruslit? A je možné, že Bert příště ze zdravotních důvodů opustí hru a na jeho místo se vrátí už vyřazený trosečník?




0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.