úterý 1. října 2019

Trailer: Terminátor: Temný osud - dva trailery a dvouapůlminutová honička na dálnici k tomu!

Trailery jsou fajn, ale dobře víme, že mohou mlžit, zatímco jedna celá akční scéna už napoví víc než hodně o tom, co nás opravdu čeká. Takže... co nás čeká?

Čeká nás příběh, který ve svém jádru působí jako opakování prvního dílu. To se vcelku jasně dozvídáme z prvního traileru, který zatím nejpřehledněji chronologicky rekapituluje začátek celého filmu a pak přidává pár highlightů. Vypadá to dobře a přesvědčivě, mnohem zajímavější je ale druhé video. To pochází ze CinemaConu a je v něm celá akční scéna odehrávající se na dálnici. Z ní už je možné usuzovat na to, jak se Tim Miller popral s akcí. Za mne dobrá zpráva - je to lepší než jsem čekal, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu určité sterility a nepřesvědčivosti. Za postavami je často cítit greenscreen a celé to smrdí pixely už z dálky. Přesto to má atmosféru a je vidět, že šlapat se bude naplno, i když Cameron by to takto podle mne nikdy nenatočil.



Za akční scénou z dálnice je pak ještě trailer, který je obohacený o několik záběrů, které jsme dosud neviděli.

A výsledný dojem z toho všeho? Vlastně pořád podobný stav mírného natěšení, nicméně s vnitřní připraveností na to, že tohle prostě není Cameron a že se tu trochu nastavuje kaše. A že nám tvůrci servírují hlavně scény ze začátku, takže ještě nejspíš mají v záloze pár trumfíků. A že ano, může to být fajn, ale na akční sci-fi událost roku to zatím pořád nevypadá. Tak jako tak se ale uvidíme v kině, kde půjde souboj terminátorů až na dřeň.




2 komentářů:

  1. Terminátor nikdy nemůže cestovat časem. neboť je to věc, a tu si člověk s sebou vzít nemůže, proto je vždy nahý. Pokud vezmeme v potaz T800, který má lidskou tkáň a že by se eventuálně dal tímto stroj času oklamat nechápu jak může oklamat tekutý kov t1000 stroj času a jemu podobní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná proto, že u toho snímku se máš bavit a ne nad tím přemýšlet.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.