neděle 28. července 2019

Tržby: V kinech prší peníze! Lví král vede, Tarantino rekordní, Aladin a Spider-Man miliardoví

U Disneyho se slaví.

Za posledních pár dnů padlo v Hollywoodu hned několik rekordů. Nejprve pokořil hranici jedné miliardy Spider-Man: Daleko od domova a chvilku poté se k němu přidal i Aladin. Oběma nezbývá než pogratulovat. Spider-Man je navíc prvním spider-manovským filmem, který oficiálně miliardu udělal - ačkoli po započítání inflace by to dokázaly i všechny tři Raimiho filmy (ten první by měl 1,169 miliardy).

O uplynulém víkendu pak nadále kraloval Lví král. Ten si v amerických kinech udržel první pozici na čele žebříčku návštěvnosti, když urval 75,5 milionu dolarů. Z USA má tudíž celkem 350,8 a ze zbývajících trhů ve světě 611,9. Celkové celosvětové tržby jsou tedy aktuálně na 962,7 milionu a je jasné, že miliarda do týdne padne. 

Disney díky Lvímu králi ovládl definitivně letošní tržby. V TOP 5 nejnavštěvovanějších snímků v amerických kinech za letošní rok totiž drží všech pět pozic - zbývající čtyři jsou Captain Marvel, Toy Story 4, Avengers: Endgame a Aladin.

Studio Disney navíc už v tuto chvíli pokořilo svůj celoroční rekord v tržbách z roku 2016, protože celkem je už na 7, 67 miliardy dolarů a to ještě v docích čekají na start Zloba: Královna všeho zlého, Ledové království 2 a Star Wars: Rise of Skywalker. Takže dost možná studio pokoří 10 miliard za rok. 

Dařilo se i premiéře Tenkrát v Hollywoodu. Ta utržila v USA 40,35 milionů, což je pro Tarantina rekordní start, až dosud vedli mezi jeho filmy Hanební pancharti s 38 miliony.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.