čtvrtek 11. dubna 2019

Hellboy a zahraniční recenze? Novináři rozpoutali peklo!

Hellboy měl být znovuzrozením populární komiksové postavy, opak je ale nejspíš pravdou a než se rozkoukáme, bude potřebovat další reboot.

Skóre na Rotten Tomatoes je v tuto chvíli (čtvrtek 11.4. 2019 v 11:00 ) 12%, což je mizérie. Z padesáti recenzí jich bylo 45 negativních a 5 pozitivních, průměrné hodnocení je pak 3, 39 z 10. A vzduchem znějí hlášky jako bezduchý reboot, jeden z nejhorších komiksových filmů všech dob a ztráta času.

Co všechno recenzenti Hellboyovi vytkli?

,,Ty dvě hodiny se zdají být v kině nekonečné. Hellboy jen skáče nekonzistentně z jedné hlasité akční scény do druhé."

,,Násilí a vulgarita tu nahrazují humor a poetiku Del Torových filmů."

,,Snaha být eRkový za každou cenu se tvůrcům vymkla z rukou tak moc, až působí přítomnost násilí hloupě. Slabé výkony herců a rozpadající se příběh tomu nepomáhají."

,,Jeden z nejhorších filmů, jaké letos uvidíte."

,,I když David Harbour dělá co může, nedokáže zachránit Hellboye od téhle filmové prohry."

Podtrženo sečteno, Hellboy je podle všeho slepencem mnoha akčních scén, ve kterých se tlačí na pilu co se násilí týče, představují se tu další a další příšery, ale něco jako příběh a práce s postavami chybí. Někteří z recenzentů píší, že i když David Harbour nemůže překonat Rona Perlmana, podává mnohem lepší výkon, než se čekalo a snese srovnání. Tím většina pozitiv končí. A to i při uvědomění si, že ani dva Del Torovy nebyly dokonalé.

Vypadá to tedy na prohru, nicméně je tu jedno ,,ale", které se dá v tuto chvíli ještě pořád použít jako protiargument. A to slovo je VENOM. Protože přesně takovýhle článek jsem o něm psal při jeho premiéře, recenzenti byli tehdy stejně nekompromisní a všichni víme, jak to dopadlo. Hellboyovi tak ještě pořád zbývá troška naděje, že Venomův kousek zopakuje nebo aspoň zlehka napodobí. O víkendu se rozhodne.

5 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.