sobota 8. prosince 2018

Trailer: Avengers: Endgame - co prozrazuje první upoutávka?

Nejočekávanější komiksový film příštího roku se konečně představuje.


Nejprve jedna formalita ohledně názvu čtvrtých Avengers: My jsme vám to říkali. A co se týče samotného traileru - někdo může být zklamaný, protože v ukázce není jediná akční scéna, přesto je tu pár věcí, které stojí za pozornost. Začínáme Iron Manem na palubě Benataru, vesmírné lodě Strážců Galaxie. Společně s Iron Manem by měla být na palubě i Nebula, která společně s ním přežila návštěvu Titanu, zatímco Spidey a Strange se rozpadli na prach.

Přidat popisek
Tony Stark posílá v této úvodní ukázce traileru vzkaz Pepper Potts. Součástí vzkazu je i věta: "Don't feel bad about this. Part of the journey is the end." Nebuď z toho smutná. Konec je součástí cesty. Samozřejmě že to je i vzkaz fanouškům. V roce 2019 společně s Marvelem dojdeme do bodu, který koncem jedné cesty nejspíš bude. Zajímavé také je, že Tony má v této scéně stejné oblečení jako měl v prvním Iron Manovi, když vyrobil první ,,brnění". Náhoda to určitě není. Spíš symbol toho, že Tony zde možná - stejně jako tehdy ve vězení - projde proměnou. A zcela jistě se psychicky se ocitne ve stejné klíčové situaci. A všichni víme, že tehdy podává nejlepší výkony.

Přidat popisek
Další zajímavou věcí je logo Marvel Studios. Pokud jste úplně přesně nepostřehli, co se to děje, když se změní na prach, tak vězte, že písmena I a O tvoří desítku symbolizující 10 let Marvelu od vypuknutí fáze 1.

A máme tu další záběr. Thanosovo brnění použité jako strašák na poli. Pro fanoušky komiksu ale další potvrzení toho, že filmoví Avengers vycházejí do značné míry z komiksu Infinity Gauntlet. Ten končí porážkou Thanose. Thanos se tu usadí jako farmář a své brnění používá jako strašáka na poli. Konec Inifnity War k farmaření odkazoval, jenže tam usedal Thanos vítězně.


Tento nový záběr tak může pocházet z úvodu a nebo také ze závěru Endgame. Rozhodně je to ale odkaz na komiks. V dalším záběru pak vidíme, jak kráčí polem. Poničenou rukavici má pořád na ruce, šaty otrhané. Endgame jako film může mít v případě Thanose na komiks až nečekaně filozofický rozměr. Thanos celý svůj život upíral oči k jednomu bodu, k cíli (který jak víme je součástí cesty). Jenže co dělat se životem, když do cíle dojdete? Jak a čím ho naplnit? Endgame tak bude do značné míry filmem o - držte se - smyslu života, o tom, že i cesta může být cíl, že cíl je součástí cesty a že konec je i začátkem něčeho nového.


Dostáváme se k další důležité ukázce v traileru. Steve Rogers oholený a plačící. Nejen, že změnil vizáž, ale někteří fanoušci poukazují u dalších záběrů také na to, že změnil oblečení a je zpátky u designu z Winter Soldiera. Potvrzení toho, že budeme cestovat v čase (resp. v paralelních světech)?






Další záběry nám ukazují další přeživší. Black Widow, Bannera, Thora, Nebulu. No a pak přichází zřejmě největší moment traileru - na scéně se objevuje Ronin aneb Hawkeye ve své nové identitě.  V komiksu tuto novou temnější identitu Hawkeye přijímá, když přijde o rodinu - a zdá se, že totéž ho potkalo díky Thanosovi i tady. Když si uvědomíme, jak moc byla pro Hawkeye rodina důležitá v minulých filmech, je jasné, že Thanos je v průšvihu. Black Widow podle všeho najde Hawkeye v Japonsku, kde bojuje s Yakuzou.




Následující scéna nám odhaluje Steva Rogerse v už zmíněném ohozu z Winter Soldiera. Baví se s Black Widow, která v Endgame zřejmě převezme vůdčí roli, zatímco Steve se bude trochu hledat. Ve svém životě toho už ztratil hodně, nezapomeňme, že je cizincem v našich dobách. To nám připomíná i další záběr, kdy si prohlíží fotku Peggy. Je to snad znamení, že se s ní nakonec díky možnosti cestovat v čase setká? Čeká Capa happy end, u kterého budeme všichni řvát jako ženy u Pretty Woman?




A máme tu poslední scénu. Scott Lang se zjevuje, přestože byl pokládaný za minimálně nezvěstného. My na rozdíl od Avengers ale víme, že byl v kvantovém světě. A je všeobecně považováno za téměř jisté, že Avengers právě díky Scottovi a jeho znalostem budou cestovat v čase, aby Thanosovi, jenž je (aniž by to zatím bylo řečeno a on to tušil) uvězněn v časové smyčce vytvořené Doktorem Strangem, vzali infinity kameny dřív, než se k ním dostane. Jak to ale doopravdy bude a jaká bude cesta k Thanosově porážce, to se dozvíme až na konci dubna 2019.


4 komentářů:

  1. Steve má oblek z Winter Soldiera, ne Civil War. :)

    OdpovědětVymazat
  2. S tou časovou smyčkou je to pravda? Jak jste na to přišli?? dík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle fotek z natáčení, asi jsem to dával spíš na fb než sem, ale například tady je video https://www.youtube.com/watch?v=pg39GV_DiXY, kde se to rozebírá a jsou tam i fotky, na kterých je vidět, že Avengers mají na zápěstí/hřbetu ruky zařízení, které podle všeho bude souviset s cestováním v čase. Hrátky s časem (a potažmo jinými, paralelními světy) jsou pro Marvel do budoucna důležité, umožní jim různě oživovat a nebo jiným způsobem vracet do hry postavy tak jak v komiksech.

      Vymazat
  3. The Avengers: Endgame trailer is a well-paced and action-packed film that sets the tone for the upcoming film. It features scenes from previous Avengers films, highlighting the Avengers' struggle to cope with Infinity War events and their determination to reverse Thanos' actions. The trailer introduces new characters and locations, such as Captain Marvel and the Quantum Realm. It is visually stunning, with top-notch special effects and cinematography, and emotionally resonant, capturing the sense of loss and determination that the Avengers are feeling. Overall, the trailer is a great way to build anticipation for the film.fatal motorcycle accident alexandria virginia

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.