středa 10. října 2018

James Gunn povede Sebevražedný oddíl!

Od Marvelu k DC, kariéra Jamese Gunna zdá se neskončila.


Ty fóry, kvůli kterým Jamese Gunna Marvel vyhodil (ačkoli jeho scénář ke třetím Strážcům Galaxie zřejmě použije), byly fakt blbé - ale stejně takové bylo i rozhodnutí zbavit se kvůli starým hříchům jednoho ze svých nejtalentovanějších režisérů. První Gunnovi Strážci galaxie otevřeli Marvelu nové dveře a nové cesty. Nicméně stalo se a největší radost z toho mají u DC.

James Gunn by měl totiž minimálně napsat a dost možná i režírovat další Sebevražedný oddíl. Hollywoodem jdou navíc zprávy, že by to tak úplně neměl být druhý díl, ale spíš reboot - zkrátka Gunnova samostatná, nezávislá nová verze. A to znamená, že DC mu věří a hodlají mu dát dostatek tvůrčí svobody.

První Sebevražedný oddíl dodnes čeká na sequel. Film byl sice komerčně úspěšný, většina fanoušků a recenzentů ale nebyla spokojená a tak to s pokračováním není tak snadné. Původně ho měl režírovat opět David Ayer, ale ten si to nakonec rozmyslel, stejně tak i Gavin O´Connor. Tomu se stala nemilá věc, když se ukázalo, že jeho verze scénáře Sebevražedného oddílu 2 je až příliš blízká připravovanému spin-offu Birds Of Prey. A protože Birds of Prey Warneři upřednostnili před Sebevražedným oddílem 2, frustrovaný O´Connor projekt opustil a zamířil k filmu The Has-Been, kde po úspěšném Zúčtování opět spojí síly s Benem Affleckem.

Dveře ke scénáři a dost možná i k režii (please please please) se tak naplno otevřely Jamesi Gunnovi, kterému se tak Hollywood znovu otevírá a to rozhodně dřív, než se čekalo.

Mně osobně se Sebevražedný oddíl docela líbil (na rozdíl od kolegy Tomáše Poštulky), casting mi vyhovoval a tak by mě trochu mrzelo, kdyby Gunn všechny postavy přeobsadil, ale pokud k tomu dojde, je velká šance, že to bude posun k lepšímu (tedy až na to, že to vůbec nebude sedět s obsazením plánované sólovky Harley Quinn a Jokera s Jaredem Leto, ale co už, stejně k tomu ještě vzniká další Joker s Joaquinem Phoenixem). Dave Bautista rozhodně neváhal a už se rovnou přihlásil, že pod Gunnovým vedením je připraven si v Sebevražedném oddílu zahrát, stačí mu jen ukázat, kdo to má podepsat.

1 komentářů:

  1. Hrozně mi vadí kam až to zašlo. Natočí se skvělý a originální film. Roky na něm pracuje spousta lidí aby se líbil všem..... typické příklady.... Man of Steel (2013), Suicide Squad (2016). Ale prostě protože se to všem nelíbí..... přetočíme to... dáme tam jiný herce, hlavně to nesmíme nijak spojovat s tim předchozím filmem. Ti lidé, kterým se to líbilo.... ti už pro nás nejsou, ať jdou někam. Je to hrozně neuctivý k fanouškům i k těm lidem co na těch filmech pracovali. Nevím jaká je strategie WB s DC filmama... asi se to už nikdy nedozvíme, ale přijde mi že by to každý dělal líp než ty lidi co tam jsou teďka.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.