pátek 23. února 2018

Joss Whedon: Batgirl nebude! Nebo ano?

To jsou nám novinky!


Chvíli to vypadalo, že Joss Whedon se konečně vyhrabal ze sraček, do kterých upadl po Avengers 2 a že konečně chytil ten správný vítr do plachet. Jenže všechno je jinak. Místo aby přišel s novým filmem, který by byl jeho srdcovou záležitostí, musel oznámit, že Batgirl nás nečeká.

Vývoj Batgirl přitom trval už rok. Ale jak sám říká Joss Whedon ,,Je to skvělý projekt a WB/DC jsou tak úžasní a podporující partneři, že mi trvalo měsíce, než mi došlo, že nemám příběh. Díky všem, kteří mě srdečně uvítali, když jsem se k DC přidal... a kteří mají pochopení, když jsem teď... ehm, je tu nějaké víc sexy slovo než ,,selhal"?

Batgirl měla být jedním z celé řady filmů, které měly rozšířit filmové DC universum, nakonec si na ni ale budeme muset počkat. A nejspíš dost dlouho. Šlo primárně o Whedonův srdeční projekt a pokud se nenajde dostatečně přesvědčivý režisér, který by se filmu chtěl ujmout, nejspíš bude Batgirl ještě roky ležet u ledu. Současná strategie DC totiž víc než z nějakého dlouhodobého plánu koho a kdy představovat vychází z tvůrců a jejich zájmů o konkrétní postavy. Tak bychom se například měli dočkat sólovky Jokera.

Jedna naděje pro Batgirl tu ale je. Po scenáristické stránce o ni projevila zájem spisovatelka Roxane Gay. Ta na twitter napsala doslova: ,,Hej DC, jestli chcete, můžu vám Batgirl napsat, no problem." A odpověděla jí Michele Wells z DC, která jí napsala: ,,Pokud to myslíte vážně, ozvěte se." A přiložila emailovou adresu. Takže... nic nekončí a něco nového možná začíná.


1 komentářů:

  1. Ten scenar od Roxane Gay bych asi videt nechtel. Dle jeji tvorby ma sklony k feminismu...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.