středa 22. listopadu 2017

Sexuální predátoři: Dalším obviněným je John Lasseter z Pixaru, bere si volno

A jedeme dál. Co dělal Lasseter, že má problémy?


Režisér Příběhu hraček, Aut a Životu brouka, jeden ze zakladatelů Pixaru John Lasseter si bere půlroční dovolenou. Důvodem je obvinění herečky a scenáristky Rashidy Jones, které se měl v průběhu její práce na Příběhu hraček 4 nepřiměřeně dotýkat a dělat jí nevhodné sexuální návrhy.


Jones proto z práce na Příběhu hraček 4 odešla, dál nicméně zůstává uvedena jako spoluautorka.

Současně vyšlo najevo, že Lasseter se nevhodně choval i k dalším zaměstnancům a že se u něj často objevovalo ,,nevhodně dlouhé objímání, osahávání, líbání a nevhodné komentáře týkající se fyzického vzhledu."

Lasseter k celé události vydal dlouhé prohlášení, v němž se omlouvá, mluví o tom, že Pixar a jeho zaměstnanci jsou mu vším a že selhal nejen jako jejich šéf, ale i jako mentor, kterým by chtěl být. Proto se tedy stahuje do ústraní.

Pro Pixar a studio Disney je to samozřejmě velký problém, bavíme se tu o dvou značkách zaměřených na děti. Na druhou stranu Rashida Jones má teprve prohlášení učinit a zatím to  vypadá  - byť to nechci zlehčovat - ,,jen" na stárnoucího úlisného tloustnoucího šéfíka s nenechavýma rukama, nikoliv na tvrdého sexuálního predátora typu Weinstein nebo Ratner. To by mohlo Lassetera teoreticky zachránit. Pokud tedy dokáže stáhnout z internetu všechny svoje fotky, na kterých vypadá fakt divně - to znamená všechny.

Kdo bude podle vás další?

2 komentářů:

  1. A me nikdo neobvini z osahavani ��, aspon by se o me uz konecne psalo ;)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.