úterý 10. října 2017

Trailer: Star Wars : Poslední z Jediů - dokonalý trailer k dokonalým Star Wars? Tohle je víc, než v co jsme doufali

Zaznamenali jsme velký pohyb Síly! Vypadá to, že Rian Johnson to dokázal.

Přestože jsem Johnsonovi věřil, kampaň k The Last Jedi mi přišla zatím spíš nevýrazná a tak nějak jsem počítal, že ani druhá upoutávka toho moc neukáže. Opak je pravdou! Tohle je trailer, který křičí ,,My jsme Star Wars!" do celého světa a je v něm všechno, co na Star Wars miluju a co z nich udělalo fenomén. Ovšem v poněkud temně rudém balení, kde se postavám cokoli může vymknout z pod kontroly.

Každý jeden záběr nabízí nové světy, postavy ve vyhrocených situacích, svádění Temnou stranou Síly, vesmírné bitvy, nad kterými se tají dech. Vizuální stránka je naprosto oslňující, Johnson umí sci-fi spektákl prodat mnohem víc, než by mě kdy napadlo, pracuje se zadními plány, míchá jednoduchost s propracovanou ornamentálností, všechno se leskne a je v pohybu. Ze Snokea, kterého jsem měl za ne moc podařeného záporáka, jde najednou opravdu strach - ještě větší mrazení tu má ale člověk z Luka Skywalkera, který oznamuje, že tohle nebude tak, jak Rey - a my - čekáme. Poslední z Jediů jako by byl odrazem dnešní doby, kdy se hranice mezi Dobrem a Zlem ve filmové a hlavně seriálové tvorbě stírají. Zatímco původní Lucasovy Star Wars držely tuhle hranici víceméně jasnou, tady to vypadá na mnohem větší ,,rozostření". Je totiž možné, že Luke odkopne Rey a ta bude hledat přívětivou náruč tam, kde by neměla - a pokud to tak bude, pak je to dokonalý odraz dnešního světa. Vypadá to zkrátka naprosto úžasně, tempo je smrtící a bezchybné a na konci přichází drtivý cliffhanger jako tečka, po které víte, že líp to sestříhat nešlo.

A navíc, přestože upoutávka hodně napovídá, to všechno nejspíš stejně mlží a klame a spousta věcí zůstává dál neodhalená - např. většina nových postav v čele s Tran a záhadnou postavou v podání Benicia Del Tora.


Ne, další trailer už nechci, tohle mi stačí k tomu, abych s nadšením vyskočil na vlnu hypu a dojel na ní až do vánoční premiéry. Když to všechno dobře dopadne, čeká nás film, který dost možná otřese tím, jak jsme až dosud příběh Luka Skywalkera vnímali - a dost možná to budou jedny z nejlepších Star Wars, jaké tu kdy byli. Síla je s Rianem Johnsonem, cítím to v kostech.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.