neděle 23. července 2017

Ready Player One: 12 skrytých odkazů v traileru - od Harley Quinn přes Freddyho Kruegera a Duke Nukema až po Návrat do budoucnosti?

Steven Spielberg do svého filmu propašoval tolik odkazů, že pokud je trailer neukazuje všechny, tak nám z toho v kině půjde hlava kolem.

Málokdo asi v traileru přehlédl Železného obra z legendárního animáku Brada Birda nebo DeLorean z Návratu do budoucnosti. Ale odkazů je ve filmu mnohem víc, tak si to pojďme probrat pořádně. Ale napřed trailer:



0:34 - Deathstroke a Harley Quinn (mohl by to být i Deadpool, ale to je méně pravděpodobné) - hlavní hrdina obě postavy potkává, když vstupuje do virtuálního světa, jde zřejmě o virtuální identity jiných hráčů



0:45 - Iron Giant - Železný obr by měl hrát ve filmu důležitou roli, pokud jste dnes už klasický animák Brada Birda neviděli, tak je nejvyšší čas



0:55 - Pštros z klasické arkády Joust (a ztratí vejce)

Pštros letí přímo k postavě s pláštěm


0:59 - Freddy Krueger (z klasické hororové série)  + Duke Nukem legendární hrdina z legendární FPS




1:03- Assault rifle - zbraň z Halo



1:10 - The A Team auto - černá dodávka parkuje mezi ostatními auty vpravo



1:10 - červené "The Killer Car" z filmové verze Kingova románu Christine o vraždícím autu, hned vedle auta z A- Teamu

1:20 - Lara Croft - tak tu bych přehlédl, nebýt diskusních fór, Lara leze do Christine (snad to přežije), v pozadí dodávka A-teamu, vlevo v rohu je pak červený vůz F1 (taky nějaký odkaz? netuším)



1:20 - Dizzy z Gears of War (nedokážu potvrdit, je to možné, měla by to být postava vedle Lary)

1:35 - Akirova motorka (z kultovního anime filmu, ke kterému už delší dobu WB chystá remake)



1:43 - DeLorean (automobil z Návratu do budoucnosti)



1:48 - Interceptor  (automobil z Mad Maxe)



A pokud by to bylo málo, tak v traileru zazní skladba Tom Sawyer od  Rush a kousek z Pure Imagination z filmu Pan Wonka a jeho čokoládovna. Plus samozřejmě se dá čekat, že se ještě nějaký ten další odkaz najde.

3 komentářů:

  1. Ako sa im podarilo získať práva na všetky tie postavy, autá a odkazy? Veď to muselo tri kráľovstva a dve princezné :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spielberg. Tomu se neodmítá. Kdokoliv jinej by to nedal. Špilda má imho vlastníky práv na všechny tyhle filmy už pěknejch pár dekád v telefonu. Navíc, vždyť je to boží reklama na jinak už docela jetý materiály. :)

      Vymazat
    2. Ono je to spíš o tom, že na dost z těch věcí (Iron Giant, Akira, Mad Max, DC postavy a kdo ví co všechno ještě) má práva Time Warner (Warner bros) a na některé zase nějakým způsobem Spielbergův Amblin (Návrat do budoucnosti). Nevím, jak to je třeba s A-teamem, ale tam možná ani práva na černou dodávku nejsou nutná...

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.