neděle 5. března 2017

Logan králem návštěvnosti kin! S tímhle se bude Jackmanovi těžko končit

Další eRkový komiks, který Foxům vydělá balík peněz a zcela jistě pomůže změnit vkus filmových studií.

Od dob Pána prstenů (minimálně) se filmová studia snažila o to, aby jejich filmy byly pokud možno s věkovou přístupností PG-13, protože to jim zaručovalo vysoké tržby. Vedlo to ovšem k tak velké uniformitě, že se to části diváků začalo zajídat. Mezi prvními, kteří zkusili bariéru prolomit, byl loni Deadpool a jak se ukázalo, eRková přístupnost není tím, co by zisky snižovalo. Je to zkrátka hlavně o tom natočit dobrý film tak, jak si to sama látka zaslouží.

A přesně to se ještě před úspěchem Deadpoola rozhodli udělat tvůrci Logana. Deadpool už jim pak jen dodal víc odvahy. A výsledek za první víkend?

85,3 milionů z USA - nejlepší březnový otvírák pro eRkový film vůbec. Až dosud držela rekord Třístovka Zacka Snydera.

Dalších 152,5 milionu si pak Logan odnesl z kin ve zbytku světa ( z toho 46 milionů z Číny, kde byl Hugh osobně na premiéře). Vůbec se takovému úspěchu nedivím. Ve čtvrtek jsem byl v kině v Brně a téměř jsem nesehnal lístky. Sál byl plný jako by šlo o Avengers a bylo v něm i značné množství čistě ženských dvojic. Doba zjevně pokročila a stejně jako hry už ani komiksy nejsou jen pro chlapy, navíc tu je samozřejmě nutné počítat s veličinou jménem Hugh Jackman faktor.

Celkem tak Logan utržil za první víkend 238 milionů a ve 20th Century Fox se teď nejspíš škrabou za uchem, jak to udělat, aby se Hugh Jackman aspoň ještě jednou vrátil (což bude těžké vzhledem k tomu, jak Logan skončil). Nebo aspoň jak to udělat, aby měli ještě víc eRkových komiksových filmů než jen Deadpoola. Nemluvě o tom, co se děje v dalších studiích.

Už jste Logana viděli? Co na něj říkáte?

8 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Rated PG-13 for epic battle sequences and some scary images. zdroj: IMDB

      Vymazat
  2. Byl jsem dnes a moc se mi to libilo. Dokonce jsem si misty rikal, ze te krve tam je zbytecne moc.

    OdpovědětVymazat
  3. To, že ženy mají rády komiksy, hry a žánrové věci celkově je, zdá se, pro spoustu lidí pořád ještě překvapení a mrzí mě, že si pořád taky plno lidí myslí, že jdeme radši na Fifty shits než na dobrý komiks, sci-fi nebo fantasy. Ano, ženy taky čtou komiksy a sledují je. Při libovolné návštěvě jakéhokoliv conu uvidíte, že návštěvnost je minimálně 50/50.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě to překvapení není. Nevím jestli je opravdu na conech poměr 50/50 - obzvlášť v Česku - je to už dlouho, co na ně nejezdím. Je jasné, že komiksy už dávno nejsou doménou jen mužského světa, ale ano, v případě Logana mě prostě zaskočilo, že těch dvojic žen, které tam zjevně nešly proto, že šel jejich přítel, bylo víc, než bych kdy čekal. Je to eRkový drsný komiks a dost se tam pracuje s mužskými (westernovými) tématy a westerny nejsou to, co by ženy prožívaly.

      Vymazat
    2. S tím westernem máte možná pravdu (je fakt, že klasický western taky moc nemusím, čest výjimkám). Ale co se týče českých conů, tak co vím, tak minimálně na pár Festivalech fantazie bylo pár ročníků, kde bylo víc fanynek než fanoušků :) Ale je pravda, že já se i pohybuju "mezi svými", čili nemám vlastně ponětí, co se líbí ostatním :)

      Vymazat
    3. Zajímavé. Teď ještě jak ty české fanynky vypadají:-D

      Vymazat
    4. Najděte si třeba "Shial" na facebooku ;) Pro představu ;)

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.