neděle 5. března 2017

Casting Video: Takhle se Hugh Jackman ucházel o roli Wolverina

Není žádným tajemstvím, že Hugh Jackman nebyl prvním kandidátem na seznamu na Wolverina.  Tím prvním byl Dougray Scott. Když se ale zranil během natáčení Mission: Impossible 2 a její výroba se protáhla, musel štáb X-menů, který už nemohl čekat, sáhnout po dalším z vážných kandidátů, kteří byli na shortlistu.

Jackman rád vzpomíná, že když měli X-men v roce 2000 premiéru, seděl se svojí ženou na schodech, bavili se a pak ona říká: ,,Myslím, že tohle všechno změní." A měla pravdu. Wolverine mohl být jedinou Jackmanovou velkou rolí (tak, jako třeba Luke Skywalker největší rolí Marka Hamilla), jenže místo toho Jackman definoval Wolverina a navíc ho využil jako odrazový můstek pro svoji hollywoodskou kariéru - podobně jako kdysi Sean Connery Bonda.

Na videu, které pochází z Jackmanova castingu na Wolverina (a nějakou dobu už koluje po internetu) je patrné, že role ještě není hotová, současně už jsou tam ale všechny prvky Jackmanova výkonu tak, jak je známe z filmového plátna. Jackman se díky tomu dostal na nejužší seznam kandidátů a byla to executive producerka Lauren Shuler Donner, která si v době, kdy se štáb dověděl o indispozici Dougraye Scotta, vzpomněla na toho mladého Australana, který vypadá jako syn Clinta Eastwooda a kterému mnozí předpovídali roli Jamese Bonda a řekla: ,,Proč to nezkusit s ním?"

Zbytek je 17 let dlouhý příběh, který všichni dobře známe.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.