pátek 3. března 2017

Kong: Ostrov lebek - jaké jsou první reakce zahraničních novinářů?

P o z i t i v n í.


První recenze na Kong: Ostrov lebek dopadly na povrch internetu stejně jako bomby na Kongův ostrov a tak můžeme analyzovat první otřesy.

Ty jsou převážně pozitivní. Nikdo se o filmu nějak sáhodlouze nerozepisuje, není v něm zas tolik věcí k řešení takže stručně.

Jde o největšího a nejpropracovanějšího King Konga v historii filmu. A to jak po technické trikové stránce, tak ve smyslu budování jeho charakteru. Empire dokonce píše, že Kong je do hloubky nejpropracovanější postavou filmu a jeho největší hvězdou. A to je dobře, tak to má být.


Všichni se také shodují, že Kong je velmi zábavný film a kdykoli jsou na scéně spolu bojující monstra, film doslova uhání kupředu a šlape jak se patří. Akčních scén rozhodně není málo a režisér Jordan Vogt-Roberts rozhodně odvedl nad očekávání dobrou práci i vzhledem k tomu, že jde o jeho první blockbuster.

Kde všichni nachází slabiny, to je scénář a dialogy. Výkonu Toma Hiddlestonea se dokonce recenzenti věnují jen velmi málo, jako by byl zcela nevýrazný. Žádnou velkou chválu nesklidila ani Brie Larson - v obou případech to ale nejspíš souvisí s tím, že jejich postavy jsou prostě ploché, s průměrnými až špatnými dialogy a tudíž herci nemají co hrát.

Jsou tu ale dvě výjimky. Tou první a shodnou se na ní úplně všichni je John C. Reilly jako válečný veterán, který sice v trailerech obzvlášť mne děsil jako násilná komická vložka, ve skutečnosti jde ale o propracovanou a charismatickou postavu, která si mezi lidským osazenstvem krade show pro sebe. Nad Reillyho výkonem se rozplývají opravdu všichni, takže se máme na co těšit. A mnozí zmiňují také Samuela L. Jacksona, který je tu prý tak jak ho máem rádi ve svém ,,Ezekiel módu" s vypoulenýma očima a mocným hněvem.

A shrnutí? Kong: Ostrov lebek je vydařený film, který je rozhodně lepší a mnohem zábavnější než Godzilla, ale pořád mu chybí zajímavější lidské postavy, které by tomu všemu dali ještě silnější rozměr. To podstatné - King Kong v akci, je tu ale zvládnuté na jedničku a dokonce se prý podařilo na současné poměry i 3D, takže pokud jste se na tenhle film těšili a nečekáte film roku, ale poctivou akční monster-zábavu, do kina můžete směle zamířit a užít si to.

Kong: Ostrov lebek má k pátku 3.2. 2017 na Rotten Tomatoes poměr 82% pozitivních recenzí a průměrné hodnocení 6,2.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.