sobota 28. ledna 2017

Zemřel John Hurt, hvězda Vetřelce a celé řady dalších filmů

Další špičkový herec  už není mezi námi.

Jedna velká generace herců pomalu odchází. Ve věku 77 let zemřel herec John Hurt, který vytvořil nezapomenutelné role ve Vetřelci (ano, on měl tu čest být prvním, kterému chestburster vyleze z těla), v Lynchově Sloním muži, v Harrym Potterovi, v Indiana Jones a Království křišťálové lebky, v Půlnočním expresu, v Hellboyovi, v seriálech Merlin a Já, Claudius a v desítkách dalších rolí, které vždy bez ohledu na jejich velikost udělal výraznými díky svému jedinečnému charismatu. Na jednu se často zapomíná, osobně si ho z ní ale pamatuji nejvíc - byl skvělý v hlavní roli adaptace Orwellova románu 1984. Pokud jste neviděli, doporučuji.

Čest jeho památce a tady scéna, která ho proslavila a protože na plátně umíral často i později, dělával si z toho srandu (a sám sebe z Vetřelce parodoval ve Spaceballs).






1 komentářů:

  1. Za posledne kratke obdobie odislo az vela filmovych legiend a John je jednou z nich, no na filmovom platne ostane zivy navzdy! Cest jeho pamaiatke a velka vdaka za to, ze nas vzdy vedel ako herec rozosmiat alebo poriadne vydesit..

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.