čtvrtek 10. listopadu 2016

Trailer: Valerian - připravte se na epickou Bessonovu sci-fi

Dvacet let od Pátého elementu přichází Luc Besson s další našlapanou sci-fi. V tomto případě podle slavného komiksu. A trailer je střižený na hudbu od Beatles! Poprvé v historii.

Besson jako by se vracel do formy, kterou měl v dobách, kdy byl jedním z nejoblíbenějších režisérů vůbec a každý jeho film byl událostí (a většina z filmů jeho první patnáctiletky nezestárla a funguje dodnes). Návrat do formy signalizoval Besson už v roce 2014 s Lucy, která sice jako celek v mých očích není zase taková pecka, ale její zhruba první polovina je naprosto famózní a strhující a dojezd to bohužel nedokáže udržet. Film utržil 460 milionů a tak se Besson mohl pustit v klidu do něčeho většího. Ehm... do něčeho kurevsky obřího, co se dost často mění v totální propadáky - a nebo v obří hity. Do space opery.

Valerian a město tisíce hvězd je adaptací slavného evropského komiksu Valérian a Laureline (přesněji jeho šestého dílu). A je to film obřích proporcí, nezměrné fantazie, kinetiky a vytuněných počítačových efektů - film, na kterém producent padne nebo šíleně zbohatne, film avatařích rozměrů. Film, který křičí o to, abyste na něj šli do IMAXU nebo aspoň do obyčejného kina ale s tím největším možným plátnem. Film podle předlohy, která svého času opravdu byla revoluční a ovlivnila Star Wars, Pátý element (to město je fakt povědomé) i Avatara.

V hlavních rolích příběhu dvou vesmírných agentů nás čekají Dane DeHaan jako Valerian a Cara Delevingne (v traileru skvělá) jako jeho kolegyně Laureline, která vyznává tradiční hodnoty, moc dobře ví o tom, kolik žen už položil a tak vytrvale odmítá jeho návrhy o překročení hranic služebního vztahu. To vše samozřejmě na pozadí vesmírných bitev. Jejich šéfa si zahraje šedivějící Clive Owen a právě on je vyšle na misi do obřího hvězdného města Alpha, které obývající tisíce různých ras. A samozřejmě v pozadí někdo kuje pikle, aby idylku rozvrátil.

Scénář napsal Besson, v dalších rolích se objeví Ethan Hawke, Rihanna, John Goodman, Herbie Hancock a Kris Wu.

Premiéra 20.7. 2017.

3 komentářů:

  1. Vybrat si do hlavních rolí 2 nejméně sympatické herce, to chce odvahu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Týpek mi taky moc nesedí, ale Cara mi přijde super. Kdyby byli moc hezcí a sympatičtí, bylo by to už moc v duchu klasických space oper a to by dnes lidi nevzali. Ta přidrzlost je fajn. Lucas také do Star Wars vybíral herce mimo očekávaný typ.

      Vymazat
  2. Dane DeHaan je skvělej náhodou :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.