úterý 8. listopadu 2016

The Big Bang Theory: Čeká nás spin-off s názvem Sheldon?

Nejúspěšnější komediální seriál současnosti bude mít svůj klon.

Když se Big Bang Theory (Teorie velkého třesku) v roce 2007 objevila na obrazovkách poprvé, nebyl to jasný megahit, ale solidní komedie, která měla průměrně velmi dobrých 8 milionů diváků na díl. O deset let později je s 20,3 miliony nejúspěšnější komedií současnosti a pop-kulturním fenoménem přesahujícím hranice televize. Generuje velké zisky merchandisingem  a měla obrovský vliv na formování moderního vnímání nerdů jako pozitivních hrdinů, nikoliv jako zavrženíhodných šprtů. Seriál v úplném počátku tuto tendenci a proměnu ve společnosti geniálně zachytil a přetavil ji do fenoménu, který se dnes může měřit s takovým hitem, jako jsou Přátelé.

Úměrně s úspěchem seriálu ale rostu i platy jeho hvězd (momentálně mají tři hlavní představitelé už milion za epizodu) a tak stanice CBS sice plánuje další dvě až tři série, současně se ale rozhlíží, jak tento úspěch zúročit a prodloužit ještě víc. A řešením by měl být spin-off Sheldon, který by měl - jak název napovídá - vyprávět o dospívání Sheldona.

Mělo by jít o prequel a na jeho vývoji se podílí kromě Chucka Lorra i sám představitel Sheldona Jim Parsons.

Scénář už píše Steve Molaro a podívat bychom se v něm měli do Texasu, kde Sheldon vyrůstal spolu se svojí sestrou-dvojčetem Missy, silně věřící matkou Mary Cooper a bratrem Georgem. Objevit by se měl i Sheldonův otec-alkoholik, který ale s rodinou nebydlel.

Část těchto postav se už v Big Bang Theory objevila - matka se sestrou - zatímco otec a bratr byli dosud jen zmíněni. Laurie Metcalf byla dokonce za Sheldonovu matku nominována v roce 2016 na Emmy.

Nová série by měla existovat po boku Big Bang Theory - a objevit by se měla co nejdříve. Otázkou je, jak dlouho na obrazovkách vydrží. Spin-offy úspěšných sérií ne vždy fungovaly - stačí se podívat na to, jak si vedl Joey. Na druhou stranu jsou tu i povzbuzující příklady jako např. frasier, který byl spin-offem úspěšného Cheers! A navíc - pořád je tu riziko, že CBS po přečtení scénáře výrobu neodsouhlasí. To by však bylo velké překvapení, protože pokušení mít místo jedné úspěšné série dvě je pro tak obří televizi veliké.

Dívali byste se na prequel? Je to podle vás dobrý nápad?

4 komentářů:

  1. Uspesnost asi bude zalezet na hlavnim predstaviteli. A napodobit Parsonse nebude nic jednoducheho :)

    OdpovědětVymazat
  2. Je to zbytocne, TBBT je uz silne "presheldonizovana" a vlastne od 3-4 epizody to mnozstvo Sheldona uz vlastne ani nie je zabavne. Keby som bol memberberry, tak by som napisal: 'member when TBBT was about PC nerd culture, and not about one over-acting autistic character?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Member when Leonard was dating Priya ? member ? member ?

      Vymazat
  3. TBBT hlavně už mělo skončit před pár sezónami. Ne mít v plánu ještě další tři a k tomu spin-off.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.