pátek 4. listopadu 2016

Simpsonovi jsou nejdelším seriálem televizní historie!

Televizní stanice FOX objednala 29. a 30. řadu jednoho z nejslavnějších seriálů všech dob - a od této chvíle také nejdelšího psaného prime-timového seriálu vůbec.

Simpsonovi s 669 epizodami pokořili rekord, který až dosud držel televizní seriál Gunsmoke (1955-1975) s 635 epizodami. Společně pak oba seriály také zatím jako jediné prime-timové dosáhly na 20 a více sérií.   Gunsmoke je tak v hraných seriálech dál králem, jeho rekord 20 sérií dotáhl jen seriál Law and Order, ale ten má méně epizod.

Simpsonovi jsou na trhu už od roku 1989 a brzy po svém startu se stali hitem. Celkem vyhráli dosud 32 cen EMMY, dočkali se celovečerního filmu a mají svoji atrakci v Universalu a od roku 2000 dokonce i hvězdu na Chodníku slávy.

Simpsonovi: Proč vyvolal kultovní animáč protesty v Bolívii?

TOP 10: Naše oblíbené seriálové znělky

TÉMA: Seriály, které se dožily 200 epizod

4 komentářů:

  1. Tak tou třicátou sérií už by mohli skončit a věnovat se filmu. Přeci jen jim sledovanost už jenom klesá a lidé se vracejí spíše ke starším sériím. Ukončení formou časové smyčky jak plánovali tvůrci (seriál skončí v bodě, kdy začíná první série) nebo fanouškovské teorie (Homer v kómatu) by bylo nejlepší. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Tak ide čas nie je prime-timový seriál. To znamená, že sa nevysiela v hlavnom čase, medzi 20-23 hodinou.
      Tak ide čas sa predpokladám vysiela niekedy doobeda, 5x do týždňa, takže výroba častí je ako na bežiacom páse a preto je tých epizód cez 10 000.

      Vymazat
    2. Ok a co teda Doctor Who. Počítaje původní série bude mít příští rok už 36 sérií a pokud započtu i příští rok tak 802 dílů. Teda aspoň podle Wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Doctor_Who_serials

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.