čtvrtek 22. září 2016

Trailer: Ghost in the Shell - Scarlett Johansson v adaptaci kultovní anime pecky

Dlouho očekávaná hraná verze populární manga série je tady.


Na diváky finále druhé řady seriálu Mr Robot čekalo včera překvapení. Paramount Pictures a DreamWorks Pictures poslali do světa pět krátkých teaserů ke Ghost in the Shell.

V hlavní roli příběhu, který mixuje akci s filozofií, nás čeká Scarlett Johansson jako Major, velitelka speciální jednotky Section 9 a současně napůl člověk a napůl robot. Doplní ji legendární Takeshi Kitano jako Daisuke Aramaki a také Juliette Binoche jako Dr. Oueletová, Michael Pitt jako Kuze, Pilou Asbæk jako Batou a Kaori Momoi. Členy elitní jednotky Section 9 si zahrají Chin Han, Danusia Samal, Lasarus Ratuere, Yutaka Izumihara a Tuwanda Manyimo.

Scarlett vypadá v ukázkách (které vám nabízíme seřazené jednu vedle druhé, abyste se neuklikali) velmi soustředěně, mnohem důležitější je ale v tomto případě sestava za kamerou.

Režie se chopil Rupert Sanders (Sněhurka a lovec), producenty snímku jsou Avi Arad (X-men, Spider-man atd.) a Steven Paul (Ghost Rider 2: Duch pomsty). Celkově to nejsou špatná jména, Avi Arad má spoustu zkušeností a kdysi chrlil jeden komiksový hit za druhým, jeho filmy z poslední doby - obzvlášť pak reboot Spider-Mana moc nepřesvědčily. Stejně tak režisér Sanders sice umí natočit nepochybně efektní záběry, ale Sněhurka a lovec byl přesto jen solidní filmový hamburger a nic víc. Čekat tedy od Ghost in The Shell něco naprosto výjimečného by bylo trošku moc optimistické, i tak ale samotný fakt, že se hraná verze dostane na plátna, je událost.

V kinech bychom se měli dočkat 30. března 2017.

Jak se vám líbí upoutávky?

2 komentářů:

  1. Ghost in the Shell adaptaci doprovázejí již od začátku různé dohady a diskuze, plné nejen větrných fanoušků mangy, ale i animovaného zpracování. Obojí je v současné době již tak známé-a populární-že jakýkoliv zásah do již daného univerza by mohl proti filmu postavit tisíce rozhořčených diváků. Už teď je internet plný otázek týkajících se obsazení nejen hereckých rolí, ale také toho za kamerou. Krátké ukázky pro mě tedy prozatím neukazují nic důležitého-a výsledek celkové snahy uvidíme teprve až na plátně samotném.
    Přesto celé sestavě fandím se skrytou nadějí, že by nám hollywood mohl naservírovat nějaký ten pořádný cyberpunk.

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím s poslední větou v komentáři, tahle verze Ghost in the shell je o tom dostat na povrch cyberpunkové sci-fi. Já se domnívám, že se film bude držet docela striktně původního děje. Nicméně uvidíme:) Můj pohled na film je tady: http://www.miridia.cz/2016/09/hrany-ghost-in-shell-ano-pristi-rok-v.html

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.