pátek 2. září 2016

10 nejlépe placených herců roku 2016

Magazín Forbes zveřejnil žebříček nejlépe placených herců současnosti. A došlo v něm k velkým změnám.

Forbes zveřejnil žebříček 25. srpna 2016. Shrnuje období od června 2015 do června 2016. A oproti loňsku v něm došlo hned k několika změnám. Především - první místo obsadil Dwayne Johnson alias The Rock. Neúnavný dřív s milionovým úsměvem, smyslem pro humor a nevyčerpatelným charismatem sesadil z této pozice samotného Iron Mana Roberta Downeyho Juniora. Díky filmům Rychle a zběsile 8, Centrální inteligence a Baywatch Johnson víc než zdvojnásobil své příjmy oproti roku 2015.  K vysokým honorářům mu pomohla stabilní výkonnost jeho předcházejících filmů, spolehlivost, maximální nasazení v marketingu a PR a celkově image nejen úspěšného herce, ale spolehlivého a vlivného obchodního partnera.

Na druhém místě se umístil Jackie Chan. Zatímco Rock ovládá západní polokouli, Jackie z Asie vytřískal jen o něco méně - celkem 61 milionů.

Na třetím místě je Matt Damon, který zúročil Marťana a nového Jasona Bournea a vymáčkl z toho 55 milionů. Polepšil si o 120% oproti roku předtím.

Na čtvrtém místě je Tom Cruise, hollywoodská stálice (53 milionů) a hned za ním Johny Depp, který pomalu padá ke dnu, ale naštěstí má zlatý padák - 48 milionů. Rodinné problémy a obvinění z domácího násilí by mu ale mohly kariéru poškodit podobně, jako kdysi Melu Gibsonovi, v záloze má ale pro další období Piráty z Karibiku.

Na šestém místě se usadil se 43 miliony Ben Affleck, který díky Batman vs Superman, podílům z jeho tržeb a z upsání se Batmanovi vymáčkl svůj nejlepší rok.

Sedmý je Vin Diesel s 35 miliony díky Rychle a zběsile 8 a Strážci galaxie 2.

Osmý je indický idol Shah Rukh Khan. 33 milionů.

Až na deváté pozici je letos Robert Downey jr. s 33 miliony, který byl loni na prvním místě s 80 miliony. Od té doby měl ale jen Captain America: Občanská válka.

První desítku uzavírá další indická hvězda Akshay Kumar. natočil tři hity a k tomu hodně podniká i v jiných oblastech, takže je v balíku víc než většina hollywoodských hvězd.

Pro zajímavost:

Brad Pitt skončil jedenáctý s  31,5 milionu dolarů, Leonardo DiCaprio patnáctý s 27 miliony (za indickou hvězdou Salmanem Khanem) a Will Smith sedmnáctý. Celý žebříček najdete zde

TOP 10 nejpřeplácenějších herců roku 2016



0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.