pátek 8. července 2016

Star Trek: Do neznáma: Sulu bude gay?

John Cho prozradil, že jeho postava bude ve filmu představena jako gay. A to není všechno.

Sulu bude nejen gay, ale bude navíc vychovávat dceru v registrovaném partnerství s dalším mužem. Bude to ale ukázáno jako zcela samozřejmá věc a to byl také důvod, proč byl i John Cho pro.

,,Líbilo se mi, že se z toho nebude dělat velká věc, protože to je směr, kam doufám jako druh směřujeme - že neděláme vědu z toho, kdo je jak orientovaný."

Rozhodnutí tvůrců se může zdát pro někoho šokující, ale je přesně v duchu dosavadního vývoje značky Star Trek. Ten už v minulosti přišel s podobnými kroky, když na vrcholu studené války udělal jednoho z členů posádky Rusem - Čekova. A na vrcholu rasových bouří v USA nechal Kirka s Uhurou líbat se, což byl vůbec první mezirasový polibek v televizi vůbec.

Současně je fakt, že je pan Sulu gay, i poctou jeho prvnímu představiteli Georgi Takeiovi, který už před lety přiznal, že je homosexuál a od té doby je výrazným bojovníkem za právě gay a lesbicky orientovaných mužů a žen.

Do amerických kin dorazí Star Trek: Do neznáma už 22. července, do českých bohužel až 18. srpna - podívejte se, co nás čeká. 8. září pak oslaví 50 let své existence, první epizoda s názvem Man Trap se vysílala v roce 1966 na NBC. V roce 2017 bychom se pak měli dočkat nové televizní verze, kterou hlídá Bryan Fuller.

Související:
http://www.gorilla.cz/2015/07/tema-nejdelsi-filmove-serie-filmy-ktere.html
Nejdelší filmové série


20 komentářů:

  1. můj bože to je hnus, kam ty uchyláky ještě nenacpou, to se budou olizovat teplí jediové v SW?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj ty bože, jelikož se takhle ošívala spousta rasistů, když se Kirk líbal s Uhurou, tak mě ani nepřekvapuje, proč se k tomu tvůrci rozhodli. Názor ti nikdo nebere, ale ten styl vyjadřování...

      Vymazat
    2. Si představ že tě někdo nazve úchylákem protože tě sexuálně přitahují ženy.To by ti přišlo fér Jene Vališi ze středověku?

      Vymazat
  2. Chci tam ještě indickou lesbu a indiánskýho vozejčkáře.A na kapitánskej můstek černocha v kómatu!

    OdpovědětVymazat
  3. Pánové možná by bylo dobré si uvědomit, že se vám jednoho dne může narodit syn, který bude gay. A vyléčit to nejde (pokud si někdo náhodou myslí opak).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No naštěstí se dá vydědit.

      Vymazat
    2. Tak tebe bych chtel mit za rodice, takoveho .... Za to nikdo nemuze, je to vrozene. Ty taky nemuzes za to, ze si d...l

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    5. Narodit se muze,rozhodne bych ho ale nevychoval tak,ze kvuli svy orientaci ma v cemkoliv prednost.Viz.cernosi v Holywoodu nebo cikani na davkach.

      Vymazat
    6. za zmínku by stálo že sámotný George Takei s touto změnou nesouhlasil a doporučil herci i režiserovi aby vytvořili novou postavu

      Vymazat
  4. Konecne, dou s dobou. Tato vec je perfektni tah. Libi se mi, ze se toho neboji. Vzdyt je to dneska normal vec. Palec nahoru za to pro ne ;-) Tesim se na to este vic nez predtim. Doufam,ze se potvrdi este zvesti o tom, ze Luke ve SW bude gay a nebo ze nam tvurci predstavi KONECNE nejakou gay postavu. A vsem posmevackum chci rict, at si zchladi hlavu a uvedomi si, ze zijeme v 21.stoleti a ne ve stredoveku. Takze pac a mir ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Názory jako vy pánové mají třeba šílení teroristi, kteří pak jdou a zastřelí 50 lidí. Jak můžeme chtít, aby se lidi z třetího světa chovali slušně a byli tolerantní, když mi sami, Evropani, vychovaní ve svobodě máme názory jak ze středověku.

    OdpovědětVymazat
  6. Tati, co je to transvestita? Nevim ale zeptej se tety Henricha ten by to mel vedet...

    OdpovědětVymazat
  7. A 17:19 -Já je chápu. NIKDY jsem neměla problém s jinou sexorientací. Ale poslední dobou už mě to vystrkování gay a bi a trans v médiích a ve filmech neskutečně sere. A můj g kámoš je z toho úplně vyděšený. Tvrdí, že čím víc na ně média, a nikdo jiný to nedělá, upozorňují, tím je to horší. Začínají srát i ty tolerantní, jako jsem já.

    OdpovědětVymazat
  8. Super, ještě víc politický korektnosti a vyváženosti do filmu, to je to, co tu sérii určitě zachrání!

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.