středa 13. července 2016

Pokémon: Chystá se díky úspěchu Pokémon GO hraná verze?

Pokud jste to ještě nezaznamenali, fenomén Pokémon je zpátky v plné síle díky aplikaci Pokémon GO. A její úspěch zdá se nastartoval diskuze o hrané verzi úspěšné značky.

Podle nejnovějších informací jedná s Nintendem o hrané verzi společnost Legendary Pictures, která stojí za spoustou velmi úspěšných filmů - a také třeba za letošním Warcraftem.

Pokémoni sice polední roky nezažívali takovou mánii jako kdysi, ale jako jedna z mála značek ani nikdy úplně nevymizeli z regálů hračkářství. Pořád tu byli, byl o ně zájem a letos udeřili s nečekanou silou díky aplikaci Pokémon GO, která vám umožňuje sbírat Pokémony venku.

Úspěch aplikace je tak velký, že během několika dní počet jejích instalací v USA předběhl i oblíbenou seznamovací appku Tinder a dohnala v počtu denních uživatelů v USA na operačních systémech Android i Twittter. A to už je co říct. Výjimečné je na ní především to, že donutila hráče zvednout rozkydlé zadky a vyrazit do skutečného světa - to je také nejspíš klíčem jejího úspěchu.

Není proto divu, že podle prvních informací se okamžitě nastartovala jednání mezi Legendary a Nintendem. Pro to by byla hraná verze Pokémonů silným marketingovým nástrojem v propagaci  všech dalších Pokémon produktů. Obě společnosti přitom budou na vývoj filmu spěchat, aby se jim podařilo co nejvíc se svézt na současné vlně úspěchu. To by samozřejmě mohlo výslednou kvalitu filmu negativně ovlivnit, podobných rychlokvašek jsme už zažili víc.

Na druhou stranu, Legendary už bylo v kontaktu s Nintendem už dřív, takže nezačínají úplně od prázdného stolu. Počátkem letošního roku se objevila zpráva, že mezi hollywoodskými studii se strhla bitva o Pokémony, ze které vyšlo vítězně právě studio Legendary, které má velké zkušenosti s digitálními monstry na obrazovce - stálo za Soubojem titánů, Godzillou, Pacific Rim i Jurským světem. Pokud se tedy Legendary a Nintendo dohodnou, čeká nás hraný celovečerák s Pokémony a protože tahle značka je tu už 20 let, je docela velká šance, že se na ni do kin přihrnou minimálně dvě generace hráčů.

Byli byste mezi návštěvníky i vy?

1 komentářů:

  1. Pokud by to bylo dospělejší než hra nebo seriál, tak bych to určitě bral. Nesmrtelní Rakeťáci jsou totiž fakt na nic. :D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.