pondělí 25. července 2016

Král Artuš: Legenda o meči - Comic-Con trailer představuje Artušovskou legendu s největším počtem nesmyslů na minutu

Tohle má s legendou o králi Artušovi a meči Excalibur společného asi tolik, jako Sněhurka a lovec se Sněhurkou. Vlastně ještě méně.

No. V roce 2017 dorazí i do našich kin dlouho očekávaná nová verze legendy o králi Artušovi, který jako jediný dokázal vytáhnout z kamene meč Excalibur a pak s ním všem naložil. Stojí za ní Guy Ritchie a nakládá s ní ještě odvážněji než se Sherlockem Holmesem.

Král Artuš: Legenda o meči tak v podstatě  úplně kašle na nějakou historickou věrohodnost a mixuje cokoli, co Ritchieho napadlo, že by mohlo fungovat (nevím proč, ale nejvíc mi to připomíná Riddick: Kronika temna). Určitě se najdou hlavně mezi mladými diváky takoví, kteří budou spokojení, protože prostě dostanou další no-brainer-madness nářez, v tomhle případě se k nim ale nepřidám. Nejen proto že v mých očích je dokonalou a nepřekonatelnou fantasy řežbou Excalibur Johna Boormana, ale hlavně mi takovýhle maglajz (navíc s velkou účastí digitálních triků) prostě do Artušova světa nesedí. Ano, je to fantasy a tam je možné všechno, ale v tomto případě dost neorganická a necitlivá. ,,Go-pročka" na rameni?  Sloni? Černoši? Hipsterské učesy? Díky, nechci. Hunnam tu vypadá skvěle, z Juda Lawa jde strach a nepochybuji o tom, že film bude šlapat, protože Ritchie je králem dynamiky, už výrazně méně je ale králem vypravěčů a pokud tohle bude start nové série (počítalo se s až 6 díly), tak to bude  podle mě velký zázrak. Vždyť vizuálně to místy zaostává i za televizními Vikingy.







9 komentářů:

  1. Wow, fakt to vypadá, že se kluci ožrali, napsali na papírky různý nápady a pak je losovali a podle toho udělali film.
    Respektive nemají v plánu těhle magořin udělat 6?

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsem si zvykla, že holywoodští filmoví tvůrci hravě przní historické a mýtické postavy. Fantasy mám ráda, ale opravdu nechápu, proč si musí brát "do huby" známá historická jména a pak tvořit různé paskvily. To mají tak málo fantazie, že si nedokáží vymyslet originální příběhy s novými jmény?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Excalibur není historické postava je to legenda a já vítám každé její převyprávění. Legendy se odjakživa stejně jako pohádky různé modifikovalsi a upravovali neexistuje žádná správná=orignální verze jsou pouze dobré a špatné. A holywood to umí Trója, Souboj Titánů takže jen ať dál v tom pokračují..
      mě osobně tam trošku chybí kulatý stůl a rytíří, ale to by zas až moc vypadalo jako 7 statečných :D

      Vymazat
    2. Jéžiši, díky, teď jsi mi rozšířil vobzory, to jsem fakt netušila. Jenže já právě mluvím o těch případech, kdy se filmaři použijí známé jméno, aby se diváci na něj chytili a nevytvoří příběh, ale paskvil, něco jako když pejsek s kočičkou pekli dort. A to se bohužel stává dost často. Takže bohužel – ale já neříkám čím víc, tím líp. Co se týká Souboje Titánů, za nejlepší považuji ten nejstarší, byť triky nejsou tak dokonalé.

      Vymazat
  3. By mne zajímalo proč musí cpát do každého filmu nějakou černou tlamu. 6e jich v té době na ostrovech bylo když vznikla tato legenda. Už mne to multi kulti totálně sere .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tak tolik kolik tam bylo jezerních paní a kouzelníků, svatých grálů a nesmrtelných králů :D

      Vymazat
  4. Nevím proč, ale já v tom vidím víc Zaklínače 3 Divoký hon než Artuše. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Typické. Jakmile se autorovi článku něco nelíbí, už to kritizuje(viz nový Ghostbusters).Jste Ubožák!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kritizuju, protože se mi to nelíbí, to je normální:-D To tu máme všechno chválit? A u Ghostbusters jsem téměř pravidelně psal, že i když kampaň a trailery stojí za prd, film může být ok. Tak se nebojte, bude dobře.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.