čtvrtek 14. července 2016

Fotky z natáčení: Nový Vinnetou, Old Shatterhand a Nšo-či

Vinnetou se i letos o prázdninách vrátil do vysílání České televize a s přehledem si pro sebe získal 600 000 diváků. Jeho popularita je stále vysoká a právě z toho chce těžit německá televize RTL, která už letos v zimě nabídne novou třídílnou minisérii Vinnetou a Old Shatterhand. Takhle budou vypadat hlavní hrdinové v novém pojetí.

Vinnetoua si zahraje albánský herec Nik Xhelilaj, kterého si možná pamatujete z filmu Smutek paní Šnajdrové, kde hrál po boku Anny Geislerové.

Old Shatterhanda ztělesní Wotan Wilke Moehring. Sama Hawkinse si střihne Milan Peschel a Nšo-či mexická herečka Iazua Larios, kterou jsme viděli v Gibsonově Apocalyptu.

Nahradit v paměti diváků zavedenou a v podstatě dokonalou dvojici Piere Brice a Lex Barker bude mimořádně těžké, ale první fotky napovídají, že průšvihem by to skončit nemuselo. Minimálně Xhelilaj jako náčelník Apačů má nějaké charisma, u Moehringa už to taková sláva není - ale bavíme se pořád jen o fotkách.

Pomoct by mělo také to, že se vrátí i oblíbený hudební motiv (lehce upravený) a že se opět natáčelo v Chorvatsku, aby poetika původních filmů byla co nejvíce dodržena.










8 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Tak veru ... dufam ze to bude dtv shit a ani pes po tom nestekne.

      Vymazat
  2. Vintentů vypadá docela dobře, ale Olda Šetrnej teda moc nic. Tomu bych uspávací pěst nevěřil.

    OdpovědětVymazat
  3. No Piere Brice byl skromný indián ten nový vypadá jen jako namachrovaný frajírek co bude ve třech dílech předvádět svaly pro blbky. Ta mexikánka s plastikou pysků má do půvabu Nšo-či opravdu hodně daleko. No a tomu chrastítku co nahradilo Lexe Barkera opravdu uspání pěstí věřit nebudu ani omylem. Při výběru herců to opravdu posrali na entou.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tohle bude megapruser, ted jeste natocit novyho cetnika ze saint tropez a podobne.

    OdpovědětVymazat
  5. No já nevím... Původním filmům o Vinnetuovi ze 60 let by se dalo leccos vytknout, ale je to klasika, která si získala srdce diváků a hlavně ti herci Piere Brice a Lex Barker jsou prostě nesmrtelní. A jestli se teď někdo tohoto tématu zhostil a chce natočit nového Vinnetua, bude to mít hodně těžké. Pokud ale už do toho někdo jde, očekával bych, že vsadí na reálnost a že ti Apači budou skutečně vypadat jako opravdoví Apači, ale to oblečení na fotkách se hodí spíš na prérijní Indiány, jako byli Siuxové, Čejeni, Arapahové a další. Skuteční Apači z Arizony a Nového Mexika se oblékali a vypadali úplně jinak...

    OdpovědětVymazat
  6. Čekám něco podobného jako byla ta nová Angelika, to byl taky skvost za který by se styděl i Uwe Boll.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak ta "mexikánka s plastikou pysků" rozhodně vypadá víc indiánsky než Nšo-či z 60.let.
    Je fakt, že ztvárnění Apačů je naprosto špatné. Takto Apačové rozhodně nevypadali, nežili a neoblékali se. A už vůbec nemluvili lakotštinou.
    Člověk nesmí moc tyto nové filmy srovnávat s těmi starými, na kterých jsme vyrůstali. Jsou opravdu dost jiné, postrádají takové to kouzlo, ale zase jsou méně zromantizované.
    Winnetou, Old Shatterhand a Nšo-či se mi líbí.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.