pondělí 20. června 2016

Hledá se Dory se topí v milionech! Bude z toho nejúspěšnější animák všech dob?


Recenzenti se tetelili blahem a diváci jakbysmet. Výsledkem je rekord. A ne jeden.

Pixar si může odškrtnout úspěšně splněnou misi, Hledá se Dory, jejich sequel k úspěšnému Hledá se Nemo, se v kinech rozhodně neztratil. Naopak!

Se 136,2 miliony dolarů jde o nejlepší otvírák pro animovaný film všech dob v USA. Hledá se Dory tak překonalo i třetí díl  díl Shreka, který si svého času odnesl od diváků 121,6 milionu.

Navíc se Hledá se Dory umístilo hned za Jurským světem (208,8 mil) jako druhý nejlepší červnový otvírák, což znamená, že jde o nejúspěšnější červnovou premiéru letošního roku.

Film si může připsat i nejúspěšnější den pro animovaný film - 54,95 mil (pátek). A je i držitelem titulu pro nejúspěšnější čtvrtek a nejúspěšnější Pixar premiérou vůbec (až dosud vedl Příběh hraček se 110,3 mil.).

S hodnocením čisté ,,A" v CinemaScore se dá navíc čekat, že se tahle rodinná záležitost ještě v žebříčku bude držet. Ze světa si film připsal dalších 50 mega, celkově je tedy nyní na 186,2  milionech, premiéru měl zatím ale jen ve třetině mezinárodního trhu. Dory si vedla skvěle v Číně, kde se stala nejúspěšnější premiérou Pixaru, totéž i v  Austrálii.

Související:

Recenze: Hledá se Dory

1 komentářů:

  1. Ten film tahnou spíš očekávání a bublina, než skutečné kvality filmy. Skoro jakoby se někdo bál říct na jeho účet něco špatného. Ale objevují se a mají pravdu.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.