úterý 10. května 2016

Hra o trůny: Jak vypadají vaši oblíbení hrdinové podle popisu v knížkách?

Server Digital Spy si dal tu práci a vzal několik hrdinů ze Hry o trůny, našel jejich popis v knihách George R. R. Martina a pak fotky podle popisu upravil. Výsledek je poněkud šokující.

Video: Hra o trůny - jak vznikali draci?


Tyrion Lannister má sice v seriálu solidní jizvu po bitvě v epizodě ,,Blackwater", v knize ale přišel o nos. Navíc je tam popisován jednou z černýma a jednou se zelenýma očima a dokonce s tmavými i světlými vlasy.



Ramsay Bolton je sice v seriálu solidní úchylák, ale Martin si ho představuje mnohem robustnějšího, s širokým nosem a malýma očima blízko u sebe. Zkrátka degenerovaného shrekoida.


Brienne to od Martina také pořádně schytala a Gwendoline Christie je na ni až příliš pěkná. Brienne má mít správně široká ústa, dva zuby pryč a přelomený nos. A hezké oči. Aspoň něco.


Ano, modré. Daario Naharis má v knižní předloze mnohem extrovertnější vizáž a kromě modrých vlasů a vousů načesaných do tří špic má i zlaté zuby a zlatý knír. A velký zakřivený nos. Fešák!


Ani Jorah neunikl lehkému učesání na obrazovce. V předloze ho George R. R. Martin obdařil tmavšími vlasy a hlavně tetováním démona na líci, které prozrazuje, že Jorah je uniklý otrok.

Víte o dalších odlišnostech mezi postavami v seriálu a jejich předlohami?

Hra o trůny: Tak dočkáme se filmu nebo ne? George R.R. Martin promluvil

2 komentářů:

  1. Mate chybu v textu. Tyrion neni jednou popisovan s cernyma a jednou se zelenyma ocima. Jedno oko ma cerne a jedno zelene. V knize je to jasne napsane.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.