pondělí 9. května 2016

Captain America: Občanská válka - Marvel začal nakládat Batmanovi se Supermanem

Už to není jen řečí recenzentů, ale i řečí čísel a řečí diváků. Na královském trůnu dál sedí Marvel a DC jen nervózně pokukuje.

Captain America: Občanská válka si tento týden odbyl premiéru ve zbytku Evropy a v USA a v Marvelu musí panovat spokojenost.

V USA třetí Captain America samozřejmě vystartoval na první místo žebříčku a se 181 791 000 dolarů nechal Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti za sebou (166 mil). Dokonce i ve vnitropodnikovém měření sil s Iron Manem si Cap vede solidně. Na Avengers sice nemá (1 díl měl 207,4 a dvojka 191,2), ale Iron Man 3 startoval se 174 miliony. Dohrabal se tehdy celosvětově na 1 miliardu 200 tisíc a to je meta, po které by měl pokukovat i třetí Cap. Miliarda je v tuto chvíli mnohem reálnější než v případě Batman vs Superman.

Neměl by to být pro něj problém. Celosvětové tržby jsou 678 391 000. Diváci z kin odchází naprosto spokojení, dávají filmu v CinemaScore čisté ,,A" a to znamená, že šuškanda bude veskrze pozitivní a i v dalších týdnech budou diváci do kin proudit.

Captain America: Občanská válka je v zámoří pátou nejúspěšnější premiérou všech dob, díky čemuž má Marvel v TOP 6 amerických premiér hned čtyři místa. Film stál bez započtení nákladů na reklamu 250 milionů a to znamená, že už teď je plusu.

Navíc Captain America přispěl i k úspěchu celého studia Disney. To i díky jeho tržbám a díky úspěchu dalších svých snímků jako jsou např.  Zootropolis a Kniha džunglí už teď (za rekordních 128 dní) utržilo v roce 2016 v USA víc než miliardu (1 miliardu 121 milionů). Loni to zvládlo za 165 dní. V mezinárodních vodách dokonce překonalo 2 miliardy a celkově tedy víc než 3 miliardy - a to ještě pořád nejsme ani v polovině roku.

Captain America: Občanská válka také ukazuje, jak dlouhou cestu Marvel ušel. Film za jediný víkend utržil víc, než byly celkové americké tržby prvního dílu (176,6) a utržil téměř dvojnásobek toho, co byly premiérové tržby dvojky (95 milionů). Otázkou je, kdy se tenhle vývoj zastaví - donekonečna to většinou nejde.

P. S. Batman vs Superman utržil ve svém sedmém týdnu v USA 1 milion. Celkem má na kontě ze světa 865 milionů.

P. P. S. Nejúspěšnějším filmem roku na americkém kontinentu nicméně (zatím) stále zůstává s celkovými 362 miliony eRkový Deadpool. Chimichangas!




5 komentářů:

  1. Nechcem byť zlý, ale trošku nechápem vete: "Film stál bez započtení nákladů na reklamu 250 milionů a díky jeho tržbám se studiu Disney podařilo už teď (za rekordních 128 dní) utržit v roce 2016 v USA víc než miliardu (1 miliardu 121 milionů)"

    Ako tento film už za 128 dní? Alebo Winter Soldier za 128 dní? Nejde mi o opravu, ale o to že to nechápem :(

    PS: Tak to im gratulujem, sú nad Batmanom ale aj tak sa mi páčili oba :D a stále matešia čísla Deadpoola :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, nedava to moc logiku. Ale asi po patem precteni jsem to asi pochopil. Kdyz tak me opravte :D. Autor pise o nakladech na posledni film Marvelu, pricemz najednou nepochopitelne obrati a napise, ze trzby tohoto filmu dopomohly Marvelu k rekordnim trzbam v tomto roce. Tzn. Deadpool, Captain America + jeste neco?

    OdpovědětVymazat
  3. Disney se všemi svými filmy už za 128 dní vydělal přes miliardu dolarů z USA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teraz som si to čítal znova a hej už to chápem :D

      Vymazat
  4. Zpřesnil jsem formulaci, teď už by to mělo být zcela srozumitelné. Díky:-)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.