úterý 5. dubna 2016

Trailer: BFG - Steven Spielberg představuje svůj obří svět obrů

No vlastně je to svět obrů, které si vymyslel Roald Dahl, ale to je vcelku jedno.

Je to svět, do kterého Big Friendly Giant (BFG) odnese malou holčičku, ale kde žijí ještě mnohem větší a zdaleka ne tak hodní obři. A tak nesourodou dvojici čeká dobrodružství, v němž se musí spolehnout hlavně sama na sebe.

To vše podle oblíbeného příběhu z pera spisovatele Roalda Dahla, který má na svědomí i Karlíka a továrnu na čokoládu, Matildu a Jakuba a obří broskev. Scénář napsala scenáristka (a bývalá žena Harrisona Forda) E.T. Mimozemšťana Melissa Mathison (brzy poté, loni, zemřela na rakovinu), režie se chopil Steven Spielberg a hlas BFG propůjčil Mark Rylance, který si za vedlejší roli ve Spielbergově Mostu špiónů odnesl Oscara.

Není pochyb o tom, že to bude fungovat, nicméně BFG v tuto chvíli nevypadá ani obzvlášť výjimečně. V době, kdy jsme už viděli počítačovými triky zpracováno kde co, přítomnost obrů nijak zvlášť neoslní, na co ale spoléhám, to je Spielbergova schopnost vyprávět na plátně příběhy, ždímat emoce i střídat nálady. Pokud by mu to totiž nevyšlo, dostaneme jen další počítačem animované dobrodružství, které v tuto chvíli vypadá spíš jako vylepšený pokus Roberta Zemeckise dokázat nám, že kompletní (nebo v tomto případě skoro kompletní) CGI filmy jsou budoucnost kinematografie.




2 komentářů:

  1. Nemohlo to být celé animované jako třeba Tintin? Takové mixy moc nemusím.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky si myslím. Toto vypadá dost divně.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.