čtvrtek 17. března 2016

Téma: Nevděčníci! Herci, kteří nenávidí své slavné role

Proslavili se díky nim, ale nenávidí je. Herci zkrátka občas neví, co by vlastně chtěli. Tady je náš seznam nevděčníků.


Sean Connery

V počátcích své kariéry vyzkoušel kdejakou práci, dokonce i hlídal děti. Pak ale přišel James Bond a změnil mu život. Connery na něj ale nevzpomíná jen s láskou. Za každý díl si říkal víc a víc peněz a konec oznámil po pátém, šestém i sedmém dílu. Je si vědom toho, za co Bondovi vděčí, ale v té době ho hraní této postavy bavilo čím dál méně a proslavil se větou: ,,Vždycky jsem toho zatraceného Jamese Bonda nenáviděl. Nejraději bych ho zabil."

Kate Winslet

Byla začínající hvězdou už před Titanicem a nejspíš by se hvězdou stala i bez tohoto filmu, ale to jsou kdyby. Titanic je nejúspěšnější film historie a udělal z ní hvězdu, ona sama ale tuhle roli nesnáší. Ani ne tak kvůli filmu samotnému nebo kvůli tomu, jak by její postava byla napsaná, ale kvůli sobě. Není totiž spokojená se svým výkonem. ,,Když se na to dívám, u každé scény si říkám: To snad není pravda! Proč jsi to hrála zrovna takhle! Proboha!" Kate navíc nesnáší i svůj přízvuk a barvu hlasu v celém filmu a nejraději by ho přemluvila. A ještě navíc ji i po letech pronásleduje titulní píseň.

Channing Tatum

G.I. Joe z něj udělal hvězdu, ale Channing na tento film nevzpomíná rád. Vůbec ho totiž nechtěl točit a jak přiznal v rozhovoru s Howardem Sternem, studio ho donutilo (začínající herci často podepisují smlouvy nejen na roli, o kterou se uchází, ale i na další cca 2 filmy, aniž by se v tu chvíli vědělo, o jaké filmy půjde). ,,Budu upřímný, ten film nenávidím. Scénář nebyl dobrý a já se nechtěl účastnit něčeho, co jsem jako dítě miloval a co podle mě mělo být za 1) špatné a za 2) jsem si nebyl jistý, jestli chci G, I. Joe vůbec být.

Alec Guiness

Hvězda kritikou respektovaných filmů jako Lawrence z Arábie nebo Most přes řeku Kwai litovala své role Obi-Wana Kenobiho téměř ihned po přijetí role. Guiness se chtěl představit nové generaci diváků, ale když si přečetl scénář, zděsil se. Postava jako taková se mu v jádru líbila, ale byla podle něj Lucasem špatně napsaná a nedávala prostor jeho hereckým schopnostem. O to víc se proto ztotožňoval alespoň s myšlenkou, že Kenobi ještě v tomtéž dílu zemře. Jeho znechucení Star Wars fenoménem pak s dalšími roky jen rostlo a traduje se o něm historka, že když po něm chtěl jeden z malých fanoušků podpis, dal mu ho pod jedinou podmínkou. Chlapec musel slíbit, že se už nikdy na Star Wars nepodívá.

Halle Berry

Halle byla počátkem milénia na vrcholu kariéry, ale v roce 2004 ošklivě narazila s Catwoman. Ta má jedny z nejhorších kostýmů, triků, akčních scén a spousty dalších filmových prvků v historii. Berry za ni dostala Zlatou malinu a kupodivu si pro ni přišla a pronesla děkovnou řeč, v níž doslova poděkovala ,,Warner Bros za to, že ji obsadili do téhle sračky."


Robert Pattinson

Na světě je člověk, který nenávidí sérii Twillight ještě víc než vy. A hraje v ní hlavní roli. Pattinsonovi role upíra Edwarda změnila život, ale to nic nemění na tom, že už od začátku si o své postavě myslel jen to nejhorší a veřejně si z ní dělal srandu. V rozhovoru pro Empire doslova řekl: ,,Když čtete tu knihu, je to jako,, Edward Cullen byl tak krásný, že jsem se u toho udělal/a." A tím myslím, že každá věta v té knize je taková. Je to tak úžasná a dokonalá postava, až je trapná. Spousta herců se takovou dokonalost pokoušela zahrát, ale mě to nešlo. A čím víc jsem četl scénář, tím víc jsem Edwarda nenáviděl a podle toho jsem ho nakonec hrál. Jako maniodepresivního kluka, co nenávidí sám sebe. A navíc, je to 108 let starý panic, takže je jasný, že má nějaký problém." To bylo před natáčením. Hercova nenávist se pak ještě čtyři roky stupňovala. Existuje dokonce  sestřih z jeho  rozhovorů s novináři, kde měl film propagovat, ale padaly z něj věty jako: ,,Když jsem četl Twillight, přišlo mi, že to je knížka, co původně nikdy neměla vyjít."

Herců, kteří více či méně litují svých rolí se najde víc 

Carrie Fisher řekla, že George Lucas jí díky Star Wars zničil život, protože z ní udělal sex symbol a navíc jí pak už zdaleka nepřicházely zajímavé role. Ben Affleck lituje Daredevila, protože komiks má rád a mrzí ho, že Daredevil u diváků nefungoval. Daniel Craig loni zaperlil, když řekl, že by si raději podřezal žíly než hrál v další bondovce.

Matt Damon nesnášel třetího Bournea, protože studio tak tlačilo na začátek natáčení, že scénář nebyl dostatečně dobrý. Později se za toto vyjádření omluvil, protože poškodilo Tonyho Gilroy, byť už před tím Wahlberg dodal, že Gilroy za špatný scénář nemůže, protože neměl na jeho psaní čas. Mark Wahlberg se jde pozvracet ze své účasti v Shyamalanově The Happening. Shia LaBeouf se nejen obul do druhých Transformers, ale také přiznal, že čtvrtý Indiana Jones nebyl dobrý - a ani on v něm.

A Bruce Willis byl sice o svých filmech diplomatičtější a nikoho nezmínil, ale když se ho zeptali, zda lituje některého ze svých cca 60 filmů, odpověděl, že ano, tak dvanácti a že by je nejraději ze své filmografie vyškrtl.

Je jasné, že někdy to zkrátka nevyjde a je to samozřejmě špatně. Ale někdy to vyjde a nakonec je to taky špatně. Tak co ti herci vlastně chtějí?

3 komentářů:

  1. Zaujala mě Halle Berry, že si přišla pro malinu, bylo takových herců víc?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Halle Berry si pro ni dokonce prisla s oskarem v ruce :D a Sandra Bullock si pro ni taky prisla a vsem rozdala dvd filmu za ktery malinu dostala a cetla tam scenar :D

      Vymazat
    2. Celé video té Halle je tady https://www.youtube.com/watch?v=U-7s_yeQuDg odkaz jsem doplnil i do článku...je to dlouhé, ale je to solidní bizárek hodný vidění

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.