pondělí 21. března 2016

Batman vs Superman: První reakce fanoušků! Čeká nás nejlepší komiksový film všech dob?

Do premiéry už zbývá jen pár dnů, někteří už ale očekávaný souboj dvou hrdinů viděli. A co na to říkají?

Batman vs Superman to nemá lehké. Jde o jeden z nejočekávanějších komiksových filmů historie, který se dlouho nedařilo zrealizovat. A když se do toho konečně Zack Snyder pustil, nedostal jen povzbudivých ohlasů. Někteří fanoušci ohrnovali nos už nad jeho Mužem z oceli. Jiným se zase nelíbil Ben Affleck v roli Batmana. A Warnerům se nepodařilo všechny nadchnout ani s trailery, se kterými má jinak právě tohle studio ohromnou zkušenost a patří v tomto směru k nejodvážnějším.

Ve finále se samozřejmě není čeho obávat. O tom, že by film propadl nemůže být řeč, jde jen o to, jak moc bude v černých číslech, protože při jeho velkých produkčních nákladech se potřebuje souboj dvou komiksových ikon přiblížit miliardě, aby to opravdu stálo za to. Vlastně by to měla být povinnost, když to dokázal i Iron Man sám.

A ještě důležitější pro tvůrce i studio je, jaké kritické ohlasy fanoušků i recenzentů bude film mít. Protože pokud by nebyly dobré, bude se i navzdory solidním tržbám všem špatně pracovat na Justice League a dalších filmech DC universa.

Jak to vidí fandové?

Batman vs Superman už měli někteří fanoušci možnost vidět v New Yorku na premiéře a i když na recenze je přísné embargo, první reakce na twitteru na sebe nenechaly dlouho čekat.

Rodrigo Mariano: ,, Takovýhle pocit jsem neměl z filmu od prvních Avengers! Husí kůže. Všude! Potřebuji si o tom  s někým pokecat!... Pokud jste byli otrávení z druhého traileru (jako já), tak žádný strach. Je to super!"

Kendell B.,,Ben Affleck je od teď můj nejoblíbenější Batman."

The Sun: ,,Intenzita tohohle šíleně dlouhého filmu pramení z jeho speciálních efektů, dějových zvratů, odkazů a hlasitosti, která je od začátku do konce na stupnici 11....ale je to nováček Gal Gadot jako Wonder Woman, kdo si tenhle film krade pro sebe."

Tom Nolan: ,,Jestli je Batman vs Superman ukázkou toho, co čekat v budoucnosti od DC filmů, pak by se měl mít Marvel na pozoru."

Carl Cunnigham: ,,Mám rád Keatona (Michaela) víc než ostatní, ale tohle je ten nejlepší hraný Batman všech dob... A celé je to lepší než Man of Steel... Spousta věcí je jinak, trailery byly chytře matoucí."

Norma Snutsak,,Potlesk ve stoje po závěrečném emociálním cliffhangeru."

Ashely: ,,Potvrzuji, že největší potlesk měl na premiéře nástup Wonder Woman."

O tom, že Wonder Woman by mohla celý film ukrást pro sebe se šušká už dlouho. Gal Gadot už podle fotek a toho, co předvedla v Rychle a zběsile, prostě byla skvělá castingová trefa, z té holky jde charisma. A DC tak alespoň jednou má šanci Marvel v něčem trumfnout. Může mít nejsilnější ženskou komiksovou hrdinku, která se už brzy dočká první novodobé komiksové ženské sólovky.

A samozřejmě, druhým trumfem je Affleckův Batman. Všechno je to v tuto chvíli třeba brát s rezervou a nepodlehnout přehnaným očekáváním, protože jen tak se vyhneme zklamání. Zatím se ale zdá, že Zack Snyder svoji misi splnil a čeká nás jeden z nejlepších a největších komiksových filmů historie. Předprodeje lístků navíc naznačují, že obávaný Deadpool nakonec dostane po koulích a tak už opravdu nezbývá než čekat, jestli z toho bude i nějaký ten rekord doprovázený hlasitým aplaudováním fanoušků.

2 komentářů:

  1. Yes, tohle mě dost uklidnilo, už se těším na středeční zážitek ve Špalíčku.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ze bych na to prece jen nakonec do kina zasel :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.