čtvrtek 25. února 2016

Alien: Covenant - na palubě jsou další jména, podívejte se na sedmičlennou posádku! Děsí ale jména scenáristů

Ridley Scott se rozhodl, že Promethea s Vetřelcem propojí a tak podniká všechny potřebné akce včetně náboru posádky, která z velké části nedopadne dobře. Daly jsme dohromady fotky všech, kteří by se na palubě Covenantu měli objevit.  Zatím je to sedm lidí.

Alien: Covenant je po Prometheovi druhým ze tří filmů, které by měly sloužit jako prequel k Vetřelci. A začíná nabírat posádku, protože ještě letos by se mělo točit v Austrálii.  Nováčky na palubě podle nejnovějších informací ztvární Jussie Smolett (Empire), Amy Seimetz (Upstream Color), Carmen Ejogo (Selma) a Callie Hernandez (Machete Kills). Většina z nich se pravděpodobně nedočká konce filmu.

Amy Seimetz

Callie Hernandez

Jussie Smolett

Carmen Ejogo

Hlavní postavy si zahrají Katherine Waterston (Inherent Vice), která se bude jmenovat Danielsová a měla by zřejmě být ,,novou Ripleyovou", Danny McBride (Eastbound and Down) a Demián Bichir (The Hateful Eight).

Katherine Waterston

Danny McBride

Demián Bichir 

Michael Fassbender si zopakuje roli androida Davida. Naopak Noomi Rapace se nevrátí, byť se s tím původně počítalo.

Proč?

Rapace s Fassbenderem hráli v Prometheovi postavy, které jako jediné přežily a v závěru filmu si to namířily na mimozemské lodi vstříc vesmíru. Děj Covenantu se bude odehrávat deset let poté, co posádka stejnojmenné lodě přistane na planetě, která na první pohled vypadá jako ráj, ale na ten druhý se změní v peklo.

Vetřelec 5: Je možné, že natáčení druhého Promethea pozdrží vznik pátého Vetřelce?

Právě tady také posádka potká jedinou živou alespoň relativně normálně komunikující bytost na této planetě - androida Davida. Noomi Rapace neměla mít v Covenantu velkou roli, mluvilo se dokonce o tom, že se objeví jen formou flashbacků, nakonec zřejmě nedojde ani na to. Po desetileté pauze, kdy cestovala na lodi s omezeným množstvím potravin velmi nebezpečným vesmírem směrem k velmi nebezpečné planetě je dokonce vcelku logické, že cestu a nebo pobyt na planetě její postava Elizabeth Shaw nepřežila.

Stejný osud čeká i většinu astronautů. Na planetě by měly pobíhat jak důvěrně známé příšery (jupí), tak nové bestie. Pro nás jsou ovšem na rozdíl od posádky největší noční můrou autoři scénáře. Jack Paglen má na svědomí Transcendence  a Michael Green Green Lanterna - ale naštěstí také sequel Blade Runnera a třetího Wolverina, epizody Smalville, Everwoodu a Hrdinů. To zní za jistých okolností jako smrtící kombo (pokud by si Green opět vybral svoji Green Lantern chvilku) a doufejme, že pánové ze sebe vydolují to nejlepší a Alien: Covenant bude jejich reparátem. Scénář navíc revidoval Scottův oblíbenec John Logan (Gladiátor).

Do kin by se měl film dostat 6. října 2017.

Režisér Denis Villeneuve promluvil o tom, co máme čekat od Blade Runnera 2

5 komentářů:

  1. Proč radši nedali první Blomkampova Aliena..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. TOHLE JE MOJE PÍSKOVIŠTĚ, NA VETŘELCE MI NIKDO ŠAHAT NEBUDE! JÁ JSEM KRÁL SCI-FI! :D Lucas a Cameron stojí opodál a potutelně se usmívají. :D

      Vymazat
  2. Danny Mcbride je mi tak neskutečně protivný. Jen vidím ten jeho ksicht a mám chuť mu dát pěstí.
    Covenanta asi vynechám, a to jsem velká fanynka vetřelčí ságy. Snad jen, pokud ksicht zařve nějakou vymazlenou a brutální smrtí, dám tomu šanci.

    Nemůžu si pomoct, ale pokaždé, když o tomhle filmu něco čtu, moje očekávání se o něco sníží.

    Nového Aliena bych viděla mnohem raději. Mám pocit, že tahle sága zamířila za Terminátorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Co je to za reference, že má scénárista na svědomí naštěstí i sequel Blade Runnera a třetího Wolverina? Vždyť jsme ani jedno z toho ještě neviděli. Smalville a Everwood? Jedno je teen "slaďák" tedy ne pořád ale často a druhé je rodinný seriál. Já tedy nejsem ani trochu přesvědčený, že tohle dopadne dobře i když to bude režírovat sám Ridley. Co když Shaw není mrtvá ale někde hibernovaná a objeví se až ve trojce?

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.