pátek 29. ledna 2016

Trailer: Já, Olga Hepnarová - příběh nejslavnější české masové vražedkyně se představuje působivou upoutávkou

A konečně český trailer, který funguje a má hlavu a patu.


Film Já, Olga Hepnarová je příběhem mladé ženy, která v roce 1973 nasedla do nákladního auta a v centru Prahy zabila 8 lidí. Svůj čin považovala za akt pomsty společnosti, která jí podle ní celý život ubližovala, a v roce 1975 byla jako poslední žena na území Československa popravena.

Tolik z oficiálního textu distributora.

Téma: Deset filmů, které stály "pár drobných", ale i tak jsou skvělé

Tvůrci filmu Já, Olga Hepnarová to nebudou mít lehké. Jako námět si vzali skutečnou událost, kterou si pamatují hlavně ti starší, kteří už ale do kina moc nechodí. Mladým jméno Olga Hepnarová nejspíš nic neřekne a tak bude o to důležitější PR kampaň a reklama, která bude film provázet (a ta bude muset v Česku sázet stejně jako titulek tohoto článku nejspíš na fakt, že Hepnarová byla masová vražedkyně).

Traileru jsem se hodně bál, ale výsledek naštěstí dopadl dobře, na české poměry dokonce skvěle. Jasně představuje o kom film bude, o čem bude, zachycuje jeho atmosféru a nabízí silné okamžiky včetně zvukově drastického nájezdu náklaďákem do lidí, takže dostaneme nejen informace, ale i emoce. A tak to má být. Filmu asi moc u diváků nepomůže černobílé provedení, které nejspíš část lidí odradí, protože působí artově, nic to ale nemění na tom, že Já, Olga Hepnarová v tuhle chvíli stojí jako jeden z mála českých filmů za pozornost. A všimli si jí i ve světě, otevírat bude sekci Panorama filmového festivalu Berlinale.

V kinech od 24. 3. 2016

3 komentářů:

  1. Hodně povedený trailer

    OdpovědětVymazat
  2. Škoda, vypadá to, že z toho filmu vypustili scénu jak ji strachy posranou táhnou na oprátku.

    OdpovědětVymazat
  3. Dlouho jsem si rikal, ze tohle je jeden z nejzajimavejsich nametu z cesky historie, ktery by mel byt zfilmovan. A konecne je to tady. Konecne se po dlouhe dobe dockame zajimavyho ceskyho filmu, ktery bude mit sanci na uspech v zahranici. Na rozdil od nasich komedii, kterym uz od Polska dal zadny narod na svete nerozumi. Ja taky ne.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.