středa 20. ledna 2016

Star Wars VIII - zapomeňte, premiéra odsunuta!

Je to překvapení, není to překvapení? Každopádně stalo se.
Disney a Lucasfilm dnes oznámili, že plánovaná premiéra Star Wars VIII se z léta 2017 odsouvá... na zimu 2017. Původně měl mít film premiéru 26. května, tak jako bývalo u Star Wars zvykem. Jenže tuhle tradici zcela nabourala Síla se probouzí, která se stala i v zdánlivě nevýhodném termínu komerčním hitem a se 861 miliony na kontě za oceánem dokonce nejúspěšnějším filmem všech dob v USA v mnoha kategoriích včetně té hlavní. A tak není divu, že v Disney se nové tradice chopili a nová premiéra nás čeká 15. prosince 2017. Prosím, zapište si do kalendářů.

Na původní termín má samozřejmě Disney náhradu - takový menší film, jehož poslední díl utržil také přes miliardu, i když už dnes nikdo neví, o čem vlastně byl. Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna rozhodně nebyli posledním filmem série a původně plánovaná premiéra Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales ze 7. července 2017 se tak posune na květen, kde startovalo i na Vlnách podivna. Disney má tak velkou šanci mít za rok celosvětově dva miliardové filmy.

Vadí vám posun osmých Star Wars na Vánoce 2017?

6 komentářů:

  1. Nechápu co trvá Pirátům tak dlouho. Natáčení skončilo už v červenci 2015 a mají jít do kina až květen 2017? 2 roky postprodukce je docela extrém...

    OdpovědětVymazat
  2. Mě na tom nejvíc překvapilo, že to původně mělo být v létě 2017. Já tak nějak automaticky počítal, že to bude o Vánocích 2017. A ani mi to nevadilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám i pocit, že jsem to někde viděl napsaný, že datum bylo určeno původně na zimu.

      Vymazat
    2. No napodobne :-D vubec jsem netusil ze ma 8 epizoda vyjit uz v kvetnu :-)

      Vymazat
  3. https://www.youtube.com/watch?v=WWaLxFIVX1s

    Ne zas tak hrozny to neni. Uprimne jsem stejne jako nekdo vyse taky pocital s premierou na konec roku 2017, tedy s dvouletym odstupem od sedmicky. Ale kveten by se mi pravda zamlouval vic. Cim driv, tim lip (nepujde-li to na ukor kvality samozrejme) :)

    OdpovědětVymazat
  4. http://www.pg.cz/tema/starwars

    Já se těším :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.