středa 13. ledna 2016

Mad Max: George Miller nenatočí další díl! Proč?

Přestože má v hlavě další dva díly, George Miller říká, že s Maxem Rockatanskym skončil!

Mad Max: Fury Road - zběsilá cesta na skvělých plakátech od fanoušků

Všichni víme, že natáčení každého filmu je záhul a víme dokonce, že natáčení posledníh omad Maxe byl dvojnásobný záhul. Původní natáčení mělo proběhnout dokonce už v roce 2012, ale poušť kde několik desítek let nepršelo se změnila na čas v malé jezero a tak musel George Miller po mnoha jiných odkladech ještě jednou natáčení odložit a přesunout ho z africky do Austrálie. A i když se to nakonec všechno ukázalo jako součást vítězného tažení, nezůstalo to bez následků.

Všichni sice ví, že Miller má v hlavě ještě další dva díly, které napsal při čekání na natáčení, a tak se o sequelech posledního půl roku často mluvilo, ba co víc, mluvil o tom dokonce i sám Miller, zdá se ale, že v něm uzrálo nečekané rozhodnutí.

,,Natáčení Mad Maxe trvalo vždycky věčnost. Skončil jsem s tím."

V jiném rozhovoru před pár dny zase Miller řekl, že Mad Max rozhodně nebude jeho dalším filmem, že chce natočit napřed něco menšího, herecky víc orientovaného a ne tak technicky náročného. Mluvil dokonce o natáčení na iPhone nebo podobnou platformu.

TOP 10: Nejlepší filmy roku 2015
TOP 5 filmů, které nám v roce 2015 udělaly radost

Je tedy zjevné, že ve svém věku, při takové náročnosti a navíc po takovém úspěchu, který bude jen těžko překonávat i on sám, si návrat do pouště dvakrát rozmyslí. Že dnes říká ne neznamená, že za rok nebude všechno jinak. Všichni víme, že J. J. Abrams původně natáčení Star Wars odmítl, že vrátit se k Jamesi Bondovi nechtěl Sam Mendes, že Michael Bay už nikdy nenatočí další  Transformers a znám to dokonce i z vlastní zkušenosti, protože už tři roky za sebou tvrdím, že další ročník Česko Slovensko má talent dělat nebudu:-D Takže ještě není všem dnům konec. To, že Miller momentálně není nakloněný sequelu neznamená, že to za rok, za dva až si  odpočne a natočí malý film nebude jinak. A nebo možná bude na vznik jen dohlížet. Mad Max není zas tak komplikovaný svět a pokud by na něj Miller ideově a producentsky dohlížel a vycházelo se z jeho story, v Hollywoodu je myslím dost režisérů, kteří by tuhle šílenou jízdu ukočírovali.

4 komentářů:

  1. No, to je jak srovnávat Trošky a Nolana. zatímco u Star Wars, Spectre nebo Transformers ta změna rozhodnutí zase tak nevadila, Talent měl už po první sérii zmizet v žumpě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Nesrovnávám to dílo, ale ty pocity po jeho absolvování, kdy na něčem do vyflusnutí děláte třeba 7 měsíců na úkor všeho - rodiny, přátel, soukromého života (a to Miller dělal ještě mnohonásobně víc, takže si dokážu na rozdíl od vás, co nejspíš jen sedíte a anonymně ryjete pěkně ze závětří na netu, aspoň zhruba představit, proč se mu do toho nechce).

      Vymazat
    2. Jak píšete, děláte na něčem 7 měsíců na úkor všeho - rodiny, přátel, soukromého života a ono něco pak získá např na ČSFD 35 % s vysokou frekvencí výskytu "odpad" v hodnocení. Ergo - na úkor všeho pracujete na odpadu. Miller věnuje svůj čas jednomu z nejvíce uznávaných filmů roku. Tudíž opravdu srovnáváte nesrovnatelné, nebo-li přál bych Vám zažít pocity George Millera z úsilí/výsledku své práce, ale nepřál bych panu Millerovi zažít pocity z úsilí/výsledku Vaší práce.

      Vymazat
    3. Hodnocení na čsfd pro mě v tomto případě opravdu není relevantní, protože lidé, kteří tam chodí hodnotit, nejsou CS, pro kterou je to vyráběné, takže mě nijak jejich názor netrápí. A jak jsem říkal, nebavil jsem se o kvalitě, ale o množství vydané energie (které je i tak menší, než u Millera, ale pořád si to umím představit lépe než vy a o to šlo. Ale asi nemá smysl se tu vzájemně snažit přesvědčit, byť každý klik dobrý:-D

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.