čtvrtek 26. listopadu 2015

Analýza traileru: Captain America: Civil War - co všechno skrývá trailer? Crossbones, Martin Freeman a velká bitka v Lipsku na letišti

Trailer ke Captain America: Civil War nebo chcete-li Občanská válka, přinesl vydatnou porci záběrů, ve kterých jsou zjevné i méně zjevné narážky, odkazy a spoilery. Takže jsme se tím pečlivě probrali a tady to máte.

1) Sokovia Accords

Není to první záběr traileru, ale my s ním začneme, protože tohle je základ zápletky Captain America: Občanská válka. O Sokovia Accords byla poprvé řeč v závěru Ant-mana. Jde o filmový ekvivalent komiksového Superhuman Registration Act, který měl superhrdiny dostat pod kontrolu státní moci - a právě kvůli rozdílnému názoru na kontrolu ze strany státu se Avengers dohádají.



Sokovia accords bude fungovat podobně, impulsem k zavedení této legislativy je mimo jiné nedávná návštěva Avengers v Sokovii, která po jejich odjezdu nevypadala úplně stejně jako před, a přímo ve filmu (zřejmě v jeho úvodu) pak dojde ještě k jednomu mezinárodnímu incidentu, který bude mít za následek znovu oběti mezi civilisty.

Za tímto incidentem bude podle všeho stát Baron Zemo (Daniel Brühl) a bude za něj neprávem viněn Winter Soldier/Bucky  (v rozhovoru mezi ním a Capem v traileru to zní jasně: ,,You are a wanted man" - "I don´t do that anymore"). V  traileru se objeví krátce i exploze z nějakého zasedání - dost možná přímo ve Wakandě - a to by mohl být důvod, proč je Bucky pronásledován Iron Manem i Black Pantherem. Každopádně se ale stane první kauzou Sokovia Accords, která vnese mezi Avengery rozkol.

2) Generál Thaddeus “Thunderbolt” Ross

Svazek se Sokovia Accords předává generál Thaddeus “Thunderbolt” Ross (William Hurt) zřejmě do rukou Scarlet Witch. Je fajn vidět Rosse zpátky. Pamatujeme si ho z Incredible Hulka a je možné, že v budoucnosti se s ním uvidíme znovu. V případě úspěchu Sebevražedného oddílu bude chtít nejspíš i Marvel svůj filmový antihrdinský tým  - který už v komiksech má a jmenuje se Thunderbolts. Jeho aktuálními členy jsou po mocném restartu ze strany Marvelu Red Hulk (sám Ross), Deadpool, Elektra, Punisher a Venom - tedy jména, s jejichž většinou Marvel aktuálně pracuje nebo pracovat může.

3)  Crossbones

Crossbones ve filmu bude, o tom není pochyb. Crossbones (Frank Grillo) byl na place filmu neoficiálně vyfocen a podle všeho je na chvíli i v traileru. Najdete ho na obrázku dole v pozadí za zásahovou jednotkou. Okolí vypadá, že scéna se odehrává ve Wakandě a mimochodem trailer v této pasáži dost mlží, protože hned další záběr se odehrává podle nápisů POLIZEI pro změnu v Německu. Sledujeme tedy zřejmě dvě různé situace, které k sobě tvůrci traileru dali čistě účelově kvůli obrázkům.




4) Martin Freeman

V Captain America: Občanská válka se objeví i Martin Freeman. Hrát bude podle všeho postavu jménem Everett K. Ross, amerického diplomata, který doprovázel zahraniční diplomaty a při té příležitosti se seznámil s Black Pantherem. V traileru je k vidění jen krátce, viz foto společně s agentkou Sharon Carter, přičemž jsme v danou chvíli zřejmě opět v Německu (podle motorek) - nebo v centrále Avengers, protože policie a vojáci v tuto chvíli odnáší Capův štít.


V Německu  jsme ale rozhodně při střetu Buckyho a Black Panthera (všimněte si nápisu v pozadí Betonbau). Zdá se, že v Lipsku na letišti dojde mezi oběma týmy k prvnímu velkému střetu, jak napovídá série záběrů roztroušených v celém traileru. Na jeho konci buď zemře nebo bude zraněn War Machine.










5) Black Panther

Když už jsme u Black Panthera, ten je v traileru vidět hned několikrát. V jedné scéně pronásleduje Buckyho a v patách mu je Cap. Jak velkou roli bude ve filmu mít není jasné, ale do příběhu se dostane právě skrz pronásledování Buckyho/Winter Soldiera, podezřelého (neprávem) z aktu, který Wakandu poškodil. Mezi oběma dojde ve filmu k souboji na letišti v Lipsku v rámci většího střetnutí obou týmů.



6) Captain America vs Iron Man

Zřejmě bez účasti War Machina dojde k řežbě mezi Iron Manem, Buckym a Captain America. Bucky pravděpodobně už v Lipsku zjistí, že nejlepší způsobem, jak zlikvidovat Iron Manovu výbavu je zničit střed jeho obleku - a pokusí se o to i tady. V bitce ve třech (skvělá choreografie) jsou v pozadí hory, zřejmě Alpy, mohlo by tedy jít o místo, kde se skrývá Baron Zemo?



7) Kde je Vison?

Kdo naopak v traileru vůbec vidět není, to je Spider-man, Ant-man a také Vision. O Spider-manovi netušíme vůbec nic, Ant-man by měl být na straně Capa a Vision by měl být původně na straně Starka, ale mluví se o tom, že změní v průběhu filmu minimálně jednou stranu a nakonec odletí pryč řešit větší věci v MCU.



8) Iron Man

Příběh každé Občanské války má dvě strany a na té druhé stojí v tomto případě Iron Man, War Machine a Black Widow. A zdá se, že War Machine nedopadne úplně dobře. Pokud nebude rovnou zabit, bude minimálně zásadně poškozen jeho nový oblek. K Iron Manovu týmu připočítejme alespoň pro začátek také Visiona, nepřímo Spideyho a Black Panthera. Tým Captain America je jasný.










3 komentářů:

  1. Myslím, že sa bude mlžiť ako to len pôjde. Osobne si nemyslím, že War Machine bude zničený, alebo zabitý alebo nejak veľmi vážne poškodený.
    Je dosť možné, že ten monokl čo má Tony získa niekedy v tom čase keď bude poškodený War Machine, a je možné, že neskôr War Machine bude zasa stáť pri Iron Manovi akoby sa nič nestalo a jedinú pamiatku bude mať Iron Man a teda ten moncl :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hm keď tak nad tým uvažujem umrie Iron Man, Hulk, Kapitán a vlastne všetci zomrú pri boji s Thanosom. Thanos nakoniec ale vráti čas späť a všetci ožijú takže?
    Druhá možnosť, všetci zomrú pri boji s Kangom, v poslednej chvíli ale Tony aktivuje Avengers 2.0 ktorých členom je v komixe Spiderman, Luke Cage a tak ďalej, ale ako sme videli na konci filmu Avengers 2, je možné, že sa stane niečo veľmi podobné s tým, že členmi tímu okrem War Machina, Winter Soldiera, tej čarodejky, Ant Mana bude aj Spider Man :) a asi aj Vision a Black panter :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.